Killnet

Hevder de har tatt kontroll

Den prorussiske hackergruppen Killnet hevder tilsynelatende å være ansvarlige for ustabiliteten på den britiske tronarvingens nettside.

USTABILT: Nettsidene til den britiske tronarvingen prins William fremstår som ustabile tirsdag morgen. Foto: Geoff Caddick / Pool / Reuters / NTB
USTABILT: Nettsidene til den britiske tronarvingen prins William fremstår som ustabile tirsdag morgen. Foto: Geoff Caddick / Pool / Reuters / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En bruker på meldingstjenesten Telegram som angivelig representerer den prorussiske hackergruppen Killnet, påstår å være ansvarlig for ustabilitet på den britiske tronarvingen prins Williams (40) nettsider tidlig tirsdag morgen.

Dagbladets sjekker visste at det var ustabilitet knyttet til prinsen av Wales offisielle nettsider nede.

ÅPNER OPP: Denne opptredenen med Taylor Swift og Bon Jovi har satt spor hos Prins William. Vis mer

Om gruppen i realiteten er ansvarlige for nedetiden på prinsens hjemmeside, eller tok på seg ansvaret i kjølvannet av å ha lagt merke til at nettsiden var nede, vites foreløpig ikke.

På den aktuelle Telegram-kontoen påstår gruppen senere at de også vil angripe nettsidene til britiske statlige tjenester og helsetjenester på et seinere tidspunkt.

«Også, i dag vil alle helseinstitusjoner, statlige tjenester og nettjenester slutte å fungere», skrives det på kontoen under et tilsynelatende skjermdump som viser at prinsen av Wales nettside er nede.

I en ny melding hevdet også gruppen å ha satt nettsiden til London-børsen ut av spill, men ved sjekk opplevde ikke Dagbladet noen problemer med denne nettsiden.

FRUSTRERT: Her blir Storbritannias Kong Charles frustrert under signering. Video: Reuters / UK POOL Vis mer

Angrep Norge

Hackergruppen har tidligere gjort seg kjent i Norge da de gjennomførte et massivt angrep mot norske tjenester den 29. juni.

Gjennom et såkalt tjenestenekt-angrep ble tjenester som BankId, BuyPass, Nav, Arbeidstilsynet, politiet, VG og NRK midlertidig satt ut av funksjon.

Dagbladet og Kommunal Rapport har tidligere i lengre tid vært i kontakt med et aktivt medlem av gruppen som har hevdet at gruppen har aktive medlemmer også i Norge.

Det ble også funnet tekst tagget på norsk jord som indikerer det samme.

LES OGSÅ: Skremmende lik prinsesse Diana

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer