Kong Charles:

Hevder den «ukjente sønnen» lyver

- Alltid to sider av en historie.

RYKTER: En australsk mann har i mange år hevdet at han er kong Charles' ukjente sønn. Foto: Justin Tallis / Pool / AFP / NTB
RYKTER: En australsk mann har i mange år hevdet at han er kong Charles' ukjente sønn. Foto: Justin Tallis / Pool / AFP / NTB Vis mer
Publisert

Kong Charles (74) og dronning Camillas (75) «ukjente sønn» Simon Charles Dorante-Day (56) har ved en rekke anledninger skapt overskrifter i media.

Dorante-Day, som er bosatt i Australia, har i mange år kjempet en kamp for å bli offisielt godtatt som en del av kongefamilien. Tidligere har han også skrevet brev til avdøde dronning Elizabeth, som han er sikker på er hans biologiske farmor.

Den ukjente sønnen til Charles og Camilla hevder at han ble født utenfor ekteskap i 1966. På det tidspunktet var dronningen 18 år gammel, mens Charles bare var 17.

Tidslinjen hans er riktignok i strid med offisielle opptegnelser, som sier at kongeparet først møttes første gang fem år etter at han ble født. Charles' og Camillas første offisielt kjente møte skjedde i 1970.

KJÆRLIGE: Prins William og prinsesse Kate dukket opp på Bafta-utdelingen for første gang siden 2020, og overrasker med å være ekstra kjærlige på den røde løperen. Video: NTB Scanpix / Vouge Vis mer

Videre hevder han at hans besteforeldre, som jobbet for dronning Elizabeth og prins Philip på den tiden, skal ha ordnet det slik at deres datter og hennes ektemann - Karen og David Day - fikk adoptere det angivelige kjærlighetsbarnet.

- Bestemor, som jobbet for dronning Elizabeth, sa flere ganger rett ut at jeg var Charles og Camillas sønn, har Dorante-Day uttalt til 7news.

Han er ifølge seg selv verken ute etter trone eller titler, men har lenge kjempet for en anerkjennelse fra det han selv hevder er hans familie.

Nylig kom det to damer på banen, som hevder at de er søsken av kongeparets ukjente sønn. Hvor en av de, Tracie, hevder at hun er Dorante-Days biologiske søster, mener den andre, Amanda, at hun er hans eldre adoptivsøster.

De mener påstandene hans er «søppel», skriver Marca.

KONGELIG: Utroskapsskandalen knyttet til grevinne Alexandra har skapt furore i Danmark. Reporter: Caroline Vagle. Video: Nora Skavhaug. Foto: Facebook/Det danske kongehus, Instagram/@denmarkinfrance, Dan Mariegaard. Vis mer

De to kvinnene har opprettet en Facebook-gruppe hvor de forsøker å avdekke 56-åringens påstander om at han er et kongelig kjærlighetsbarn. Gruppen har fått navnet «Den falske prinsen «down under» - etterforskning».

- Han er i krisemodus og har gått langt i å diskreditere meg, som han har gjort så ofte tidligere når vi har publisert sannheten, uttaler Amanda til Daily Star, ifølge Marca.

- Vi prøver bare å få ut sannheten, det er alltid to sider av en historie.

LES OGSÅ: - Alt er lagt på bordet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer