Kronprinsesse Mette-Marit:

- Hun er åpenbart sliten

Ikke alt går etter planen i Tyskland.

SLITEN: Kronprinsessen sto over tirsdagens tale på Litteraturtoget. Foto: NTB Scanpix
SLITEN: Kronprinsessen sto over tirsdagens tale på Litteraturtoget. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Norge er i år gjesteland ved bokmessen i Frankfurt, og i den anledning har kronprinsesse Mette-Marit (46) og kronprins Haakon (46) tatt turen til Tyskland, der de siden fredag forrige uke har hatt et hektisk program på vei fram mot messen.

Selv om det er kronprinsessen som er ambassadør for norsk litteratur i utlandet, er kronprinsen med på Tyskland-turen i tilfelle kona brått blir sliten. Mette-Marit lider som kjent av lungefibrose, en kronisk sykdom som medfører at hun blir mer sliten.

Tirsdag, etter flere dager med både reising og oppdrag, tok kronprinsen over enkelte konas oppgaver. Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle, har vært til stede under hele turen, og forteller at kronprinsessen i dag har vært mer tilbakeholden enn tidligere dager.

- Kronprinsessen har vært i strålende humør disse dagene i Tyskland. Hun brenner virkelig for litteraturen. Men i dag ser man at hun er litt mer tilbakeholden, og hun er åpenbart sliten, forteller kongehuseksperten.

Dukket ikke opp

Kronprinsessen bekreftet Vagles spekulasjoner i går, da hun uttalte overfor NRK at hun «blir mer sliten enn før», og at hun må passe mer på.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.