Hertuginne Meghan:

Hoffet ut mot rykter om barneoppdragelse

Påstanden om en «flytende» tilnærming til barneoppdragelse avvises kontant av Kensington Palace.

OPPDRAGELSE: Hertuginne Meghan og prins Harry ønsker ikke å påtvinge barnet sitt noen kjønnsstereotypier, og vil heller gå for en mer flytende tilnærming. Foto: NTB Scanpix
OPPDRAGELSE: Hertuginne Meghan og prins Harry ønsker ikke å påtvinge barnet sitt noen kjønnsstereotypier, og vil heller gå for en mer flytende tilnærming. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Da nyheten kom om at hertuginne Meghan (37) og prins Harry (34) ventet sitt første barn, var det mange kongelige fans som raskt begynte å glede seg. Fødselen nærmer seg med stormskritt, og det er ventet at barnet kommer i april.

Nylig kom det påstander om hvordan 37-åringen og hennes prins ønsker å oppdra barnet.

Ifølge magasinet Vanity Fair, hevdet kilder nær paret at hertuginnen av Sussex ønsker å innta en «flytende» tilnærming til kjønn.

Det har fått Kensington Palace til å reagere.

SNART FORELDRE: Prins Harry og hertuginne Meghan blir snart foreldre. Termin skal være i april. Her er de avbildet under en tur til Marokko. Foto: NTB Scanpix
SNART FORELDRE: Prins Harry og hertuginne Meghan blir snart foreldre. Termin skal være i april. Her er de avbildet under en tur til Marokko. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Kjønnstereotypier

Det skal ha vært på søndag at talspersonen ved slottet så seg nødt til å kommentere ryktene. I en sjelden uttalelse skal slottet ha avfeid påstanden som «fullstendig feil». Det skriver Huffington Post.

Påstanden slottet reagerer på skal altså dreie seg om en ukjent kilde som skal ha hevdet at Meghan hadde brukt ordet «flytende» om hvordan hertugparet ønsket å oppdra barnet.

- Hun sa at de planlegger å oppdra barnet med en «flytende» tilnærming til kjønn, og at de ikke vil påtvinge barnet sitt kjønnsstereotypier, sa kilden til Vanity Fair.

UTTALTE SEG OM GRAVIDITETEN: Under et besøk på universitetet i Leicester onsdag, åpnet hertuginne Kate opp om hva hun tenker om hertuginne Meghans graviditet. Video: @march1994bieber via Storyful Vis mer

Kjønnsnøytralt barnerom

Ukentlig kommer det nye detaljer om hertuginnes graviditet og det kommende barnet. Nylig skal venner av hertuginnen ha avslørt at hun venter en liten gutt, det meldte blant annet AOL.

I forbindelse med at paret skal flytte inn på Frogmore Cottage, har de pusset opp de siste månedene. Derfor vil også barnerommet bli pusset opp.

Ifølge kilder til Entertainment Tonight kommer barneværelset til å bli gjort i en moderne stil, og de har unngått tradisjonelle farger som rosa eller blå. Dette har igjen fått folk til å spekulere i en sammenheng mellom de kjønnsnøytrale fargene og barneoppdragelse.

- Ifølge dem som jobber med oppussingen kommer rommet tilsynelatende til å ha en monokrom palett, med gjennomgående tema i hvitt og grått, sa kongeekspert Katie Nicholl til Entertainment Tonight.

I tillegg kan kilder til The Sun opplyse om at hertuginnen har brukt lang tid på å bestemme seg for hvilken type maling hun skal bruke, for å sørge for at den blir av det riktige slaget.

Valget har angivelig falt på en vegansk maling som er tilført olje både av eucalyptus og rosmarin, noe som visstnok skal forbedre hukommelsen og immunsystemet.

Spekulasjoner om kjønnet

Foreløpig har verken hertuginne Meghan, prins Harry eller det britiske kongehuset kommet med en offentlig kunngjøring om kjønnet på det kommende barnet, selv om kjønnet nylig visstnok ble avslørt.

Da hertuginnen var på besøk hos dyrebeskyttelsen The Mayhew Animal Home i London i januar, fikk den jamaicanske kvinnen Peggy Mc Eachrom anledningen til å slå av en prat med Meghan.

Ifølge People skal den jamaicanske kvinnen ha vært skråsikker på at hertuginnen venter en gutt, og Meghan skal da angivelig ha svart:

- Å? Tror du at det kommer til å bli en gutt. Det er en overraskelse, vi vet ikke hva vi venter. Jeg spør alle hva de tror, og alle har en veldig sterk formening om det, svarte Meghan, ifølge nettstedet.

MEGHAN OG HARRY: Prins Harry og Meghan Markle gifter seg i St. George's Chapel i Windsor Castle. Her sier de «ja» til hverandre. Video: AP Vis mer

Det er også blitt spekulert i om hertuginnen venter tvillinger, men heller ikke dette er bekreftet, så sannsynligvis må offentligheten vente til slutten av april før det kommer svar.

Artikkelen fortsetter nedenfor.

Vil føde hjemme

Det er fortsatt usikkert hvor hertuginnen ønsker å føde barnet sitt, men ifølge Vanity Fair gjengitt av danske Se og Hør, skal hertuginne Meghan angivelig ha et ønske om å føde hjemme.

Hertuginne Kate (37) har på sin side født alle sine tre barn i Lindo Wing på St.Mary's Hospital i London, men dette skal imidlertid ikke Meghan ha et ønske om å gjøre.

Både prins Harrys mor, avdøde prinsesse Diana, og hertuginne Kate har posert gladelig etter fødselen med sine nyfødte barn utenfor inngangen til sykehuset, men dette skal altså ikke Meghan være interessert i.

Magasinet skrev at Meghan i stedet overveier å føde i hertugparets nye hjem i Frogmore Cottage i Windsor, hvor hun og prins Harry straks flytter inn.

Det er ikke blitt tatt en endelig beslutning, og det finnes fortsatt en mulighet for at Meghan velger å føde på et sykehus i Windsor som ligger i nærheten av hjemmet til hertugparet.

LES OGSÅ: - Gjemte seg på hemmelig babyshower

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer