Prinsesse Madeleine:

- Hun er lei

Det spekuleres på årsaken til at den svenske prinsessen flytter hjem til Sverige.

FLYTTER HJEM: På sensommeren går ferden fra Florida til Stockholm. Foto: Shutterstock / NTB
FLYTTER HJEM: På sensommeren går ferden fra Florida til Stockholm. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

Tirsdag annonserte det svenske kongehuset at prinsesse Madeleine (40) og Chris O'Neill (48) tar med seg barna Leonore (9), Nicolas (7) og Adrienne (5) på flyttefot hjem til Sverige.

De har i en årrekke bodd i utlandet, og siden 2018 har de hatt basen sin i Florida, USA. Årsaken til at kong Carl Gustafs yngste datter har valgt å flytte hjem er foreløpig ukjent, men det har ikke hindret spekulasjonene i å florere.

Blant annet har Twitter-brukeren Gert's Royals hevdet at prinsessen flytter hjemover så barna beholder sin plass i arverekken til den svenske tronen.

- Hun er lei

«Denne flyttingen vil tillate prinsesse Madeleines barn å forbli i arverekken. Reglene i Sverige er at barn må utdannes i Sverige for å ha en plass i arverekken», skriver vedkommende.

Den svenske kongehuseksperten Johan T. Lindwall bekrefter overfor Se og Hør at det er sånn reglene er.

- Dette er klart den enkleste måten å komme nærmere tronen, men uansett vil barna ha titlene sine.

Han tror ikke at arverekken er grunnen til at prinsessen og familien flytter hjem.

- Jeg tror hovedårsaken er at hun er lei av å sitte alene i Florida.

BLEMME PÅ DIREKTEN:Prinsesse Madeleine var på besøk i hjemlandet Sverige. Under et intervju av åpningen går det litt i ball for prinsessen. Video: Pelle T Nilsson. Vis mer

Kan få apanasje

Prinsesse Madeleine har de seneste årene ikke fått apanasje da hun ikke har vært et arbeidende medlem av kongefamilien. Danske Billed Bladet har nå spekulert på om dette vil endre seg. De hevder at svenskekongen står overfor et vanskelig valg nå som prinsessen kommer hjem.

Lindwall tror sjansene er store for at Madeleine vil få apanasje igjen.

- Ja, absolutt. Det kan nok skje om hun begynner å jobbe igjen.

Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle, antyder at det kanskje er små hint som tilsier nettopp dette.

- Det er uvisst om Madeleine kommer til å representere kongehuset mer etter hjemkomsten. Hun takket likevel nettopp ja til et nytt beskytterskap, så kanskje er det et hint om at vi får se henne mer i sin kongelige rolle?

UVANLIG: Prinsesse Madeleine og familien er tilbake i Sverige, og viser seg fra en sjelden side i forbindelse med en svensk juletre-tradisjon. Video: Swedish Press Agency Vis mer

Har vært ensom?

Vagle beskriver nyheten om flytting som overraskende og trekker frem at O'Neill tidligere har slitt med å finne seg til rette i Sverige.

- Hvorfor de plutselig har snudd vites ikke, men det spekuleres på så mangt. Blant annet at Madeleine rett og slett har vært ensom i Florida og savner familie og venner, sier hun til Se og Hør.

Avslutningsvis sier kongehuseksperten at det er forståelig og at det blir spennende å se om O'Neill greier å finne seg til rette i Stockholm denne gangen.

LES OGSÅ: Ny flørt avslørt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer