Prinsesse Märtha Louise:

Hoffet med avsløring

Det kommende bryllupet vekker oppsikt.

GIFTEKLARE: Prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett forlovet seg til manges store glede tidligere i sommer. Bryllupet kan stå allerede før det rekker å bli høst, men det blir ikke med Slottets involvering. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
GIFTEKLARE: Prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett forlovet seg til manges store glede tidligere i sommer. Bryllupet kan stå allerede før det rekker å bli høst, men det blir ikke med Slottets involvering. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Rundt om i det ganske land er det mange som nå gleder seg, ettersom et nytt, kongelig bryllup snart er på trappene. Prinsesse Märtha Louise (50) og amerikanske Durek Verrett (47) forlovet seg tidlig i juni, etter å ha vært kjærester siden 2019.

Paret har foreløpig vært tilbakeholdne med informasjon om når og hvor vielsen finner sted, hvem som blir invitert eller hva slags type bryllup det vil bli. Blir Märtha hvit brud, og vil det være innslag av sjamanisme under vielsen? Spørsmålene er mange i forkant av det som utvilsomt blir en historisk begivenhet.

Nå kan Se og Hør besvare noen av dem. Les hele saken om Märtha og Dureks bryllupsplan på Se og Hør Pluss her.

- Ikke med på planlegging

Ifølge Se og Hørs kilder skal nemlig Märtha og Durek vurdere selveste Kongeskipet «Norge» som en fantastisk mulighet for et helt privat og intimt bryllup. Märthas tanker går utvilsomt til pappa, kong Harald (85), som høyst sannsynlig vil foretrekke en kongelig vielse i Norge.

Selv om han er frisk og rask til sinns, opplever kongen vår fysiske utfordringer. Da prinsesse Ingrid Alexandra (18) ble behørig feiret i Oslo nylig, kom monarken gående på krykker. Det har han gjort lenge.

OPPRØRTE: Durek Verrett og Märtha Louise fortalte om motstanden de har møtt etter at de annonserte forlovelsen. Video: Instagram/@shamandurek Vis mer

Se og Hør har stilt flere spørsmål til prinsesse Märtha og Durek Verrett om det forestående bryllupet. Men vi har ikke mottatt noe svar. Vi har også spurt Det kongelige hoff om det vil ha noen del i planleggingen av bryllupet.

På det svarer de noe overraskende, nemlig at de ikke er med på planleggingen.

BØLJAN BLÅ: Det er ikke utenkelig at det kommende bryllupet vil finne sted på kongeskipet Norge. Her fotografert i fjor i en båtkortesje på 17. mai. Foto: Terje Pedersen / NTB
BØLJAN BLÅ: Det er ikke utenkelig at det kommende bryllupet vil finne sted på kongeskipet Norge. Her fotografert i fjor i en båtkortesje på 17. mai. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer

Kommunikasjonssjef Guri Varpe sier følgende:

- Prinsesse Märtha Louise har uttalt at det foreløpig ikke er klart når og hvor bryllupet skal finne sted. Det kongelige hoff er ikke med i planleggingen.

Hvem som tar seg av planleggingen, vil tiden vise. Les om den kommende vielsen, andre alternativer og mer om Se og Hørs avsløring på Se og Hør Pluss her.

Spurte kongen

Lenge før forlovelsen, begynte Verrett å planlegge. Det har han vært åpen om flere ganger. Mens man tradisjonelt sett skal spørre kvinnens far om å få gå ned på kne, kan det for enkelte virke spesielt å skulle spørre en konge om datterens hånd.

FORLOVET: 7. juni kom nyheten om at prinsesse Märtha Louise hadde forlovet seg med Durek Verrett, og dagen etter uttalte datteren Leah Isadora Behn seg for første gang om forlovelsen. Video: Nora Skavhaug. Reporter: Katrine Bjelke Vis mer

Men etter alt å dømme skal Verrett ha spurt kong Harald (85) om lov til å gifte seg med Märtha, som er nummer fire i arverekken til den norske tronen etter sin bror, kronprins Haakon (48), niesen prinsesse Ingrid Alexandra (18) og nevøen prins Sverre Magnus (16).

- Prinsesse Märtha Louise er nummer fire i arverekken til tronen, noe som betyr at hun etter loven må ha tillatelse fra kongen for å gifte seg, har Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle, uttalt.

Hun forklarer videre at kongen og dronning Sonja (85) vil at barna deres skal få gifte seg med dem de vil, og at de tidligere har vært tydelige på at de ikke bestemmer hvem datteren gifter seg med.

- Durek har selv fortalt at han har spurt om kongeparets velsignelse til å gifte seg med Märtha, og at det føltes riktig for ham å gjøre det på den måten. Han har fortalt at han er gammeldags av seg, og ville gjøre det på en ærefull og respektfull måte, sa Vagle videre.

LES OGSÅ: - Ryktene er dumme og kjedelige

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer