<strong>STOR PÅKJENNING:</strong> Prins Andrew (t.h.) har vært i hardt vær etter det mye omtalte BBC-intervjuet for litt over en uke siden. Nå skal eldstedatteren Beatrice (foran t.v.) være ødelagt og oppløst i tårer etter hendelsen. Foto: Tim Rooke/ Rex/ NTB Scanpix
STOR PÅKJENNING: Prins Andrew (t.h.) har vært i hardt vær etter det mye omtalte BBC-intervjuet for litt over en uke siden. Nå skal eldstedatteren Beatrice (foran t.v.) være ødelagt og oppløst i tårer etter hendelsen. Foto: Tim Rooke/ Rex/ NTB Scanpix Vis mer

Prinsesse Beatrice:

- Hun er ødelagt og utrøstelig

Stormen rundt faren, prins Andrew, skal ha gått hardt inn på prinsesse Beatrice.

Publisert

Det har stormet rundt dronning Elizabeth (93) av Englands nest yngste sønn prins Andrew (59) den siste tiden. Etter at han stilte opp i et intervju med den britiske nyhetskanalen BBC forrige helg og benektet anklager om seksuelle overgrep, har det haglet med kritikk mot den kjente prinsen.

Virginia Giuffre har forklart at hun ble tvunget til å ha samleie med prinsen tre ganger mellom 1999 og 2002. Hun har også rettet anklager mot Jeffrey Epstein som døde i august i år - mens han sto tiltalt for menneskehandel og seksuelle overgrep. Han skal ha vært en god kamerat av prinsen.

Samtidig har det stadig kommet frem nye detaljer i saken - som har fått store konsekvenser for prins Andrew, som har døtrene prinsesse Beatrice (31) og prinsesse Eugenie (29) med ekskona Sarah Ferguson (60).

<strong>MED DØTRENE:</strong> Prins Andrew har døtrene prinsesse Beatrice og Eugenie sammen med ekskona Sarah Ferguson. Nå skal Beatrice være oppløst i tårer etter det kontroversielle BBC-intervjuet. Foto: NTB Scanpix
MED DØTRENE: Prins Andrew har døtrene prinsesse Beatrice og Eugenie sammen med ekskona Sarah Ferguson. Nå skal Beatrice være oppløst i tårer etter det kontroversielle BBC-intervjuet. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Nå skriver The Washington Post at prinsens eldste datter, prinsesse Beatrice, skal være ødelagt og trøstesløs etter utfallet av intervjuet forrige helg.

Årsaken skal være at prinsessen selv skal ha vært en pådriver for at faren skulle gjennomføre det svært omtalte intervjuet.

Oppfordret til intervjuet

Ifølge avisen skal prinsessen ha oppfordret faren til å gjennomføre skandaleintervjuet som ble starten på en omfattende mediestorm - et intervju som også dronning Elizabeth hadde gitt sin godkjennelse til.

<strong>EKSKONA:</strong> Prins Andrew var gift med Sarah Ferguson fra 1986 til 1996. Foto: NTB Scanpix
EKSKONA: Prins Andrew var gift med Sarah Ferguson fra 1986 til 1996. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Selv om hun er datteren deres, er både Sarah og Andrew avhengig av å i stor grad stole på Beatrice sin dømmekraft når det gjelder å håndtere offentligheten, ettersom hun har et gammelt hode på unge skuldre. sier en kilde til Daily Mail, gjengitt av The Washington Post.

Ifølge tabloidavisen skal prinsesse Beatrice opprinnelig ha vært skeptisk til at faren skulle la seg intervjue på TV. Imidlertid skal hun ha endret mening etter å ha diskutert saken med faren og hans privatsekretær Amanda Thirsk sammen med den britiske kringkasteren.

PRINS PÅ FEST: I kjølvannet av overgrepsanklager og spørsmål rundt vennskapet til avdøde Jeffrey Epstein, sier prins Andrew sier i et nytt intervju at han ikke skjønner hvordan han har fått stempelet som «partyprins», da han ikke lenger fester. Bilder av prinsen i Saint-Tropez sier det motsatte. Foto: Coleman-Rayner / Stella Pictures. Klipp: Emilie Rydning Vis mer

- Hun stilte mange relevante spørsmål og var i tvil. Men mot slutten av møtet skal hun ha blitt overbevist av TV-teamet og Thirsk om at de ikke hadde noe annet valg, og at det var den eneste måten å legge alle ryktene bak seg på, sier kilden videre.

Nå skal prinsessen ifølge avisen angivelig være« ødelagt» og «utrøstelig» over at hun ikke fikk stoppet intervjuet - som i ettertid har ført til en rekke konsekvenser for den 59 år gamle prins Andrew.

I forrige uke ble det nemlig kjent at det kongelige filharmoniske orkesteret i Storbritannia brøt med prinsen etter det skandeomsuste intervjuet. Deretter kom beskjeden om prins Andrew måtte forlate sitt kontor på Buckingham Palace. Og ikke nok med det: Søndag ble det også klart at dronningen angivelig avlyser hans planlagte 60-årsfest i februar neste år - alt som følge av bråket etter TV-intervjuet for litt over en uke siden.

I hardt vær

Prins Andrew har vært i hardt vært siden det kontroversielle BBC-intervjuet ble sendt 17. november. Der ble han stilt til veggs om påstandene om at han skal ha begått seksuelle overgrep mot kvinner.

Dette nekter han hardnakket for selv, men seerne har ikke latt seg overbevise. Bilder med vakre, unge kvinner, manglende sympati og et nært vennskap med den dømte og avdøde serieovergriperen Jeffrey Epstein gjør at enkelte har kritisert prinsen høylytt.

<strong>DEN GANG DA:</strong> I 1986 giftet prins Andrew seg med Sarah Ferguson. Her fra bryllupsdagen 23. juli samme år. Foto: NTB Scanpix
DEN GANG DA: I 1986 giftet prins Andrew seg med Sarah Ferguson. Her fra bryllupsdagen 23. juli samme år. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Prins Andrew opplyste onsdag i forrige uke i en uttalelse at han ikke lenger ville gjennomføre sine offisielle oppdrag og kongelige plikter.

«De siste par dagene har det gått opp for meg at omstendighetene rundt min tidligere relasjon med Jeffrey Epstein har blitt et uromoment for min families arbeid og det verdifulle arbeidet som foregår i organisasjoner og veldedige formål som jeg er stolt av å støtte», skrev han.

<strong>MOR OG SØNN:</strong> Dronningen skal ha gitt sitt samtykke til at prins Andrew gjennomførte det mye omtalte BBC-intervjuet for litt over en uke siden. Foto: NTB Scanpix
MOR OG SØNN: Dronningen skal ha gitt sitt samtykke til at prins Andrew gjennomførte det mye omtalte BBC-intervjuet for litt over en uke siden. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Videre sto det at dødsfallet til Epstein etterlater seg mange ubesvarte spørsmål, og at prinsen ønsker å uttrykke sin sympati for ofrene.

Prins Andrew avsluttet pressemeldingen med å skrive at han ønsker å samarbeide i etterforskningen dersom det er ønskelig.

Epstein, som døde i august, var tiltalt for både menneskehandel og overgrep mot flere mindreårige. I 2008 ble han dømt for å ha tvunget kvinner til å utføre seksuelle tjenester.

LES OGSÅ: - Jeg har fått meg kjæreste

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer