Dronning Silvia:

Hoffet bekrefter dronningens inngrep

Utførte inngrep etter råd fra legen.

BEKREFTER INNGREP: Etter at flere bilder av dronning Silvia med plaster i ansiktet har sett dagens lys, har hoffet sett seg nødt til å kommentere saken. Foto: NTB Scanpix
BEKREFTER INNGREP: Etter at flere bilder av dronning Silvia med plaster i ansiktet har sett dagens lys, har hoffet sett seg nødt til å kommentere saken. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I september fikk dronning Sonja (81) mye oppmerksomhet da hun i anledning utendørskonserten til Forsvarets stabsmusikkorps dukket opp med et stort plaster over nesen.

Nå gjør også nabodronningen det samme.

Det svenske kongeparet er for tiden i São Paulo i Brasil. Et nytt bilde av dronning Silvia (74), med et plaster under sitt høyre øye, har fått mange til å spekulere på hva som har skjedd med dronningen.

Ifølge det svenske ukebladet Hänt, har det svenske hoffet nå sett seg nødt til å avsløre hva som er årsaken.

Artikkelen fortsetter under bildet.

INGEN HINDRING: Plasteret på nesen var ingen hindring for den spreke dronningen under et te-selskap i september. Foto: Lise Åserud, NTB Scanpix
INGEN HINDRING: Plasteret på nesen var ingen hindring for den spreke dronningen under et te-selskap i september. Foto: Lise Åserud, NTB Scanpix Vis mer

- Det var et mindre rutineinngrep etter legens råd, sier informasjonssekretær ved det svenske Slottet, Ulrika Näsholm, til nettstedet.

Fødselsmerke

Videre forklarer Näsholm at dronningens inngrep ble utført i Stockholm i forkant av reisen til Brasil, men at hun ikke ønsker å gå ut med mer informasjon.

Det er derfor fremdels uklart hvorfor legen oppfordret dronningen til å gjennomføre inngrepet, samt hva som konkret er gjort med ansiktet hennes.

Ifølge Svensk Damtidning dreier det seg angivelig om at dronning Silvia har fått fjernet et fødselsmerke eller lignende, noe som ifølge avisen ikke er uvanlig.

Hvis det er tilfellet, minner det mye om hva vår egen dronning Sonja gjorde i september. Den gang var Se og Hør i kontakt med kommunikasjonssjef ved Slottet, Sven Gjeruldsen, som fortalte at dronningen hadde fjernet pigmentflekker i ansiktet.

- Hun har gjort det før også, la han til.

Artikkelen fortsetter nedenfor.

SPEKULERER: Det ble spekulert på hvorfor dronningen hadde plaster under øyet. Ifølge Slottet skal det skyldes et mindre inngrep. Foto: NTB Scanpix
SPEKULERER: Det ble spekulert på hvorfor dronningen hadde plaster under øyet. Ifølge Slottet skal det skyldes et mindre inngrep. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Bemerkelsesverdig

Til tross for behandlingen, valgte dronningen i likhet med Silvia, å delta på programmet som var satt opp.

Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle, var imponert over hvordan dronningen står på i en alder av 81 år.

- Det er beundringsverdig, sa hun.

I forbindelse med en julegudstjeneste i 2014 hadde dronningen også plaster på nesen. Den gang fikk NTB opplyst at plasteret skyldtes en behandling for en gammel solskade.

Tidligere har Sonja sett seg nødt til å kaste inn håndkleet. Blant annet i 2017, da kronprinsesse Mette-Marit måtte steppe inn for svigermoren.

Gjeruldsen fortalte den gang at det ikke var noen grunn til panikk.

- Det skyldes at dronningen har fått vondt i ryggen, og derfor må innstille programmet i morgen. Kronprinsessen stepper derfor inn i dronningen.

Artikkelen fortsetter nedenfor.

Stiller opp for hverandre

Se og Hørs kongehusekspert, Anders Johan Stavseng, fortalte den gang at det ikke er uvanlig at andre i kongefamilien stepper inn dersom uforutsette ting dukker opp.

- Mette-Marit var oppsatt på jobb samme dag i Nidarosdomen sammen med kronprins Haakon og kongeparet i forbindelse med markeringen av 500-årsjubileet for reformasjonen, så derfor passet dette bra, fortalte han og fortsatte:

- Ettersom Sonja melder forfall er det naturlig at kronprinsessen stiller opp. Det gjorde hun også under åpningen av kunstbiennalen i Venezia i 2015, ettersom Sonja hadde tatt på seg for mye. Og Mette-Marit vikarierte med glans!

Dette var imidlertid ikke første gang kronprinsfamilien har måttet steppe inn for kongen eller dronningen. I 2015 måtte kong Harald avlyse en opptreden på grunn av ryggsmerter, og derfor måtte kronprins Haakon ta over hans offisielle oppgaver.

Kong Harald er sjelden syk og avlyser så å si aldri offisielle oppdrag. Kongen har imidlertid vært rammet av både kreft og blitt hjerteoperert, men 81-åringen har de siste årene gjennomført et omfattende reiseprogram.

LES OGSÅ: Meghans personlige assistent sluttet brått og uventet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer