George Clooney:

- Hun er blitt forfulgt og krenket

George Clooney frykter det samme vil skje med Meghan som med Diana.

ADVARER: George Clooney advarer pressen mot behandlingen av hertuginne Meghan. Foto: NTB Scanpix
ADVARER: George Clooney advarer pressen mot behandlingen av hertuginne Meghan. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Den siste tiden har George Clooney (57) vært travelt opptatt med å promotere sin nye TV-serie, «Catch-22».

Denne uken er han i Australia, og under oppholdet var det imidlertid helt andre samtaleemner som fikk 57-åringen til å engasjere seg.

Ifølge People gikk det nemlig noen kuler varmt da han ble spurt om vennskapet til hertugparet av Sussex, prins Harry (34) og hertuginne Meghan (37).

George og kona Amal Clooney (41) er nære venner av det britiske hertugparet, og var selvskrevne gjester da den kongelige duoen giftet seg i mai i fjor.

Forsvarer hertuginnen

Og det er nettopp vennskapet med hertugparet som engasjerte filmstjernen i et intervju med australske Who.

UTTALTE SEG OM GRAVIDITETEN: Under et besøk på universitetet i Leicester onsdag, åpnet hertuginne Kate opp om hva hun tenker om hertuginne Meghans graviditet. Video: @march1994bieber via Storyful Vis mer

På spørsmål om vennskapet til hertuginnen kom det tydelig fram at George støtter den tidligere skuespilleren, og han tok henne i forsvar mot all kritikken som har herjet rundt 37-åringen de siste årene.

- De jager Meghan overalt. Hun er blitt forfulgt og krenket, uttalte George til Who, gjengitt av People, og refererte til pressen som har stått for flere oppslag om hertuginnen etter at forholdet hennes til prins Harry ble kjent.

BRYLLUP: George og Amal Clooney i bryllupet til hertigunne Meghan og prins Harry i mai i fjor. Foto: NTB Scanpix
BRYLLUP: George og Amal Clooney i bryllupet til hertigunne Meghan og prins Harry i mai i fjor. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Sammenlikner med Diana

George mener han har sett tendensen hos pressen tidligere, og sammenlikner måten Meghan er blitt behandlet på, med måten pressen behandlet prins Harrys mor, avdøde prinsesse Diana.

- Hun er en gravid kvinne, syv måneder på vei, som er blitt forfulgt og jaget på samme måte som Diana ble. Det er historie som gjentar seg selv.

- Vi har sett hvordan det ender, la han til, og refererte til den tragiske bilulykken prinsesse Diana ble utsatt for i 1997.

Blir ikke gudforeldre

Uttalelsene til George skapte på kort tid overskrifter, og han kunne i samme intervju avkrefte ryktene som har versert de siste månedene - nemlig at han og kona er blitt utpekt som gudforeldre til hertugparets kommende barn.

- Jeg er pappa til to tvillinger, jeg har nok dritt å håndtere, bokstavelig talt, sa han humoristisk.

Artikkelen fortsetter under.

Ny hverdag

Det var i juni 2017 Amal og George Clooney opplevde å bli foreldre for første gang, da tvillingene Alexander (1) og Ella Clooney (1) kom til verden.

I et tidligere intervju med Dagbladet kunne 57-åringen avsløre at det er litt andre ting hverdagen byr på nå som han har blitt far.

- Jeg skifter bleier og jeg vasker spy, innrømmet en solbrun George Clooney den gang og la spøkefullt til:

- Alle de tingene jeg måtte gjøre for meg selv før, gjør jeg nå for babyene. Det funker ganske bra.

Vis mer

LES OGSÅ: Derfor kom hun alene på ektemannens premiere