Prins Philip er død:

- Holdt sammen i opp- og nedturer

Dronning Elizabeth og ektemannen sto støtt sammen.

LANG KJÆRLIGHETSHISTORIE: Dronning Elizabeth og prins Philip møttes for første gang da førstnevnte bare var et barn. Her er de derimot avbildet sammen i 1972. Foto: AFP / NTB
LANG KJÆRLIGHETSHISTORIE: Dronning Elizabeth og prins Philip møttes for første gang da førstnevnte bare var et barn. Her er de derimot avbildet sammen i 1972. Foto: AFP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lørdag tok kongefamilien og det britiske folk et siste farvel med prins Philip i St. Georges kapell i Windsor. Den avdøde prinsen ble 99 år gammel.

- Han har stått støtt ved hennes side nesten et helt liv, og tomrommet han etterlater seg vil bli stort. De to har det siste året nærmest levd i tosomhet på grunn av pandemien, sa Se og Hørs kongehusekspert etter den triste nyheten om at prins Philip hadde gått bort.

Lørdag tok kongefamilien og det britiske folk et siste farvel med prins Philip i St. Georges kapell i Windsor. På grunn av coronapandemien var bare 30 gjester fra hovedsakelig prinsens nære familie til stede i begravelsen. Alle gjestene brukte også munnbind og holdt avstand.

En selvskreven gjest var dronning Elizabeth (94), som på grunn av pandemien satt for seg selv under hele seremonien.

I et eget hjørne i St. Georges kapell, kledd i sort og med munnbind på seg, tok hun et siste farvel med ektemannen sin gjennom 73 år, prins Philip.

Møttes tidlig

Prinsen har stått støtt ved dronning Elizabeths side gjennom hele ekteskapet, spesielt etter at sistnevnte tiltrådte som dronning i 1952.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer