Hun blir verdens yngste kronprinsesse

Catharina-Amalia fylte ni år i desember.

KRONPRINSESSEN: Catharina-Amalia fylte 9 år i desember. I april blir hun verdens yngste kronprinsesse!
KRONPRINSESSEN: Catharina-Amalia fylte 9 år i desember. I april blir hun verdens yngste kronprinsesse! Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Mandag ble det kjent at Nederlands dronning Beatrix trer til side for sin eldste sønn, kronprins Willem-Alexander. Fra 30.april er hun ikke lenger dronningen av Nederland, men prinsesse. Sønnen og hans kone Maxima blir da landets nye konge og dronning.


Dette betyr at også deres eldste datter, prinsesse Catharina-Amalia, får ny tittel. Hun skal kalles prinsesse av Oranje-Nassau (som er den korrekte tittelen i Nederland) eller kronprinsesse.
Dermed blir Amalia, som hun kalles av familien, verdens yngste kronprinsesse i en alder av bare ni år!

Nederlands nye kronprinsesse ble født 7.desember i 2003, og hennes fulle navn er Catharina-Amalia Beatrix Carmen Victoria . Navnet Amalia er et gammelt familienavn, mens Beatrix er etter hennes farmor. Hun er også oppkalt etter sin argentinske mormor Maria del Carmen og sin fadder, kronprinsesse Victoria av Sverige.

Onkel Constanstjin og onkel Martin Zorreguieta var også faddere da Amalia ble døpt 12.juni i 2004.

På plass i St. Jacobs kirke i Haag på dåpsdagen var også mormor og morfar. De fikk imidlertid ikke komme to år før da Maxima og Willem-Alexander giftet seg på grunn av hans kontroversielle fortid. Maximas far, Jorge Zorreguieta, var nemlig landbruksminister i regjeringen under diktatoren Jorge Rafael Videla.
 
Catharina-Amalia er storesøster til prinsesse Alexia og prinsesse Ariane. De tre får en så lik oppdragelse som mulig, men eldstejenta får selvfølgelig en litt annen opplæring i de kongelige plikter enn de to yngre søstrene. Hun skal tross alt en dag bli Nederlands dronning!

LES OGSÅ: Sjokkmåling ryster Carl Gustaf

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer