Dronning Margrethe:

Historisk avlysning for dronningen

Dronning Margrethe avlyser sin årlige nyttårstaffel og nyttårskur.

AVLYSER: Dronning Margrethe avlyser sin årlige nyttårstaffel og nyttårskur som følge av coronapandemien. Her er dronningen avbildet med kronprinsesse Mary. Foto: NTB Foto: Utrecht Robin / abacapress.com / NTB
AVLYSER: Dronning Margrethe avlyser sin årlige nyttårstaffel og nyttårskur som følge av coronapandemien. Her er dronningen avbildet med kronprinsesse Mary. Foto: NTB Foto: Utrecht Robin / abacapress.com / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dronning Margrethe av Danmark (80) avlyser sin årlige nyttårstaffel og nyttårskur. Det opplyser det danske kongehuset i en pressemelding på kongehusets nettsider. Avlysningen kommer på bakgrunn av coronapandemien.

I pressemeldingen kommer det også fram at det vil bli holdt et lite nyttårsselskap på Christiansborg slott 4. januar 2021.

Her vil den danske statsministeren og noen få andre representanter for det offisielle Danmark bli invitert.

Bare skjedd én gang tidligere

Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle, forteller at dronningen arrangerer nyttårstaffel og nyttårskur hvert eneste år på starten av året, men at denne gangen blir det avlyst på grunn av pandemien.

- Det har kun skjedd i 2005 at det har blitt avlyst tidligere, men jeg finner det ikke så rart denne gangen, sier hun, og fortsetter:

- Ved å arrangere dette samler man veldig mange folk på ett sted, noe man ikke skal gjøre nå.

Vagle forteller at de kongelige ønsker å følge rettningslinjer som blir gitt til punkt og prikke, og trekker frem at dronning Margrethe også tidligere i år avlyste sin storslåtte 80-årsfeiring.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer