Dronning Elizabeth:

- Hun finner trøst hos familien

Prins Philips innleggelse får den britiske kongefamilien til å stille opp i hopetall for dronning Elizabeth.

STILLER OPP: Dronning Elizabeth har hatt noen tøffe uker, men ifølge US Magazine stiller familien opp. Her er hun med prins William og hertuginne Kate i 2019. Foto: Shutterstock / REX / NTB
STILLER OPP: Dronning Elizabeth har hatt noen tøffe uker, men ifølge US Magazine stiller familien opp. Her er hun med prins William og hertuginne Kate i 2019. Foto: Shutterstock / REX / NTB Vis mer
Publisert

Dronning Elizabeths (94) ektemann prins Philip (99) har vært innlagt på sykehus i over en uke med det som viste seg å være en infeksjon.

- Han har det bra og reagerer fint på behandlingen, het det i en uttalelse fra Buckingham Palace nylig.

99-åringen har fått besøk av sønnen prins Charles (72) på sykehuset, og han er ved godt mot og stadig i bedring.

Til tross for at alt tyder på at prins Philip er på bedringens vei, skal innleggelsen ha gått hardt inn på britenes dronning siden 1952 - noe som kanskje ikke er så rart - ektemannens høye alder tatt i betraktning.

US Magazine skriver at dronning Elizabeth lener seg på sine kjære for å få støtte mens ektemannen er innlagt.

- Det er mye å ta inn. Men som alltid håndterer dronningen stresset og tristheten med stor verdighet, sier en kilde til magasinet.

OVERRASKER: I den første episoden av prins Harry og hertuginne Meghan sin podkast får vi høre noe helt uventet på slutten. Video: AP/ NTB SCANPIX Vis mer

- Stiller opp

Kilden tett på kongefamilien forteller videre at de stiller opp alle mann for familieoverhodet mens prins Philip er innlagt.

Prins William (38), hertuginne Kate (39), hertuginne Camilla (73), prins Charles, prinsesse Beatrice (32) og prinsesse Eugenie (30) skal alle ha stått på for 94-åringen den siste tiden, hevder kilden.

Prins Philip har vært innlagt på King Edward VII-sykehuset i London siden 16. februar. Tirsdag denne uken ble det kjent at innleggelsen skyldes en infeksjon. I utgangspunktet var 99-åringens sykehusinnleggelse et føre var-tiltak etter at prinsen følte seg uvel.

Det har ikke akkurat skortet på nyheter fra den britiske kongefamilien de siste ukene. De stadige overskriftene om hertuginne Meghan (39) og prins Harry (36) skal ha ført til ytterligere belastning for den 94 år gamle monarken.

I TYKT OG TYNT: Prins Philip har stått last og brast ved konas side siden hun tok over tronen i 1952. Nå er det omvendt. Her er de i 2016. Foto: Rex / Shutterstock / NTB
I TYKT OG TYNT: Prins Philip har stått last og brast ved konas side siden hun tok over tronen i 1952. Nå er det omvendt. Her er de i 2016. Foto: Rex / Shutterstock / NTB Vis mer

Tidligere i februar ble det kjent at de ikke kommer til å gjenoppta sine kongelige plikter for Storbritannia.

- Det har vært noen tøffe uker for dronningen, det er det ingen tvil om. Situasjonen med Harry og Meghan har vært utfordrende, og på toppen av det, er hun fortvilet over sin ektemanns utfordringer med helsen, sier en annen kilde til US Magazine.

Dronningen skal også ha bedt prins Harry om å komme tilbake for å snakke om ting, samtidig som hun ønsker at han skal besøke bestefaren, ifølge magasinets kilder.

Forholdet mellom dronningen og hertugparet blir også beskrevet som «kjølig».

JULETALE: Dronning Elizabeth holdt sin årlige juletale på britisk TV første juledag. Video: AP Vis mer

Fyller 100 år

Det var onsdag i forrige uke Buckingham Palace gikk ut med prinsens sykehusinnleggelse. Da opplyste slottet at 99-åringen ville bli værende på sykehuset for observasjon og hvile.

Mandag fortalte barnebarnet prins William at bestefaren har det «bra», og at legene følger nøye med på ham på sykehuset, ifølge Sky News.

Det gjorde han i forbindelse med et besøk til et vaksinesenter i King's Lynn i Norfolk.

Se og Hørs kongehusekspert Caroline Vagle sa nylig at den britiske prinsen tidvis har hatt helseproblemer de senere årene.

- Men jeg vil si langt mindre enn man skulle vente. Han fyller jo tross alt 100 år i år, sa hun, og fortsatte:

STOLTE: Hertuginne Meghan og Prins Harry er takknemlige for at covid-19 har gjort at de reiser mindre - de har fått med seg flere av sønnen Archies milepæler. Video: Malala Fund Vis mer

- Det siste året har han levd ganske så isolert sammen med sin kone på Windsor på grunn av pandemien. Alderen tilsier jo at de begge er i risikogruppen. Det er dog kjent at de har fått coronavaksine.

Prins Philip, som fyller 100 år senere i år, pensjonerte seg fra sine kongelige plikter i 2017 på grunn av helsetilstanden. 99-åringen, som har stått ved dronningens side siden hennes tiltredelse i 1952, hadde konas fulle støtte i beslutningen om å trekke seg tilbake.

LES OGSÅ: Overvåkningsvideo viser skuddramaet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer