Meghan Markle og prins Harrys bryllup:

Hun er Meghan og Harrys marerittgjest

Skal allerede ha klart å havne i trøbbel med Meghan.

MARERITT: Prinsesse Michael av Kent har hele sitt liv i det britiske kongehuset vært et sort får. Hun har fått kritikk for flere ting, blant annet sitt første møte med blivende hertuginne Meghan Markle. Foto: NTB scanpix
MARERITT: Prinsesse Michael av Kent har hele sitt liv i det britiske kongehuset vært et sort får. Hun har fått kritikk for flere ting, blant annet sitt første møte med blivende hertuginne Meghan Markle. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bryllup er ofte en smeltedigel av begge parters familier, venner og partnere, og det er ikke alltid at alle kommer like godt overens. Når Meghan Markle gifter seg med britiske prins Harry på lørdag, er ikke det helt uten skandaløse navn på gjestelisten.

Blant gjestene finner vi blant andre prins og prinsesse Michael av Kent, som i løpet av sitt ekteskap har klart å skape flerfoldige overskrifter på grunn av sine kontroversielle valg. Spesielt prinsesse Michael av Kent (73), hvis egentlige navn er baronesse Marie Christine von Reibnitz, har klart å skape overskrifter.

Nylig dukket hun opp med en brosje som ble betegnet som rasistisk da hun møtte Meghan for første gang. Samtidig ble det hevdet at hun eide to svarte sauer en gang, som hun døpte Venus og Serena. Disse ble da trolig oppkalt etter de afroamerikanske tennisspillerne Serena og Venus Williams. Stuntet skapte overskrifter fordi førstnevnte tennisproff er en nær venn av Meghan.

Slik er skandaleprinsessen som flere ganger har rystet det britiske kongehuset.

POSH: Prinsesse Michael av Kent er glad i smykker, store hatter og designerklær. Foto: NTB scanpix
POSH: Prinsesse Michael av Kent er glad i smykker, store hatter og designerklær. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Ingen favoritt

Hun ble født i tyskokkuperte Sudetenland, nå byen Karlovy Vary i Tsjekkia, i 1945. Da hun i 1978 bestemte seg for å gifte seg med prins Michael av Kent - barnebarnet til kong Georg V - ble prinsesse hennes nye, ærverdige tittel.

73-åringen er angivelig ingen favoritt i kongehuset. Prins Charles skal ifølge People ha kalt henne for «Rent-a-Princess» (lei en prinsesse, jour anm.), visegreve Linley skal ha omtalt henne som «Princess Pushy» og selveste dronning Elizabeth skal ha vitset med at «hun er med kongelig enn vi er».

IKKE APANASJE: Paret har ingen offisielle plikter og mottar heller ingen apanasje. De lever likevel begge luksuriøse liv. Foto: NTB scanpix
IKKE APANASJE: Paret har ingen offisielle plikter og mottar heller ingen apanasje. De lever likevel begge luksuriøse liv. Foto: NTB scanpix Vis mer

Det skyldes prinsessens dyre vaner, som at hun mer enn ofte bruker diamanter og at hun skal være svært selvhøytidelig. Hun har selv uttalt at hun er den personen med mest kongelig blod som har giftet seg inn i kongefamilien siden prins Philip.

Sammen med prins Michael av Kent har hun barna Frederick Windsor og Gabriella Windsor. Da paret giftet seg på slutten av 1970-tallet, var det en kontroversiell avgjørelse.

Hun hadde nemlig vært gift tidligere, med bankmannen Thomas Troubridge.

Ekteskapet deres ble annullert bare to måneder før hun giftet seg med prinsen av Kent. Paven måtte godkjenne ekteskapet.

GIFT TIDLIGERE: Prinsessen av Kent giftet seg med prinsen av Kent bare to måneder etter at hun annullerte giftermålet med bankmannen Thomas Troubridge. Foto: NTB Scanpix
GIFT TIDLIGERE: Prinsessen av Kent giftet seg med prinsen av Kent bare to måneder etter at hun annullerte giftermålet med bankmannen Thomas Troubridge. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Nazifar

Hun ble født like før andre verdenskrig tok slutt, og familielivet den gang har utvilsomt påvirket henne. Faren, baron Günther Hubertus von Reibnitz, var en sentral figur i SS. Han var av rangen Sturmbannführer, eller major. Han skilte seg fra sin kone etter krigen og flyttet til Mosambik.

INGEN LYD: Bildene fra før det første intervjuet med Prins Harry og Meghan Markle har ingen lyd, men likevel viser de tydelig kjemien de to i mellom. Video: CNN. Vis mer

- Jeg hadde ingen anelse. Jeg ble virkelig sjokkert over at faren min hadde vært med i nazipartiet. Jeg ante ikke at han var med i SS. Det var som et slag i magen for meg, fordi jeg så alltid opp til ham som en helt, har hun tidligere uttalt, ifølge People.

Det er derimot ikke bare «ondt blod» hun slekter på. Hun er i slekt med maler Peter Paul Rubens og en av kong Henrik IIs elskerinner.

Prinsesse Michael av Kent har ved flere anledninger klart å skape negative overskrifter selv, uten at familiearven har vært i fokus.

Saken fortsetter under:

PÅ BALKONGEN: I 1986 sto Michael av Kent-paret (t.v) på slottsbalkongen sammen med dronning Elizabeth og prins Philip. Prins William og barna til prinsesse Anne var også på balkongen. Foto: NTB scanpix
PÅ BALKONGEN: I 1986 sto Michael av Kent-paret (t.v) på slottsbalkongen sammen med dronning Elizabeth og prins Philip. Prins William og barna til prinsesse Anne var også på balkongen. Foto: NTB scanpix Vis mer

Rasismeanklager

I 2004 skal hun angivelig ha bedt en afroamerikansk kvinne på en restaurant i New York om «å dra tilbake til koloniene». Et par måneder senere benektet hun påstandene i et intervju med ITV.

- Jeg lot til og med som om jeg var afrikaner for noen år siden, men jeg kom ikke unna med det på grunn av mine lyse øyne. Jeg farget håret mitt svart, sa hun og fortsatte:

- Jeg hadde dette eventyret med disse fullstendig søte, egne menneskene, og det å kalle meg rasist - det er som å stikke en kniv gjennom hjertet mitt, fordi jeg elsker disse menneskene, sa hun.

Også i fjor ble hun døpt rasist av rasende fans. Da hun dukket opp på dronning Elizabeths årlige julelunsj i desember, der Meghan Markle var for første gang, hadde hun på seg det som ble omtalt som en rasistisk brosje.

KRITISERT FOR DETTE: Denne brosjen, basert på en kunstnerisk stil fra flere århundrer siden, skaper furore i England. Foto: Shutterstock, NTB scanpix
KRITISERT FOR DETTE: Denne brosjen, basert på en kunstnerisk stil fra flere århundrer siden, skaper furore i England. Foto: Shutterstock, NTB scanpix Vis mer

Brosjen hun hadde på seg var innenfor stilen «Blackamoor» - figurer og skulpturer som vanligvis viser afrikanske menn. En talsperson for prinsesse Michael svarte på kritikken. Det blir trolig siste gang den kontroversielle brosjen blir sett.

- Denne brosjen var en gave og har blitt brukt mange ganger tidligere. Prinsesse Michael er veldig lei seg og fortvilet over all furoren den har skapt, sier en talsperson i en uttalelse.

Den siste rasismeskandalen angår to sauer hun skal ha eid. I et intervju med Vanity Fair hevdet Aatish Taseer, ekskjæresten til prinsessens datter Gabriella, at hans tidligere svigermor eide to svarte sauer ved navn Venus og Serena. Påstanden skapte overskrifter verden over, men hun har ikke kommentert saken selv.

Traseer valgte imidlertid å forsvare sin tidligere svigermor.

- De fleste tror hun er perfekt uhyggelig, men jeg så en fin side av prinsesse Michael. Hun kunne være morsom, intelligent og sjenerøs, og var mye mer arbeidsom enn andre kongelige, sier han.

Saken fortsetter under:

FAMILIE: Gabriella Windsor (t.v) er datter av prins og prinsesse Michael av Kent. Her er de fotografert i 2010, på vei til bryllupet til prins Nikolaos. Foto: Reuters / NTB scanpix
FAMILIE: Gabriella Windsor (t.v) er datter av prins og prinsesse Michael av Kent. Her er de fotografert i 2010, på vei til bryllupet til prins Nikolaos. Foto: Reuters / NTB scanpix Vis mer

Avkreftet narkopåstand

Som mor til to svært offentlige barn, har hun mer enn en gang måttet tale deres sak i mediene. Likevel har det aldri stormet mer enn i 2003, da Frederick - eller Freddie som han kalles - måtte innrømme kokainmisbruk.

Han ble fotografert på vei ut av en fest, og det ble oppdaget at han hadde nytt det narkotiske stoffet. Av mediene ble den da 24 år gamle lorden døpt «junkie».

- Han blir malt som en rusmisbruker, men han er ikke det. Du må bare se på ham. Han er ingen narkoman, fortalte hun i et intervju, ifølge The Telegraph.

SKANDALE: Lord Frederick Windsor havnet på starten av 2000-tallet i en narkotikaskandale, som hans mor hardnakket benektet. Her er han fotografert med sin kone Sophie Winkleman i 2011. Foto: NTB scanpix
SKANDALE: Lord Frederick Windsor havnet på starten av 2000-tallet i en narkotikaskandale, som hans mor hardnakket benektet. Her er han fotografert med sin kone Sophie Winkleman i 2011. Foto: NTB scanpix Vis mer

Prinsessen hevdet videre at hun hadde forsøkt å advare barna sine mot narkotika og hvilke konsekvenser bruk kunne ha. Det ble også hevdet at han bare prøvde kokain en kveld for å tøffe seg for kompiser.

Økonomi har også vært med på å sverte 73-åringens rykte. Prinsessen jobber i dag som forfatter, og har skrevet flere bøker om den britiske kongefamilien. Hun har tidligere jobbet som interiørdesigner, men likevel betalte de lite selv.

OVERKLASSE: Prinsessen har selv hevdet at hun har mer kongelig blod enn noen inngifte, annet enn prins Philip, i den britiske kongefamilien. Foto: NTB scanpix
OVERKLASSE: Prinsessen har selv hevdet at hun har mer kongelig blod enn noen inngifte, annet enn prins Philip, i den britiske kongefamilien. Foto: NTB scanpix Vis mer

I 2001 kom nemlig en liste over gratisgoder det britiske kongehuset nøt godt av ut i offentligheten. Michael av Kent-ekteparet kom særs dårlig ut da dette ble offentliggjort.

Paret hadde reist til 24 eksotiske reisemål jorda rundt på 15 månedene. De hadde bodd på flotte hoteller, fått leiebil og flydd på første klasse. Pris: Ikke en eneste liten britisk penny.

Pris på flyreisene lå rundt 80 000 pund, som i datidens valuta lå på en drøy million kroner. I tillegg kom luksushoteller og annet som skal til for å leve som kongelig i verden. Det kostet atter en million.

Året etter kom det frem at dronning Elizabeth hadde betalt leien til familien, som lå på 1,3 millioner kroner i året. Det ble britene sure for, men det skulle likevel ikke skje før i 2010 at ordningen ble fjernet. Nå betaler paret med egne penger.

I månedene før bryllupet har det vært spekulert i om prinsesse Michael av Kent fikk komme, men hun skal altså være blant de inviterte på lørdag. Det blir derfor spennende å se om hun også denne gang skaper overskrifter med sitt nærvær.

LES OGSÅ: Alt du trenger å vite om prinsebryllupet i England

GIFTER SEG: Prins Harry av England gifter seg med Meghan Markle 19. mai. Vielsen skal være i St. George's Chapel. Her får du se hvordan det er ut der. Video: CNN Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer