Doria Ragland:

- Hun er beinhard

Meghans mor styrer angivelig med jernhånd i kulissene.

STYRER: Doria Ragland (62) virker som en ganske uskyldig mor, men skal vi tro kilder er det hun som styrer hertugparets liv i kulissene. Foto: NTB Scanpix
STYRER: Doria Ragland (62) virker som en ganske uskyldig mor, men skal vi tro kilder er det hun som styrer hertugparets liv i kulissene. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

6. mai i år kom den gledelige nyheten om at hertuginne Meghan (38) og prins Harry (34) hadde blitt foreldre for første gang. Den lille gutten fikk navnet Archie Harrison Mountbatten-Windsor.

En av personene som har spilt en viktig rolle for de ferske foreldrene har vært moren til hertuginnen, Doria Ragland (62). Meghan og moren har et svært godt forhold, og at amerikaneren har fått en nøkkelrolle i det hele har lenge vært kjent.

Ifølge en kilde til Daily Mail har 62-åringen, som reiser frem og tilbake mellom Los Angeles og Windsor, hatt en finger med i spillet når det gjelder alt fra bosituasjon til problemer med de ansatte.

NÆRT FORHOLD: Hertuginnen og hennes mor, Doria, har et svært godt forhold. Her er de avbildet under bryllupet i mai i fjor. Foto: NTB Scanpix
NÆRT FORHOLD: Hertuginnen og hennes mor, Doria, har et svært godt forhold. Her er de avbildet under bryllupet i mai i fjor. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Beinhard mor

Yoga-instruktøren skal nemlig angivelig ha vært ansvarlig for at en av barnepikene som hertuginnen ansatte kort tid etter fødselen, fikk sparken.

- Folk tror Doria er tullete og avslappet fordi hun er yoga-instruktør. Men, som enhver mor, er hun beinhard når det kommer til å beskytte datteren, forteller kilden.

Da det i desember ble kjent at hertuginnen hadde mistet to ansatte i sin nære sirkel på én måned, kom det frem at hun går under kallenavnet «Dutchess Difficult», som på norsk kan oversettes til «den vanskelige hertuginnen».

Kallenavnet skal ifølge Express ha kommet av at Meghan angivelig er vanskelig å jobbe med.

STOLTE: Det var to tydelig stolte foreldre som viste fram babyen sin til pressen for første gang. Hertuginne Meghan Markle og prins Harry fikk en sønn mandag 6. mai. Video: AP DV/NTB Scanpix Vis mer

Ekstrem innflytelse

Det er en kjent sak at kongelige har mange regler å følge, og hertugparet er intet unntak. Det kan derfor være vanskelig å finne folk å stole på, og Doria skal være en av de Meghan og Harry stoler på.

- Harry beundrer Doria, og mener hun er utrolig klok. I disse dager stoler hertugparet på veldig, veldig få mennesker, til og med i deres egen familie. Doria er et av de siste familiemedlemmene de begge kan vende seg til, og som en konsekvens er hun ekstremt innflytelsesrik i livet deres, sier kilden.

Selv om 62-åringen har base i Los Angeles, skal hun angivelig være tilgjengelig på telefonen til alle døgnets tider, og gir ofte Meghan råd om det meste.

- Meghans kallenavn er Tungsten (wolfram på norsk, et sterkt metall journ.anm.), og hun arvet stålviljen fra Doria, som er, etter Meghans ønske, veldig tilstedeværende i livet hennes, forklarer kilden, ifølge Daily Mail.

Vanskelig forhold

Til tross for at de nylig ansatte en ny privatsekretær og presserådgiver, blir parets omkrets bare mindre og mindre, og det er derfor kanskje ikke så rart å tenke seg at Doria har fått en stor rolle i livet deres.

Forrige november sluttet Meghans personlige assistent, Melissa Toubati, etter bare seks måneder.

Avgjørelsen skal ha sendt sjokkbølger gjennom det britiske kongehuset, og mange stilte spørsmål rundt hvorfor hun valgte å forlate en så prestisjefylt stilling etter så kort tid.

Ifølge E! News kunne en kilde fortelle til Daily Mail at Melissa var svært talentfull, og at hun ville bli savnet av alle. Ikke lenge etter ble det derimot snakk om at Melissa og hertuginnen hadde hatt et vanskelig forhold, og at assistenten ved flere anledninger hadde endt opp i tårer.

«BECOMING ROYALE»: Hertuginne Meghan Markles far, Thomas Markle, reagerer med sinne over en scene i den nye «Becoming Royale», som baserer seg på Meghan og Prins Harry sitt første år som gift. Vis mer

Sluttet etter 17 år

Bare noen uker senere ble det kjent at Meghan mistet nok en ansatt. Samantha Cohen, som har jobbet for kongefamilien i 17 år, skal ifølge Express ikke ha forlenget kontrakten sin, til tross for at både Meghan og Harry hadde et ønske om at hun skulle bli værende.

Samantha jobbet tidligere på Buckingham Palace, og har blant annet vært personlig assistent for dronning Elizabeth (93).

I fjor trådte hun inn i en midlertidig stilling hos hertugparet, og hun har blant annet hjulpet Meghan med overgangen til livet som kongelig.

I januar sluttet hertuginnens kvinnelige livvakt etter seks måneder i jobben, og assisterende privatsekretærer Amy Pickerill og Heather Wong har også sagt opp jobbene sine i løpet av året.

LES OGSÅ: - Disse kongelige reglene blir Archie nødt til å følge

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer