Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit:

- Hun er lei seg

Kronprins Haakon bryter tausheten om konas møter med overgrepsdømte Jeffrey Epstein.

SVARER: Saken om at kronprinsesse Mette-Marit angivelig ikke visste at Jeffrey Epstein, som hun møtte flere ganger i perioden 2011 til 2013, ikke var dømt for overgrep, har vekket oppsikt. Nå svarer kronprins Haakon på spørsmål om møtene. Foto: NTB scanpix
SVARER: Saken om at kronprinsesse Mette-Marit angivelig ikke visste at Jeffrey Epstein, som hun møtte flere ganger i perioden 2011 til 2013, ikke var dømt for overgrep, har vekket oppsikt. Nå svarer kronprins Haakon på spørsmål om møtene. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kronprins Haakon var torsdag i Vegårshei og i Arendal, i forbindelse med «Frivillighetens dag». Etter møtene fikk han spørsmål fra pressen om Dagens Næringsliv sin avsløring, om at både han og kronprinsesse Mette-Marit flere ganger i perioden 2011 til 2013 møtte Jeffrey Epstein.

Epstein ble i 2008 dømt for å ha betalt en mindreårig jente for seksuelle tjenester. Kronprinsessen beklaget at hun ikke visste det. Kronprinsen gjorde torsdag det samme.

- HUN BEKLAGER: Kronprinsen fikk flere spørsmål om møtene med Epstein, men svarte stort sett det samme på alle sammen. Foto: NTB scanpix
- HUN BEKLAGER: Kronprinsen fikk flere spørsmål om møtene med Epstein, men svarte stort sett det samme på alle sammen. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Lei seg

- Kronprinsessen har valgt å være åpen om at hun traff ham et par ganger. Hun sier at hun burde sjekket bakgrunnen hans nøyere, og beklager at hun ikke gjorde det. Hun er lei seg for det, sa kronprins Haakon til pressekorpset, blant annet VG.

- Men det var bare noen søk unna?

- Ja, så hun beklager at hun ikke sjekket nøyere. Det burde hun ha gjort.

Flere medier forsøkte å stille spørsmål om kontakten de hadde hatt, men fikk bare samme svar, før han gikk bort fra pressekorpset.

Beklaget

Det var tirsdag at kronprinsesse Mette-Marit beklaget etter at hun hadde møtt den overgrepsdømte milliardæren Jeffrey Epstein flere ganger.

Møtene fant sted flere år etter at han tilsto og sonet for seksuelle overgrep.

- Jeg ville aldri hatt noe med Epstein å gjøre dersom jeg hadde vært klar over alvorlighetsgraden av hans kriminelle handlinger. Jeg burde undersøkt Epsteins fortid nærmere, og beklager at jeg ikke gjorde det, forklarer hun til DN, via Slottet.

PRINS PÅ FEST: I kjølvannet av overgrepsanklager og spørsmål rundt vennskapet til avdøde Jeffrey Epstein, sier prins Andrew sier i et nytt intervju at han ikke skjønner hvordan han har fått stempelet som «partyprins», da han ikke lenger fester. Bilder av prinsen i Saint-Tropez sier det motsatte. Foto: Coleman-Rayner / Stella Pictures. Klipp: Emilie Rydning Vis mer

Jeffrey Epstein ble i 2008 dømt for å ha betalt en mindreårig jente for seksuelle tjenester, noe han sonet 13 måneder for. Han inngikk da et hemmelig forlik og unngikk på den måten det som i verste fall kunne blitt en livstidsdom.

Tidligere i år ble han siktet for menneskehandel og overgrep mot unge jenter og kvinner. Han tok sitt eget liv i varetekt i august.

Denne saken ble først publisert på Dagbladets nye finansnettsted, Børsen.no.

LES OGSÅ: Bryter tausheten etter bruddet

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer