Hør Haakon spille gitar

- Jeg skulle øvd mer, sier kronprins Haakon.

VESTVÅGØY (SEOGHØR.NO): Torsdag avslutter kronprinsparet sin tre dager lande fylkestur i Nordland, og på programmet var åpningen av Meieriet kultursenter på Leknes i Vestvågøy kommune.

Her fikk Haakon og Mette-Marit se det første byggetrinnet, som skal være ungdommens møteplass i kultursenteret.

Blant annet fikk de høre på da bandet Frozen Fire spilte i øvingslokalene. Men også den musikkinteresserte kronprinsen måtte i aksjon, da bandet inviterte ham til å spille med.

Han var først noe avvisende, men skjønte fort at det bare var å spille med på notene. Den sporty kronprinsen hev seg med, og imponerte både sin fru og bandmedlemmene med sitt grep om gitaren.

Haakon er svært musikkinteressert, noe festivalen i forbindelse med hans 40-årsfeiring i fjor var et bevis på. Også den gangen ble han lurt til å spille - og fikk etterhvert selskap av selveste Lars Lillo Stenberg.

- Jeg skulle øvd mer. Jeg kan bare spille hvis jeg øver veldig lenge på det først. Det er det nivået jeg er på, sa en lattermild kronprins på pressemøtet etterpå.

Bandets var rett og slett svært overrasket over kronprinsens talent på gitaren:

- Helt syk! Han var kjempeflink, svarte Adrian Fender Trulsen på spørsmål fra Seoghør.no om kronprinsens innsats.

- Han virker jo som en kul kronprins, men jeg forventet ikke at han skulle være så god, sa Sindre Pedersen

SPILTE MED HAAKON: Bandet Frozen Fire fikk spille med kronprins Haakon. Foto: Caroline Vagle/Se og Hør
SPILTE MED HAAKON: Bandet Frozen Fire fikk spille med kronprins Haakon. Foto: Caroline Vagle/Se og Hør Vis mer

Bandet fortalte at det var Haakon selv som valgte låt - TNT av ACDC.Kronprinsparet har også fått oppleve flere bidrag fra den lokale kulturskolen på dagens program, og dessuten smakt på lokal mat. De fikk blant annet servert varme fiskekaker fra LOFOTEN - en kjent aktør i fiskematbransjen - noe de så ut til å sette pris på i det ruskete været.

Fylkesturen  ble avsluttet på Lofotr vikingmuseum på Borg. Her fikk de kongelige gjestene være med å klassifisere lofotlam, de fikk omvisning i høvdinghuset, og dessuten servert lunsj i gildehallen.

LES OGSÅ: - Mette-Marit var litt skummel

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.