Hertuginne Kate:

Høygravide Kate trosset kulden for barna

Få uker før fødselen viser ikke Kate noen tegn til å roe ned på sine kongelige plikter.

PORFESJONELL: Kate viser at graviditeten ikke skal stoppe henne i å glede folket. Her under besøket på skolen i London. Foto: NTB Scanpix
PORFESJONELL: Kate viser at graviditeten ikke skal stoppe henne i å glede folket. Her under besøket på skolen i London. Foto: NTB Scanpix Vis mer

(Se og Hør): Hun er høygravid, men jobben som hertuginne skal gjennomføres. Det beviste Kate (36) da hun onsdag dukket opp på en barneskole like utenfor London.

Hertuginnen, som venter sitt tredje barn om få uker, tok turen til Pegasus barneskole i Oxford for å lære om veldedighetsarbeidet de driver med ved skolen.

TOPPFORM: Kate viste ingen tegn til at graviditeten bremser henne. Foto: NTB Scanpix
TOPPFORM: Kate viste ingen tegn til at graviditeten bremser henne. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Det handler blant annet om å bidra med emosjonell støtte til elevene.

36-åringen så ikke ut til å preges for mye av den bitende kulda. Hun strålte i en flott hvit kåpe og høye stiletthæler.

Hertuginnen tok seg også god tid til å hilse på folkemengdene som hadde møtt opp.

Saken fortsetter nedenfor.

GODT OPPMØTE: Mange hadde tatt turen for å se hertuginne Kate. Foto: NTB Scanpix
GODT OPPMØTE: Mange hadde tatt turen for å se hertuginne Kate. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Kate har ved flere anledninger sagt at barns helse er en av hennes hjertesaker, og i januar uttalte hun hvor viktig det er for barn å tenke på sin mentale helse.

- Vi vet at mental helse er et problem for alle - barn og foreldre, unge og gamle, menn og kvinner - fra ulike bakgrunner og miljøer, sa Kate i talen sin.

Saken fortsetter under bildet.

ENGASJERT: Kate deltok i flere diskusjoner under besøket. Foto: NTB Scanpix
ENGASJERT: Kate deltok i flere diskusjoner under besøket. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Under besøket deltok Kate blant annet i «sirkel-stund», der elevene ble oppfordret til å snakke om ulike temaer, alt fra mobbing til stress. ​Etterpå deltok hun i en diskusjon om viktigheten av en støttende familie i barnas første år.

Kate har også uttalt i en tale hvor viktig slike samtaler er:

- Vi har tidligere sett og erfart at noe så enkelt som å ha en samtale om mentalt helse, det at man bryter tausheten, kan gjøre en stor forskjell.

Og mens hertuginnen venter på barn nummer tre, viser hun ingen tegn til at hun kommer til å roe ned på den travle livsstilen. Hun dukket nylig opp på et event i London sammen med sin mann prins William, svigerbror prins Harry og kommende svigersøster Meghan Markle.

På eventet spøkte hun om fødselen, og sa at prins William lever i fornektelse.

Tidlig offentlig

Da det ble kjent at duoen ventet barn igjen fortalte Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle, at graviditeten ble offentliggjort tidligere enn vanlig på grunn av svangerskapskvalmen.

- Kate blir rett og slett så dårlig at hun ikke greier å gjennomføre sine offisielle plikter, og måtte trekke seg fra sitt besøk til et barnesenter i London i dag, sa hun i høst.

I tillegg til vesle George (4), har paret også dattera Charlotte (2).

Den 29. april 2011 ga Kate og prins William hverandre sitt ja, og i fjor feiret duoen at de hadde vært vært gift i fem år.

Kate og William besøkte som kjent Norge i begynnelsen av februar i år. Da viste også hertuginnen at graviditeten ikke stod i veien for noen av hennes kongelige plikter. Programmet var tettpakket.

De spiste blant annet lunsj på Slottet, og dronning Sonja (80), prinsesse Ingrid Alexandra (14), Mette-Marit og Haakon viste dem Ingrid Alexandras skulpturpark.

På sin vei mot parken, tok Kate og William seg god tid til å hilse på folk som hadde møtt opp på Slottsplassen for å få et glimt av dem. De håndhilste, tok imot gaver og slo av en prat med flere av de skuelystne på Slottsplassen.

STRÅLTE: Hertuginne Kate og prins William var fornøgde med besøket sitt så langt, og Kate så frem til en dag med mer utendørsaktiviteter. Video: Kine Falch / Reporter: Henriette Eilertsen Vis mer