Dronning Margrethe:

Historisk avlysning for dronningen

Dronning Margrethe avlyser sin årlige nyttårstaffel og nyttårskur.

AVLYSER: Dronning Margrethe avlyser sin årlige nyttårstaffel og nyttårskur som følge av coronapandemien. Her er dronningen avbildet med kronprinsesse Mary. Foto: NTB Foto: Utrecht Robin / abacapress.com / NTB
AVLYSER: Dronning Margrethe avlyser sin årlige nyttårstaffel og nyttårskur som følge av coronapandemien. Her er dronningen avbildet med kronprinsesse Mary. Foto: NTB Foto: Utrecht Robin / abacapress.com / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dronning Margrethe av Danmark (80) avlyser sin årlige nyttårstaffel og nyttårskur. Det opplyser det danske kongehuset i en pressemelding på kongehusets nettsider. Avlysningen kommer på bakgrunn av coronapandemien.

I pressemeldingen kommer det også fram at det vil bli holdt et lite nyttårsselskap på Christiansborg slott 4. januar 2021.

Her vil den danske statsministeren og noen få andre representanter for det offisielle Danmark bli invitert.

Bare skjedd én gang tidligere

Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle, forteller at dronningen arrangerer nyttårstaffel og nyttårskur hvert eneste år på starten av året, men at denne gangen blir det avlyst på grunn av pandemien.

- Det har kun skjedd i 2005 at det har blitt avlyst tidligere, men jeg finner det ikke så rart denne gangen, sier hun, og fortsetter:

80-ÅRSDAG: Dronning Margrethe II av Danmark fyller 80 16. april. Egentlig skulle dagen feires med venner og bekjente. Men, som resten av verden har også de kongelige nå måttet ty til digitale løsninger. Video: Det danske kongehus Vis mer

- Ved å arrangere dette samler man veldig mange folk på ett sted, noe man ikke skal gjøre nå.

Vagle forteller at de kongelige ønsker å følge rettningslinjer som blir gitt til punkt og prikke, og trekker frem at dronning Margrethe også tidligere i år avlyste sin storslåtte 80-årsfeiring.

- Da ser man nok en gang at coronapandemien rammer alle, uansett om man er kongelig eller ei.

Det var i april at dronning Margrethe fylte 80 år. Jubileet skulle egentlig feires med en storstilt fest «med dejlig chokolade og kager til», men sånn ble det altså ikke.

Grunnet coronapandemien måtte den danske kongefamilien se seg nødt til å ty til andre alternativer.

På kongehusets offisielle Instagram-konto opplyste de om at dronning Margrethe skulle feire dagen på Fredensborg Slott. Man fikk også ta del i feiringen via kongehusets sosiale medier.

TALE: Dronning Elizabeth talte til det britiske folk under coronakrisen. Bilder fra BBC. Vis mer

På morgenkvisten ble jubilanten blant annet møtt med sang fra sine ansatte. Det ble riktignok holdt god avstand til monarken, som observerte det hele fra andre etasje.

I anledning bursdagen hadde den danske monarken latt seg fotografere, og i forkant av bursdagen delte det danske kongehuset flere portretter.

Ble hyllet

På de to siste bildene som var delt med folket, så man jubilanten stå foran Fredensborg Slott sammen med hunden Tilia, som tilhørte avdøde prins Henrik. Dette ble hun hyllet for.

HYLLES: Fotografen var svært glad for at dronningen tok med hunden Tilia på portrett bildene. Foto: Per Morten Abrahamsen / Det danske kongehuset
HYLLES: Fotografen var svært glad for at dronningen tok med hunden Tilia på portrett bildene. Foto: Per Morten Abrahamsen / Det danske kongehuset Vis mer

Ifølge det danske kongehuset var det ikke tilfeldig at dronningen lot seg fotografere foran Fredensborg Slott. Stedet skal nemlig stå monarken nært til hjertet.

- Jeg elsket da vi bodde her ute. Du kan gå ut i parken, leke og ha det moro. Ha det fantastisk, har 80-åringen uttalt om barndomsminnene fra Fredensborg.

Dronning Margrethe var derimot ikke alene på bildene, da hun som nevnt hadde selskap av dachsen Tilia. Denne detaljen mente fotograf Per Morten Abrahamsen var en gave.

- Det er en gave å ha en hund på bildet, for den kan man ikke kontrollere. Det lar seg ikke gjøre når du har med et dyr, har han uttalt, ifølge danske B.T.

LES OGSÅ: Se dronningens private bilder

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer