Dronning Margrethe og Angela Merkel:

Hilsen går viralt

Møtet mellom dronning Margrethe og Angela Merkel vekker oppsikt.

FISTBUMP-FAIL: Her blir Angela Merkel avvist idet hun prøver å hilse på dronningen av Danmark. Vis mer
Publisert

Danmarks dronning Margrethe (81) og sønnen kronprins Frederik (53), var nylig på et firedagers statsbesøk i Tysklands hovedstad Berlin.

I den forbindelse møtte hun blant annet Tysklands forbundskansler, Angela Merkel (67). Men da de to damene skulle hilse på hverandre gikk det ikke helt som planlagt. Det skriver blant andre danske BT.

Forundret dronning

Som kjent sto Merkel klar for å ønske dronningen velkommen med et stort smil om munnen, men i det hun ankommer den røde løperen, viste det seg å by på problemer.

Det var da Merkel strakte frem hånden for å hilse med et såkalt «fistbump», at dronningen virket noe forundret og avviste henne. Hun lot henne nemlig henge.

På grunn av corona kan imidlertid Merkel trøste seg med at det fremdeles er flere som er skeptiske, og ikke helt vet om folk er komfortable med å hilse nå til dags.

HARNISK: En casino-reklame vekker oppsikt i Danmark. Flere mener at den ene figuren i reklamen er dronning Margrethe av Danmark. Vis mer

Gått viralt

Etter at hele seansen ble tatt opp på video, har det nå gått viralt i flere land rundt omkring i verden.

Det er ingen tvil om at hele Tyskland også har fått med seg møtet mellom de to mektige kvinnene. Den tyske avisa Die Welt har blant annet publisert en artikkel om hendelsen.

Til og med den russiske kanalen RT har delt en video på Twitter av møtet:

Det tar imidlertid ikke slutt der, den ugandiske avisen Sunday Vision, skriver blant annet at dronningen nekter å hilse på Merkel.

Også morgenavisen Daily Mail, har rukket å få med seg det tafatte møtet.

Sistnevnte har delt både video og bilder, hvorpå de døpte en artikkel med den prydende tittelen:

«Ingen fistbump for Merkel! Dronning Margrethe av Danmark lot den tyske kansleren henge».

LES OGSÅ: Se prinsessens favorittmerker

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer