Dronning Elizabeth:

- Hun drikker seks enheter med alkohol hver dag

Dronning Elizabeth er muligens 91 år, men er ikke redd for å slå ut håret.

NYTER LIVET: Dronning Elizabeth, her i Australia i 2002, er ikke kjent for å takke nei til et glass vin eller champagne. Foto: NTB Scanpix
NYTER LIVET: Dronning Elizabeth, her i Australia i 2002, er ikke kjent for å takke nei til et glass vin eller champagne. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Seoghør.no): Dronning Elizabeth av Storbritannia (91) er muligens en av de sprekeste monarkene verden har sett.

Det er ingen tvil om at hun har kontrollen i Buckingham Palace, og fra tidligere er det blant annet kjent at dronningen forbyr at det blir brukt hvitløk i maten, samt at hun nekter å reise uten et stykke av favorittkaken, ifølge People.

Nå melder Business Insider at dronning Elizabeth også nyter opptil seks glass med alkoholholdige drinker i løpet av en dag.

Drikker champagne før sengetid

Nettstedet skriver at 91-åringen inntar dagens første drink allerede før lunsj. Da gjerne gin med Dubonnet, et par skiver sitron og masse is, ifølge Darren McGrady, en tidligere kokk ved slottet.

IRSK ØL: Dronningen var ikke redd for å smake på det mørke ølet Guinness da hun besøkte Dublin i 2011. Foto: NTB Scanpix
IRSK ØL: Dronningen var ikke redd for å smake på det mørke ølet Guinness da hun besøkte Dublin i 2011. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Til The Telegraph har Darren tidligere fortalt at dronning Elizabeth som oftest spiser grønnsaker og fisk til lunsj, gjerne med et glass vin og en bit sjokolade.

Etter lunsj foretrekker hun en gin martini.

Hvis dronningen spiser middag alene, styrer hun unna stivelse i maten. Dette for å begrense karbohydratene, ifølge Business Insider. Ett til to glass vin tillater hun seg likevel.

Rett før sengetid drikker hun et glass champagne fra et av de åtte merkene som har fått «kongelig godkjennelse,» altså at slottet har en avtale med et selskap som leverer varer. Det inkluderer de ekslusive champagnemerkene Bollinger, Lanson og Krug.

Saken fortsetter nedenfor.

Året preget av sykdom

Den siste tiden har dronningen fått mer tid mellom hendene. I desember i fjor ble det klart at dronningen trapper ned på sine kongelige plikter.

I første omgang skulle Elizabeth trappe ned på offentlige arrangementer hun deltar på, samt redusere antall organisasjoner hun beskytter.

Totalt har hun redusert antall timer på jobb fra 393 timer i 2014 til 341 i 2015, ifølge NTB.

Ved årsskiftet var den britiske pressen preget av at dronningen var mye syk. Ifølge Buckingham Palace hadde hun en kraftig forkjølelse og måtte avlyse blant annet julefeiringen ved Sandringham.

Dagen etter kom imidlertid kontrabeskjeden om at formen var bedre. Dronningen og prinsen kunnde dermed sette kursen for Sandringham-godset likevel, men i helikopter.

TRAPPER NED: Dronning Elizabeth og prins William reduserer antall offentlige arrangementer i år. Foto: NTB Scanpix
TRAPPER NED: Dronning Elizabeth og prins William reduserer antall offentlige arrangementer i år. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Hadde sin siste arbeidsdag

Dronningens nedtrapping gjøres i forbindelse med prins William og hertuginne Kates overtakelse av de kongelige pliktene.

I senest forrige uke deltok prins Philip på sitt siste offentlige arrangement før han går av med pensjon.

Dagen gikk blant annet til å inspisere den kongelige marinen og å hilse på to korporaler som begge hadde løpt 2677 kilometer på 100 dager.

- Dere burde vært innesperret, spøkte Philip i sin vanlige, spøkefulle tone på gårdsplassen til Buckingham Palace.

LES OGSÅ: Dronning Elizabeth II ble nesten skutt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer