Prins Philips begravelse:

- Hjerteskjærende

Dronning Elizabeth satt alene under prins Philips begravelse. Nå rører bildet en hel verden.

BEGRAVELSE: Dronning Elizabeth satt alene da hun tok et siste farvel med ektemannen sin gjennom 73 år, prins Philip. Nå rører bildet en hel verden. Foto: AP Vis mer
Publisert

Lørdag tok kongefamilien og det britiske folk et siste farvel med prins Philip i St. Georges kapell i Windsor. Den avdøde prinsen ble 99 år gammel.

På grunn av coronapandemien var bare 30 gjester fra hovedsakelig prinsens nære familie til stede i begravelsen. Alle gjestene brukte også munnbind og holdt avstand.

ENSOM MAJESTET: Dronning Elizabeth satt alene da hun tok et siste farvel med ektemannen sin gjennom 73 år, prins Philip. Nå rører bildet en hel verden. Foto: AP / NTB
ENSOM MAJESTET: Dronning Elizabeth satt alene da hun tok et siste farvel med ektemannen sin gjennom 73 år, prins Philip. Nå rører bildet en hel verden. Foto: AP / NTB Vis mer

Satt alene

En selvskreven gjest var dronning Elizabeth (94), som på grunn av pandemien satt for seg selv under hele seremonien.

I et eget hjørne i St. Georges kapell, kledd i sort og med munnbind på seg, tok hun et siste farvel med ektemannen sin gjennom 73 år, prins Philip.

Nå har bildet av dronningen som sitter for seg selv gått verden rundt, og rørt mange.

PRINS PHILIP: Prins William og prins Harry går sammen ut av begravelsen til prins Philip Vis mer

«Bare trist»

«Med coronarestriksjoner strengt håndhevet så satt noen av dronning Elizabeths slektninger i små familiegrupper med ektefeller og barn for å minnes hennes ektemann prins Philip. Mens hun satt alene på enden av en seterad - og for mange som så på hjemme i stuene var synet av en dronning som nylig var blitt enke dagens tristeste bilde», skrev storavisa New York Times.

Blant dem som har reagert på bildet er TV-profil Piers Morgan.

«Har dere noen gang sett et mer hjerteskjærende bilde av dronningen? Den grusomme separasjonen og ensomheten som så mange har lidd under pandemien er nå vist av verdens mest berømte kvinne, i det hun tar farvel med mannen sin gjennom 73 år. Bare trist», skriver Morgan på Twitter.

«Knuser hjertet mitt»

En rekke andre har også tatt til sosiale medier-plattformen for å uttrykke sin sorg.

«Virkelig hjerteskjærende å se en 94 år gammel kvinne si farvel til mannen sin gjennom 73 år, helt alene. Dette er den grusomme delen ved pandemien», skriver en bruker.

«Dette må være det tristeste bildet på internett i dag», skriver en annen.

«Å se dronningen sitte alene er dypt opprørende. Hjertet mitt går til henne, men også til de mange tusen familiene som har mistet kjære under pandemien» skriver en annen bruker.

«Dette knuser hjertet mitt» er det også flere som skriver.

Prins Andrew var den som satt nærmest dronningen, men han satt flere meter unna. Det var første gangen dronningen visste seg offentlig siden ektemannens død.

En rekke medier i utlandet har også omtalt den britiske monarkens triste avskjed med ektemannen. Danske Billed Bladet har omtalt bildet, i tillegg til mange andre medier i Europa.

Bildet av dronninga får imidlertid også oppmerksomhet langt utenfor de europeiske grensene. Jerusalem Post har omtalt bildet av den ensomme majesteten, i tillegg til andre utenlandske medier som Arab News og NBC News - for å nevne noen.

Hyllet ektemannen

Den britiske monarken mistet en nær støttespiller og fortrolig ektemann gjennom over 70 år da prinsen gikk bort. En rekke medlemmer av den britiske kongefamilien har delt minneord etter dødsfallet, men dronninga selv har holdt seg heller taus.

Fredag kveld delte hun imidlertid en hyllest til ektemannen, som hun giftet seg med i 1947.

LES OGSÅ: Dette gjør de nå

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer