Prins Harry:

Hilsen fra Kate og William vekker oppsikt

Prins Harry hylles på bursdagen, men hilsenene får flere til å sperre opp øynene.

BURSDAGSBARN: For 37 år siden kom prins Harry til verden. Foto: Jordan Strauss/Invision/AP, File/NTB
BURSDAGSBARN: For 37 år siden kom prins Harry til verden. Foto: Jordan Strauss/Invision/AP, File/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag fyller britiske prins Harry 37 år. Som seg hør og bør har gratulasjonene begynt å renne inn fra fjern og nær, også fra familiemedlemmer.

I motsetning til tidligere år ser de imidlertid annerledes ut i år.

Prins William (39) og hertuginne Kate (39) har nemlig hatt som tradisjon å dele innlegg på Instagram for å hylle hertugen av Sussex. I år har de derimot valgt å tone det hele ned, med «bare» en hilsen på Instagram-story.

Magasinet Cosmopolitan skriver blant annet at hilsenen fra hertugparet av Cambridge «er merkbar annerledes enn hilsener de har delt til andre kongelige».

«Gratulerer med dagen prins Harry», skriver de til et offisielt bilde av ham.

HILSEN: William og Kate har delt følgende hilsen til Harry onsdag. Foto: Skjermdump fra Instagram
HILSEN: William og Kate har delt følgende hilsen til Harry onsdag. Foto: Skjermdump fra Instagram Vis mer

- Treffer flere

Se og Hørs kongehusekspert Caroline Vagle tror imidlertid det ikke ligger noe spesielt bak William og Kates hilsen til Harry - ei heller etter den turbulente tida etter at sistnevnte trakk seg tilbake fra sine kongelige plikter.

- Det er hyggelig at prins William og hertuginne Kate gratulerer prins Harry med dagen, og jeg tror ikke det at de gjør det på story betyr noe spesielt, sier hun, og fortsetter:

- I dag oppfatter jeg at folk flest er mer aktiv på story enn i feeden, og sånn sett treffer de jo flere med hilsenen sin. Det hadde vært langt mer oppsiktsvekkende om de ikke gratulerte i det hele tatt.

PRINS HARRY: Prins Harry prater med Oprah i en ny serie med Apple. Vis mer

I fjor, og i hvert fall to år tidligere, delte William og Kate gratulasjoner til 37-åringen på Instagram-feed. Hva som ligger bak årets endring vites ikke.

Flere gratulasjoner

De er imidlertid ikke de eneste som har viet oppmerksomhet til bursdagsbarnet.

Det har nemlig bestemor dronning Elizabeth (95) gjort også. Hun går under navnet «The Royal Family» på Instagram, og har delt tre bilder av prinsen på story.

«Ønsker hertugen av Sussex gratulerer med dagen i dag», skriver hun.

Det har også «Clarence House» gjort, som er prins Charles (72) og hertuginne Camillas (74) offisielle profil. Ekteparet har delt tre bilder av Harry, hvor to av dem er av han sammen med faren prins Charles.

Det er knyttet store forventninger til det store intervjuet med prins Harry og Meghan Markle, som sendes i natt norsk tid. Se og Hørs kongehusekspert mener de bygger opp til krig. Vis mer

Det siste året har prins Harry vært ærlig om at livet som kongelig ikke har vært så lett som det kanskje ser ut til. Han har ikke skjult sine følelser for kongehuset, men i dag virker det likevel som om familien har lagt vanskelighetene til side for å gratulere ham.

FRA PAPPA OG STEMOR: Prins Harry ble også hyllet av sin far og stemor på bursdagen. Foto: Skjermdump fra Instagram
FRA PAPPA OG STEMOR: Prins Harry ble også hyllet av sin far og stemor på bursdagen. Foto: Skjermdump fra Instagram Vis mer
DRONNING-HILSEN: Dronning Elizabeth markerte naturligvis barnebarnets bursdag. Foto: Skjermdump fra Instagram
DRONNING-HILSEN: Dronning Elizabeth markerte naturligvis barnebarnets bursdag. Foto: Skjermdump fra Instagram Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer