Kong Charles:

Hevder kong Charles angrer: - Hjemsøker ham

Kong Charles skal se tilbake på Dianas begravelse med anger, mener forfatter.

FULGTE MAMMA: Prins William, prins Harry og daværende prins Charles fulgte Dianas kiste gjennom London i 1997. Foto: Jeff J Mitchell/Reuters/NTB
FULGTE MAMMA: Prins William, prins Harry og daværende prins Charles fulgte Dianas kiste gjennom London i 1997. Foto: Jeff J Mitchell/Reuters/NTB Vis mer
Publisert

«Folkets prinsesse» Diana, gikk brått bort i en bilulykke i Paris i 1997, 36 år gammel.

Igjen sto sønnene, 12 år gamle prins Harry og 15 år gamle prins William, i sorg.

«Hele verden» fulgte med på prinsessens begravelse, og mange husker nok godt de to unge prinsene som fulgte bak morens kiste.

AVBRYTER: Denne uken vandret kong Charles gjennom gatene i Øst-London, da et barn avbrøyt hans kongelige høyhet for å stille følgende spørsmål. Video: Twitter/SkyRhiannon. Vis mer

Skal vi tro forfatter bak en rekke kongelige bøker, Christopher Andersen, er dette noe kong Charles (73) angrer dypt på.

- Hjemsøker ham

Andersen står bak bøker om både prinsebrødrene og Diana, og er for tiden aktuell med den kommende biografien «The King: The Life of Charles III».

- Jeg tror det hjemsøker ham fordi det hjemsøker dem, og de har snakket om det, sier Andersen til Us Weekly om da prinsene fulgte etter kisten.

FØLGER DIANA: Prins Philip, prins William, Dianas bror Charles Spencer, prins Harry og daværede prins Charles følger Dianas kiste. Foto: Jeff J Mitchell/AFP/NTB
FØLGER DIANA: Prins Philip, prins William, Dianas bror Charles Spencer, prins Harry og daværede prins Charles følger Dianas kiste. Foto: Jeff J Mitchell/AFP/NTB Vis mer

Forfatteren mener at han under researchfasen lærte at prins Harry (38) synes det av og til er triggende å fly til London.

- Han sier det minner ham om dagen han måtte gå bak kisten, og de ble mer eller mindre mobbet til å gjøre det av slottet, av mennene i grått som egentlig styrer slottet, folka som Diana pleide å klage på, hevder Andersen.

- Jeg tror både William og Harry tenkte: Hvem er disse fremmede folka som aldri har møtt henne? De var sinte for det som hadde skjedd. Og jeg tror Charles forsto at han var noe ansvarlig for at de måtte lide gjennom det.

- Tror ikke det ville skjedd i dag

Prins Harry har tidligere vært åpen om hvor vanskelig det hele var for ham.

- Moren min hadde akkurat dødd, og jeg måtte gå bak kisten hennes, omringet av tusenvis av folk som så på meg mens millioner andre så det på TV, uttalte han til Newsweek i 2017.

UTRADISJONELL: Kong Charles III skaper nok en gang overskrifter, denne gangen etter sitt møte med Strobritannias statsminister Liz Truss. Reporter: Christina H. Korneliussen/Dagbladet TV Vis mer

- Jeg synes ikke barn bør bli spurt om å gjøre det, under noen omstendigheter. Jeg tror ikke det ville skjedd i dag.

Ifølge prinsenes tante, prinsesse Anne (72), skal deres bestefar prins Philip ha vært en støttespiller under den sorgtunge situasjonen. Han skal nemlig ha lovet prinsene å gå sammen med dem, noe han også gjorde.

- Jeg synes jeg husker det som «hvis dere gjør det, gjør jeg det». Det var han som bestefar som sa «hvis dere vil at jeg skal være der, hvis det er dette dere vil gjøre og hvis dere vil ha meg der, så skal jeg være der», forklarte prinsesse Anne til ITV, ifølge E! News.

LES OGSÅ: Vekker oppsikt i utlandet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer