- Hun er overlegen blant de kongelige

Derfor topper kronprinsesse Mary listene.

STILTOPPEN: Kronprinsesse Mary berømmes stadig for sin stil. Her ser vi henne fra kongelig bryllup i Luxembourg , hvor hun tok i bruk to av høstens største trender: fargen burgunder og peplumsnittet.  Foto: All Over Press
STILTOPPEN: Kronprinsesse Mary berømmes stadig for sin stil. Her ser vi henne fra kongelig bryllup i Luxembourg , hvor hun tok i bruk to av høstens største trender: fargen burgunder og peplumsnittet. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Med sin stilsikkerhet og klassiske eleganse er danske kronprinsesse Mary (40) blitt en internasjonal trendsetter.

Hun har prydet forsiden av motebibelen Vogue, og har flere ganger figurert på lister over verdens best kledde kvinner. I 2012 var hun nok en gang på Vanity Fairs anerkjente liste, «Best Dressed Women».

Også Se og Hørs eget motepoliti Jan Thomas rangerte henne høyt på sin liste over de best kledde kongelige i fjor.

- Din stil er overlegen blant de skandinaviske kongelige. Antrekkene dine er spennende, klassiske og vågale – og du treffer så å si alltid blink. Her har vår egen kronprinsesse fremdeles noe å lære! Du er lekker i galla, men aller best på mindre formelle arrangementer. Og tilbehøret ditt er alltid gjennomtenkt. Du har et uttrykk som ville passet rett inn blant de frustrerte fruene på Wisteria Lane!

Danske Billedbladet har spurt motebladet INs moteredaktør, Louise Amstrup, om hvorfor nettopp Mary har blitt så populær blant moteekspertene:

- Jeg synes hun er moderne og elegant. Hun er bevisst på trendene, og jeg liker at hun er tro mot det danske og derfor er en god representant for dansk design og den nordiske kulturen, sier Amstrup.

Med å være tro mot dansk design blir kronprinsessen det perfekte utstillingsvinduet for danske designere i resten av verden. Dette vet kronprinsessen å utnytte seg av. For henne er det en selvfølge å promotere dansk design, spesielt når hun representerer i utlandet.

- Den yngre generasjonen kongelige har vært gode moteambassadører. Både hertuginne Kate og Mary har en borgelig bakgrunn. De har ikke vokst opp med stylister, og har selv måtte ta valg, sier Amstrup videre til Billedbladet.

INs moteredaktør mener også at Marys alltid vennlige smil og verdige holdning har innvirkning på totalinntrykket.

- Man kan nesten kalle henne en moderne Jackie O, sier hun om det kongelige stilikonet.

LES OGSÅ: Kongefamilien bryter tradisjonenVi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer