<strong>REAGERER:</strong> Dette bildet - og den tilhørende bildeteksten - får enorm oppmerksomhet i sosiale medier, etter en glipp fra det britiske hoffet. Foto: NTB Scanpix
REAGERER: Dette bildet - og den tilhørende bildeteksten - får enorm oppmerksomhet i sosiale medier, etter en glipp fra det britiske hoffet. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Hertuginne Camilla:

Hoffet «glemte» hertuginne Camilla

Nytt bilde - eller snarere bildeteksten - får flere til å sperre opp øynene.

Publisert

Det er ingen hemmelighet at det meste medlemmer av den britiske kongefamilien gjør blir observert med argusøyne.

Det er lite som passerer i stillhet hos ihuga rojalister, og da kongefamilien inviterte kong Willem-Alexander (51) og dronning Maxima (47) av Nederland på besøk, fikk mange seg en overraskelse da Buckingham Palace la ut et bilde fra det store øyeblikket på Instagram.

- I kveld var dronningen vert for en statsbankett på Buckingham Palace for kongen og dronningen av Nederland, heter det i teksten under bildet.

- Hennes majestet dronningen, prinsen av Wales og kong Willem-Alexander og dronning Maxima av Nederland fotografert i musikkrommet like før satsbanketten startet, står det videre.

Artikkelen fortsetter nedenfor.

Får reaksjoner

Det som får flere til å sperre opp øynene er det faktum at kongehuset selv har glemt å nevne prins Charles' (69) kone, hertuginne Camilla (71). Hertuginnen er nemlig helt tydelig med på bildet i likhet med de fire andre, og det stusses derfor over ordlyden i Buckingham Palace-innlegget.

I skrivende stund har Instagram-innlegget fått over 1000 kommentarer og 194 000 likerklikk, noe som tyder på at mange er oppmerksomme på glippen fra kongehuset.

I kommentarfeltet reagerer flere på at hoffet selv foreløpig ikke har endret på teksten.

- Ser ingen at Camilla er glemt?, skriver en.

- Å, så hertuginnen av Cornwall var der også?, kommenterer en annen, etterfulgt av en lattermild emoji.

<strong>VERT:</strong> Dronning Elizabeth var tidligere denne uken vert da kongeparet av Nederland var på besøk. Hertuginne Camilla sitter her ved siden av kong Willem-Alexander. Foto: NTB scanpix
VERT: Dronning Elizabeth var tidligere denne uken vert da kongeparet av Nederland var på besøk. Hertuginne Camilla sitter her ved siden av kong Willem-Alexander. Foto: NTB scanpix Vis mer

Se og Hørs kongehusekspert, Anders Johan Stavseng, påpeker at dette neppe er en stor krise.

- Her har informasjonsavdelingen glemt å sette på navnet til hertuginne Camilla i farten. Det hender vi journalister gjør større feil enn å utelate et navn, sier han, og fortsetter:

- Verre gikk det da det i forbindelse med 10-årsjubileet for kronprinsparets bryllup ble produsert tusenvis av gullbelagte minnemynter. På den ene siden var de preget med kongekrone - og på den andre siden med kjærlighetskysset til Haakon og Mette-Marit. Men med stavefeil i Mette-Marits navn. Det var heller ikke verdens største sak, men flaut for produsenten.

Fikk skylden for skilsmissen

Da forholdet mellom prins Charles og hertuginne Camilla først ble kjent, vakte det store reaksjoner i hele verden. Sistnevnte ble blant annet beskyldt for å ha ødelagt ekteskapet mellom Charles og prinsesse Diana da de i 1996 kunngjorde at de skulle skilles.

Hertuginnen og prins Charles ble tatt på fersken i å være utro mot sine partnere, Charles mot Diana og Camilla mot Andrew Parker Bowles (78).

Siden den gang har mange vært kritiske til hertuginnen, og det har til tider stormet rundt henne i internasjonal presse.

Mange har hevdet at prins William (36) og prins Harry (34) har hatt et dårlig forhold til stemoren, men nylig tok sistnevnte Camilla i forsvar.

Express og Fox News fikk tilgang på den nye biografien om prins Harry, «Harry: A Biography of a Prince», skrevet av journalist Angela Levin.

Åpenhjertig har prinsen fortalt om forholdet han har til stemoren, og han la samtidig lokk på alle rykter rundt det mye omtalte forholdet deres.

Artikkelen fortsetter nedenfor.

- ET TOMROM SOM ALDRI KAN FYLLES: Under den offisielle åpningen av Mamohato Childern's Centre åpnet prins Harry seg og snakket om savnet av sin mor. Video: Reuters Vis mer Vis mer

- Syns synd på Camilla

Boken er basert på ulike samtaler mellom journalisten og Harry, og Levin har også fulgt prins Charles’ yngste sønn et helt år. Ifølge Fox News hadde hun også eksklusiv tilgang til den britiske prinsen på Kensington Palace.

- For å være ærlig, så har hun alltid stått både William og meg veldig nær, sa hertugen av Sussex, og la til at Camilla ikke er en ond stemor.

- (...) Se på rollen hun har kommet inn i. Ikke syns synd på meg og William, syns synd på henne, fortsatte han.

Da Charles og Diana valgte å gå fra hverandre, så rojale fans rødt. Mange mente at Camilla hadde ødelagt mellom de to, og til tross for at Diana selv innrømmet å ha vært utro, så det ikke ut til å påvirke den hardbarka fansen.

- Hun er en fantastisk kvinne som har gjort vår far veldig, veldig lykkelig, som jo er det viktigste. William og jeg elsker henne høyt, sa prins Harry videre om Camilla.

Lekket intim samtale

I 1992 ble for øvrig et lydopptak av en privat telefonsamtale mellom prins Charles av Wales og hertuginne Camilla lekket i utenlandske medier.

Saken fortsetter nedenfor.

RESTAURERT: British Movietone har restaurert og digitalisert bryllupet mellom Charles og Diana i høy kvalitet. Video: AP / NTB Scanpix Vis mer

De to var begge godt gift den gangen. Prins Charles og Diana var Storbritannias, om ikke verdens, mest populære par, og ble ofte skrevet om i alle mulige forbindelser.

At en privat telefonsamtale mellom prinsen og Camilla - med seksuelt innhold -ble lekket til pressen, sørget for kioskveltende forsider verden over. I et intervju med The Mail on Sunday fortalte den 71 år gamle hertuginnen om hvordan hun taklet avsløringene, som kom som lyn fra klar himmel.

Det som fulgte var en tøff tid for kvinnen som plutselig skulle bli en offentlig uthengt syndebukk.

- Jeg kunne virkelig ikke gå noe som helst sted. Barna kom og dro som normalt, de måtte bare godta det. Det gjorde også gode venner, sa hun i intervjuet.

- Det var helt forferdelig. Det var en ekstremt ubehagelig tid og jeg hadde ikke ønsket det overfor min verste fiende. Jeg hadde ikke overlevd om det ikke var for familien min, fortalte hertuginnen videre.

LES OGSÅ: Isfront-ryktene blusser opp

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer