LYKKELIGE: Den svenske prinsen stråler side om side med sin vakre forlovede Sofia Hellqvist - de to har kjempet en hard kamp for kjærligheten.
LYKKELIGE: Den svenske prinsen stråler side om side med sin vakre forlovede Sofia Hellqvist - de to har kjempet en hard kamp for kjærligheten. Vis mer

- Hun er den fineste på jorden

Prins Carl Philip sparer ikke på adjektivene når han skal beskrive forloveden Sofia Hellqvist.

SEOGHØR.NO: Fredag denne uken stilte svenske prins Carl Philip (35) for første gang opp i et større TV-intervju, da han var gjest hos programleder David Hellenius i «Hellenius Hörna »på svensk TV4, skriver Svenskdam.

Et av samtaleemnene de to snakket om, var selvfølgelig prinsens seks år yngre forlovede Sofia Hellqvist (29).

Og Carl Philip klarte ikke å la være å skryte av sin kommende kone for åpent kamera:

- Sofia er en fantastisk kvinne, og jeg er verdens lykkeligste. Hun er ydmyk, har føttene godt plantet på jorden, er klok, intelligent og engasjert. Hun er den fineste på jorden.

ROMANTISK: Det er ingen tvil om at det kommende ekteparet er stormende forelsket. Her deler de et kyss med pressen, bare timer etter at han gikk ned på kne. Foto: Stella Pictures
ROMANTISK: Det er ingen tvil om at det kommende ekteparet er stormende forelsket. Her deler de et kyss med pressen, bare timer etter at han gikk ned på kne. Foto: Stella Pictures Vis mer

Sofia og Carl Philip hadde vært av-og-på-kjærester i fem år, før de to inngikk forlovelse i sommer. Og det var et svært forelsket par som møtte pressen på den frodige gressletten utenfor slottet i Stockholm i slutten av juni:

- Det første møtet var en herlig sommerdag. Denne dagen har jeg ventet på. Jeg har ventet på det siden den dagen vi møttes, fortalte Sofia på pressekonferansen.

- Det sa bare klikk, for å bruke et gammelt uttrykk, sa Carl Philip. Hans pappa brukte nemlig akkurat de samme ordene da han skulle beskrive hva som skjedde da han møtte sin Silvia.

Fikk kallenavnet «Paradise-Sofia»

Men det var ingen selvfølge at Sofia fra Dalarna skulle bli prinsesse. I 2004 ble hun kåret til «Miss Slitz» i et svensk manneblad, noe som ga henne plass i TV-serien «Paradise Hotel». Hun kom helt til finalen og fikk deretter kallenavnet «Paradise-Sofia».

Etter realityserien dro hun til New York, der hun jobbet både som servitør og som instruktør på et yoga-senter. Den flotte jenta ville prøve ut modellyrket, og stilte på frekke bilder for fotografen Antoine Verglas.

KJÆRLIG: Carl Philip la en øm arm rundt sin flotte forlovede da de to feiret kronprinsesse Victorias 37-årsdag i sommer. Foto: Stella Pictures
KJÆRLIG: Carl Philip la en øm arm rundt sin flotte forlovede da de to feiret kronprinsesse Victorias 37-årsdag i sommer. Foto: Stella Pictures Vis mer

– Det var sexy og raffinerte bilder. Men når hun nå er sammen med en prins, vil hun
nok ikke at bildene skal eksistere, sa fotografen til Extra i 2012, etter at de intime bildene plutselig ble trukket tilbake.

Mange rynket derfor på nesen da romansen med prinsen ble kjent, men Sofia har sin den tid overbevist om at hun er den rette for svenskeprinsen.

Måtte rette opp imaget

Hun har jobbet iherdig for å forandre imaget sitt, blant annet ved å opprette
veldedighetsorganisasjonen «Project Playground». Hun har også fått seg gode støttespillere, som har lært henne alt fra etikette til å kle og te seg korrekt.

Sofia har virkelig gjennomgått en stilforandring, og fra å være en glamourmodell er
hun nå blitt et sofistikert prinsesseemne. Møtet med offentligheten har ikke vært bare
enkel for Sofia, men hennes stå-på-vilje har hjulpet henne til å være sterk i stormen.

Dato for bryllupet er foreløpig ikke satt, men planleggingen er allerede i full gang, og det spekuleres i om de to gifter seg i den tradisjonsrike kirken Gärdslösa kirke på Øland. Det er nemlig samme sted som kong Carl Gustafs søster, prinsesse Margaretha, giftet seg med John Ambler i 1964.

LES OGSÅ: Fra Paradise-Sofia til rojal skjønnhet