Meghan Markle og prins Harry:

- Hun gjør som Diana, men må passe seg

Prinsens tidligere butler ser klare likhetstrekk mellom den amerikanske skuespilleren og hennes avdøde svigermor.

SNART BRUD: Meghan Markle skal gifte seg med prins Harry 19. mai. Det blir et bryllup trolig flere millioner kommer til å følge nøye. Hun har ladet opp med en rekke offisielle besøk, og nå mener flere at hun går i fotsporene til sin berømte svigermor - prinsesse Diana. Foto: NTB scanpix
SNART BRUD: Meghan Markle skal gifte seg med prins Harry 19. mai. Det blir et bryllup trolig flere millioner kommer til å følge nøye. Hun har ladet opp med en rekke offisielle besøk, og nå mener flere at hun går i fotsporene til sin berømte svigermor - prinsesse Diana. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Se og Hør): Det er bare drøye to måneder til prins Harry (33) får sin brud, og i Storbritannia kan man nesten høre kirkeklokkene kime allerede. Bryllupsfeberen er stor, og hver gang prinsen viser seg med Meghan Markle (36) - blivende «prinsesse Harry» og hertuginne - møter store folkegrupper opp for å hilse på.

Mens enkelte av hennes forgjengere hadde en stivere og mer apatisk tilnærming til folket, har amerikanske Meghan valgt en helt annen vei. Hun håndhilser, klemmer og tar selfier med de fremmøtte hordene, og går på mange måter i fotsporene til sin avdøde svigermor.

BLIND DATE: Under forlovelses-intervjuet med prins Harry og Meghan Markle kom det frem at deres første møte var en «blind date» og at prinsen ikke visste hvem skuespilleren var før de møttes. Video. NTB / Scanpix / AP Vis mer

Diana av Wales var nemlig godt kjent for sin varme fremtoning, vinnende smil og filantropiske hjerte.

Nå tror en av Storbritannias fremste eksperter på kongelig etikette, som tidligere har vært butleren til prins Charles (69) og prins Harry, at Meghan har gjort lurt i å gå i fotsporene til svigermoren.

Nærhet til folket

- Dette er noe unge mennesker gjør. Hun har sin egen måte å gjøre ting på. Man ser mot energien til prinsesse Diana, hun var virkelig en som klemte folket. Hun var jo berømt for det, forteller Grant «The Royal Butler» Harrold til E! Online.

Det var spesielt ett øyeblikk som fanget butleren, som forlot sin offisielle stilling i 2011, sin oppmerksomhet. Meghan Markle ble fotografert mens hun ga en klem til en liten skolejente, noe Diana også gjorde i sin tid.

GOD KLEM: Meghan Markle tok seg tid til å snakke med en skolejente under sitt besøk til Birmingham 8. mars. Den unge jenta fikk også en klem, noe andre kongelige tradisjonelt sett ikke ville gjort. Foto: Reuters, NBT scanpix
GOD KLEM: Meghan Markle tok seg tid til å snakke med en skolejente under sitt besøk til Birmingham 8. mars. Den unge jenta fikk også en klem, noe andre kongelige tradisjonelt sett ikke ville gjort. Foto: Reuters, NBT scanpix Vis mer
PRATET LENGE: Prins Harrys tidligere butler mener han tydelig kan se spor av Diana i hennes nye svigerdatter Meghan. Hun tok seg god tid til å prate med de fremmøtte, spesielt denne lille jenta. Foto: NTB scanpix
PRATET LENGE: Prins Harrys tidligere butler mener han tydelig kan se spor av Diana i hennes nye svigerdatter Meghan. Hun tok seg god tid til å prate med de fremmøtte, spesielt denne lille jenta. Foto: NTB scanpix Vis mer

Den gang var det høyst uortodoks for kongelige å klemme folket. Enkelte dristet seg kanskje til å håndhilse, men der stoppet det opp.

- Det var rett og slett ikke noe man gjorde. Når vi ser disse yngre kongelige, som prins William og prins Harry, ser man at de klemmer. Det er deres måte å gjøre det på. De kopierer det moren deres gjorde, som er helt fantastisk, uttaler eksperten.

Ved flere anledninger er nærheten til folket blitt fanget av fotografenes linser. Diana var i sin levetid ofte rundt på skolebesøk, spesielt i fattige land. Det virker kanskje som en selvfølge i dag, men å klemme barn og voksne den gang, ble sett på som nyskapende.

VARMT: Diana var kjent for å ta seg god tid til å prate med folk når hun var på offisielle besøk. Her er hun fotografert på besøk hos en skole i New Dehli i 1992, mens hun prater og koser med barna. Foto: AFP, NTB scanpix
VARMT: Diana var kjent for å ta seg god tid til å prate med folk når hun var på offisielle besøk. Her er hun fotografert på besøk hos en skole i New Dehli i 1992, mens hun prater og koser med barna. Foto: AFP, NTB scanpix Vis mer

Folket elsket det, som igjen er grunnen til den internasjonale, kollektive sorgen verden følte på da prinsessen av Wales' liv ble frarøvet i en tunnel i Paris i 1997.

Meghan og hennes svigerinne, hertuginne Kate (36), har heldigvis begge to valgt å forvalte svigermorens arv. Etikette-eksperten mener derimot at spesielt Meghan må passe seg disse første månedene.

- Hun må være forsiktig med hva hun sier, hvordan hun sier det og hvordan det blir mottatt. Etter 19. mai kommer alt til å speile seg mot kongefamilien, sier han og fortsetter:

YNDIG: Etter en seremoni i Westminster Abbey 12. mars, fikk Meghan en blomsterbukett av en liten jente utenfor. Den tok hun seg god tid til å ta imot, slik hennes svigermor også trolig ville ha gjort. Foto: NTB scanpix
YNDIG: Etter en seremoni i Westminster Abbey 12. mars, fikk Meghan en blomsterbukett av en liten jente utenfor. Den tok hun seg god tid til å ta imot, slik hennes svigermor også trolig ville ha gjort. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Det handler om dagligdagse ting. Hvordan hun går, hvordan hun snakker, hva hun gjør, hvordan hun spiser, hvordan hun holder koppen sin, hvordan hun kler seg. Alt vil bli dømt nord og ned. Det er mye å lære seg, forklarer eksperten.

- Konverterte

Tidligere i mars ble det kjent at Meghan er i full gang med bryllupsforberedelsene. Hun har nemlig blitt medlem av den anglikanske kirke, en prosess som innebar at amerikaneren måtte døpe seg.

Det var allerede kjent at den tidligere Hollywood-stjernen ville gjennomføre dåpsseremonien innen måneden er omme. Ikke fordi hun måtte, da nyere kongelige protokoller ikke er så strenge på akkurat dette, men fordi hun ønsket det selv.

PENT PAR: Den 19. mai gifter Meghan Markle og prins Harry seg. Det er ventet at de da, i tillegg til å bli rette ektefolk, får tildelt et hertugdømme av dronningen i bryllupsgave. Foto: NTB scanpix
PENT PAR: Den 19. mai gifter Meghan Markle og prins Harry seg. Det er ventet at de da, i tillegg til å bli rette ektefolk, får tildelt et hertugdømme av dronningen i bryllupsgave. Foto: NTB scanpix Vis mer

CNN skrev nemlig at 36-åringen har ytret ønske om å gjennomføre dåpen, av respekt for dronning Elizabeth (91), som formelt sett er kirkens overhode.

Daily Mail skrev at Markles dåp foregikk i det kongelige kapellet ved St. James' Palace i London. Seremonien varte i 45 minutter, og ble holdt av erkebiskopen av Canterbury, Justin Welby.

Dåpen var ikke annonsert på forhånd, og har altså foregått i all hemmelighet.

Ifølge den britiske avisen var det bare et fåtall utvalgte gjester til stede, deriblant Markles kommende ektemann, prins Harry (33). Også prins Charles (69) og hans kone Camilla (70) skal ha overvært den svært private seremonien.

Meghan Markles mor, Doria Ragland, og faren hennes, Thomas Markle, var derimot ikke til stede, slik det var spekulert på i forkant. Det var heller ikke prins William (35) og høygravide hertuginne Kate (36), ifølge UsWeekly.

BRYTER KONGELIG ETIKETTE: Meghan Markle uttalte seg politisk på pressekonferansen den 28. februar. Video: NTB Scanpix Vis mer

Ny hverdag

Hennes mor, Doria Ragland, tilhører samme kirke som sin datter, mens Markles far, Thomas Markle, er medlem av Den episkopale kirke i USA.

Når Markle etter hvert trer inn i livet som kona til prins Harry, og antakeligvis får tittel som hertuginne, er det ikke til å stikke under stol at skuespilleren - i likhet med andre kongelige medlemmer uten blått blod - vil få en helt ny hverdag.

Markle vil også bli britisk statsborger når hun gifter seg med prinsen.

Bryllupsplanleggingen er for lengst i gang, og forrige helg ble Markle overrasket av venninnene med hemmelig fest. Da var det nemlig duket for «bridal shower» - en slags sivilisert utgave av et utdrikningslag.

Nylig ble også Markles «ukjente» bryllupsplanlegger avslørt, som skal bistå den vordende bruden fram mot den store dagen - samt holde orden på 36-åringens hektiske kalender.

LES OGSÅ: Dette er Meghan Markles hemmelige dagbok

UT PÅ TUR: Prins Harry og forloveden Meghan Markle besøker et av Londons mest trendy sted sør i byen. Video: CNN Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer