Dronning Elizabeth:

- Hun er dypt opprørt

Dronning Elizabeth skal ikke være fornøyd med barnebarnet prins Harrys seneste uttalelser.

- MISFORNØYD MONARK: Ifølge Daily Mail er dronning Elizabeth svært opprørt etter prins Harrys seneste uttalelser. Her er de sammen i 2014. Foto: Hugh Routledge / REX / Shutterstock / NTB
- MISFORNØYD MONARK: Ifølge Daily Mail er dronning Elizabeth svært opprørt etter prins Harrys seneste uttalelser. Her er de sammen i 2014. Foto: Hugh Routledge / REX / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

Natt til fredag kom de første glimtene av den nye dokumentarserien «The Me You Can't See» på Apple TV+. Det er Oprah Winfrey (67) og prins Harry (36) som står bak serien, der forskjellige kjendiser forteller om mental helse og psykiske vansker.

I første episode var det prinsen selv som fortalte sin historie om tøffe og vanskelige år. Blant annet fortalte Harry at han drakk og tok dop for å døyve angst og tunge tanker som følge av moren, prinsesse Dianas bortgang i 1997.

I samtalen hevdet prinsen også at faren, prins Charles (72), ikke hadde stilt opp i den vanskelige tiden - og at det ikke var rom for å snakke ut om de vonde følelsene i familien.

Anklagene føyer seg inn i en lang rekke med beskyldninger mot den britiske kongefamilien, som først startet da Harry og kona Meghan (39) snakket ut i et intervju med Winfrey i starten av mars.

PRINS HARRY: Prins Harry prater med Oprah i en ny serie med Apple. Vis mer

- Dypt opprørt

Prins Harrys frittalende og utleverende intervjuer om den britiske kongefamilien skal ikke ha falt i særlig god jord hos dronning Elizabeth (95).

Hun har angivelig særlig reagert på prins Harrys uttalelser om at faren «ikke vet bedre» fordi han er oppdratt på den måten han er, i tillegg til den generelle kritikken av hans rolle som far og hans måte å oppdra Harry og storebroren prins William (38) på, ifølge Daily Mail.

BEGRAVELSE: Dronning Elizabeth satt alene da hun tok et siste farvel med ektemannen sin gjennom 73 år, prins Philip. Nå rører bildet en hel verden. Foto: AP Vis mer

Avisen skriver at dronningen skal ha vært dypt opprørt over barnebarnets fremtreden i lang tid, og at det skal ha blitt verre etter at den nye serien ble sluppet.

- Harrys bestemor har tatt dette veldig personlig og er dypt opprørt over hva Harry har sagt, særlig kommentarene om Charles' oppdragelse [ … ]. Det har vært en opprørende periode, sier en kilde til avisen.

I den nye dokumentaren går prinsen ytterligere til angrep på sin far. Der hevder Harry at Charles lot ham lide som barn fordi han selv hadde det slik da han var liten.

- Da jeg var mindre, pleide faren min å si: «Vel, det var sånn det var for meg, så det kommer til å bli sånn for deg også», sier Harry i serien, ifølge Page Six.

2019: Dronningen og prins Harry under en hagefest i 2019. Foto: Yui Mok / AP / NTB
2019: Dronningen og prins Harry under en hagefest i 2019. Foto: Yui Mok / AP / NTB Vis mer

Prinsen sier også at det ikke gir mening, og at faren snarere burde ha sørget for at barna ikke led nettopp fordi han opplevde det samme selv. Til tross for de kjølige familierelasjonene, skal prins Charles ikke ha noe ønske om å bryte med sønnen.

- Charles vil engasjere seg, men det er rettferdig å si at familien har opplevd det Harry har sagt i begge Oprah-intervjuene som veldig uhøflig. Hadde Harry angrepet dronningen på en mer personlig måte, hadde Charles stilt seg bak dronningen uten å tvile - og Harry ville blitt støtt ut i kulden, hevder en kilde overfor Daily Mail.

DUKKER OPP: I traileren til prins Harrys nye dokumentarserie om mental helse, «That me you can´t see», dukker Meghan og Archie opp. Video: Apple+ Vis mer

- Alvorlig angst

I den nye dokumentarserien «The Me You Can't See» fortalte prins Harry om hvor vanskelig det har vært for ham og broren å miste moren i ung alder. De var bare 12 og 15 år gamle da Diana døde i en bilulykke i Paris i 1997.

Blant annet fortalte prins Harry at han aldri følte han kunne snakke åpent om hvor vondt han hadde det.

- Jeg var ikke i et miljø hvor det ble oppfordret til å snakke om det heller. Det ble på en måte lagt lokk på, sa han.

Han la ikke skjul på at han var på et veldig mørkt sted i livet, som han ikke visste hvordan han skulle takle. Allerede som 12-åring fikk han store problemer i hverdagen. Men det ble enda verre som voksen.

10 ÅR: I anledning deres tiende bryllupsdag deler Prins William og hertuginne Kate denne videoen. Vis mer

- Hver gang jeg tok på dress og slips og måtte spille rollen, så var det bare «gå, gå, gå». Før jeg i det hele tatt hadde forlatt huset rant svetten, hjerterytmen min var. Jeg var i kjemp- eller flyktmodus. Panikkanfall, alvorlig angst. Fra 28 år til 32 var en marerittid i livet mitt, jeg friket ut, sa Harry,

Prinsen avslørte også at han brukte ulike rusmidler for å forsøke å håndtere smerten, blant annet alkohol og narkotika.

LES OGSÅ: Bildene som sjokkerer Europa

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer