Harry og Meghan:

Hoffet lurte alle: - Divamanøver

I en ny bok hevdes det at prins William og Kate ikke satte særlig pris på lureriet da Archie ble født.

KJØLIG: Forholdet mellom de to hertugparene skal ha kjølnet gradvis fra Meghan kom inn i kongehuset. Nå avsløres nok en ting som skal ha fått William og Kate til å rynke på nesen overfor Meghan og Harry. Foto: Reuters/ Chris Radburn/ NTB
KJØLIG: Forholdet mellom de to hertugparene skal ha kjølnet gradvis fra Meghan kom inn i kongehuset. Nå avsløres nok en ting som skal ha fått William og Kate til å rynke på nesen overfor Meghan og Harry. Foto: Reuters/ Chris Radburn/ NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den 6. mai i fjor kunne hertugparet av Sussex, Harry (36) og Meghan (39), ønske sin førstefødte velkommen til verden. Lille Archie Harrison Mountbatten-Windsor (1) sørget for overskrifter verden over da det ble kjent at han var født.

Det britiske kongehuset hadde imidlertid en manøver som lurte «alle»: Da de opplyste alle om at fødselen var i gang, hadde hertuginne Meghan født allerede åtte timer tidligere.

«Diva-manøver»

Buckingham Palace kunngjorde nemlig at Meghans veer var i gang i 14.45-tiden, norsk tid. I realiteten ble lille Archie altså født tidlig om morgenen.

Det ble også holdt skjult hvilket sykehus Meghan fødte ved, og det ble først kjent i ettertid at hun hadde valgt et privat sykehus, selv om hun i utgangspunktet hadde sagt at hun ville føde hjemme.

I boken «Battle of Brothers», som handler om det påståtte kjølige forholdet mellom prins William (38) og prins Harry, er unnamanøveren til hoffet tema.

NYFØDT: Her er lille Archie bare dager etter fødselen, og i sitt første møte med offentligheten. Foto: NTB
NYFØDT: Her er lille Archie bare dager etter fødselen, og i sitt første møte med offentligheten. Foto: NTB Vis mer

Her står det blant annet at prins William ikke syntes noe om at tidspunktet for fødselen ble løyet om.

«Han syntes ikke noe særlig om Harry og Meghans diva-manøver for å skjule fødselen til sønnen sin», skriver forfatteren, den britiske historikeren Robert Lacey, ifølge Us Magazine.

Faktisk skal den kommende kongen og kona, hertuginne Kate (38), ha syntes så lite om strategien at de ikke besøkte sin nyfødte nevø før åtte dager etter at han kom til verden.

«I motsetning til dem kom dronningen, prins Philip, Charles og Camilla i løpet av timer for å beundre babyen - og det virket rart at, da hertugparet fra Cambridge endelig dukket opp mer enn en uke senere, så hadde de ikke med seg George, Charlotte og Louis for å ønske det nye søskenbarnet velkommen», står det videre.

Mye omtalt forhold

Boken har blitt mye omtalt i pressen siden den kom ut, mye på grunn av at Lacey er en anerkjent kongehusekspert. Han ble blant annet brukt som konsulent for Netflix-suksessen «The Crown».

Hvor han har all den nye informasjonen i boken fra vites imidlertid ikke.

STOLT PAPPA: Hertuginne Meghan og prins Harry viste frem sønnen Archie på offisiell reise til Cape Town. Video: Instagram/@sussexroyal / Rød Løper Vis mer

Det er ingen hemmelighet at det har blitt heftig spekulert på om forholdet mellom de to hertugparene er kaldere enn noen gang.

I boken «Finding Freedom: Harry and Meghan and the Making of A Modern Royal Family» ble det også hevdet at spesielt Meghan og Kate skal ha en dårlig tone.

Da de to hertugparene begge deltok på et arrangement i mars, skal Kate ha vært iskald.

Boken tar for seg hvor hardt den tidligere «Suits»-stjernen forsøkte å passe inn i en av verdens mest offentlige, og ikke minst konservative, familier. At lillebroren forelsket seg i den amerikanske skuespilleren skal ikke ha falt i god jord hos William, som slet med å akseptere henne inn i familien.

STOLTE: Hertuginne Meghan og Prins Harry er takknemlige for at covid-19 har gjort at de reiser mindre - de har fått med seg flere av sønnen Archies milepæler. Video: Malala Fund Vis mer

At kjæresten ikke kom overens med den øvrige familien, skal ha ført til at forholdet mellom de to brødrene stadig ble kjøligere.

At skuespilleren ønsket å gå sin egen vei, og ikke være hoffets nikkedukke, har heller ikke vært populært - og at prins Harry har stått stødig ved hennes side skal ha ført ham stadig lenger unna sin egen bror.

Harry og Meghan bor nå i Santa Barbara i California sammen sin ett år gamle sønn, etter at de for et halvt år siden trakk seg ut av kongehuset.

LES OGSÅ: - Rasende på broren

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer