«SKREMMENDE»: Tirsdag ble de levende voksfigurene av hertuginne Meghan og prins Harry vist frem ved Madame Tussauds i Berlin. Reaksjonene har ikke latt vente på seg. Video: NTB Scanpix / Madame Tussauds Vis mer

Hertuginne Meghan og prins Harry:

Hertugparets «levende» voks­figurer vekker oppsikt

- Disse kommer til å hjemsøke meg i drømmene mine.

Publisert

Tirsdag avduket voksmuseet Madame Tussauds i Berlin to nye voksfigurer av den noe uvanlige sorten. Denne gangen er figurene «levende», og har blant annet tatt turen ut på det lokale julemarkedet.

Voksfigurene er av hertugparet av Sussex, Meghan (37) og Harry (34), og har vekket store reaksjoner i en rekke internasjonale medier.

Blant annet omtaler kjendisnettstedet TMZ figurene som «skumle», mens de av Cosmopolitan blir beskrevet som «ditt verste mareritt». Heller ikke den rojale fanskaren ser ut til å være noe særlig begeistret for figurene.

SKREMMENDE: Tirsdag ble de levende voksfigurene av hertuginne Meghan og prins Harry vist frem ved Madame Tussauds i Berlin. Reaksjonene har ikke latt vente på seg. Foto: NTB Scanpix
SKREMMENDE: Tirsdag ble de levende voksfigurene av hertuginne Meghan og prins Harry vist frem ved Madame Tussauds i Berlin. Reaksjonene har ikke latt vente på seg. Foto: NTB Scanpix Vis mer
JULEPYNTET: Skuespillerne bak maskene har stilt opp til en fotoseanse som hertugparet. Foto: NTB Scanpix
JULEPYNTET: Skuespillerne bak maskene har stilt opp til en fotoseanse som hertugparet. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Virkelig nifst. De kunne i det minste ha gått opp et par størrelser i klærne slik at hodet passer til kroppen, skriver en i kommentarfeltet til TMZ.

- Disse er grusomme. På tide å gå tilbake til tegnebrettet, skriver en annen.

GLEDER SEG: Meghans babykul er på plass, og prins Harry ser ut til å glede seg til jul. Foto: NTB Scanpix
GLEDER SEG: Meghans babykul er på plass, og prins Harry ser ut til å glede seg til jul. Foto: NTB Scanpix Vis mer

«Levende» figurer

Det er ekte mennesker som har fått på seg voksmasker for å se ut som hertugparet, og de har blant annet spilt ut noen scenarioer under en fotoseanse i en julepyntet stue.

Både «gravide hertuginne Meghan» og «prins Harry» har for anledningen kledd seg i julegensere.

KLEDD FOR JUL: Både Meghan og Harry har på seg julegensere for anledningen. Foto: NTB Scanpix
KLEDD FOR JUL: Både Meghan og Harry har på seg julegensere for anledningen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Facebook har museet selv lagt ut en video der figurene har tatt turen til det kjente julemarkedet Gendarmenmarkt.

I videoen blir det blant annet sagt at hertugparet er ute og handler til babyen, og de både omfavner hverandre og vinker til forbipasserende.

Se klippet av de «levende» voksfigurene øverst i saken!

Heller ikke i sosiale medier har reaksjonene latt vente på seg, og i et lite knippe Twitter-innlegg, først publisert av Today, er det tydelig at folk synes figurene er skremmende.

- Jeg finner dette utrolig skremmende. På så mange nivåer, skriver en.

- Disse kommer til å hjemsøke meg i drømmene mine, skriver en annen.

- Dette er det ekleste jeg har sett på lenge! Wow!

Julegensere

De «levende» voksfigurenes antrekk er trolig ikke noe man ville sett hertugparet ha på seg i det virkelige liv, men også i 2016 var «medlemmer» av den britiske kongefamilien å se i lignende antrekk.

Den gang ble nemlig familiens allerede eksisterende voksfigurer ved Madame Tussauds i London ikledd julegensere, med tillatelse fra slottet.

KLEDD FOR ANLEDNINGEN: I 2016 var kongefamiliens voksfigurer kledd opp i julegensere hele desember. Legg merke til Kate og Williams originale «kjæreste-genser». Foto: NTB Scanpix
KLEDD FOR ANLEDNINGEN: I 2016 var kongefamiliens voksfigurer kledd opp i julegensere hele desember. Legg merke til Kate og Williams originale «kjæreste-genser». Foto: NTB Scanpix Vis mer

Organisasjonen Save the Children hadde initiert det som het «Christmas Jumper Day», en kampanje laget for å tjene inn penger til organisasjonen - der pengene gikk til deres globale arbeid.

Som følge av dette fikk hele den britiske kongefamilien, til og med hundene, nye antrekk. Disse hadde de på seg gjennom hele julen på museet.

Populært par

Helt siden det ble kjent at prins Harry hadde funnet kjærligheten med den amerikanske skuespilleren, har paret vært på «alles» lepper.

I mai giftet de seg i Windsor i England, og nå venter de som kjent sitt første barn sammen.

Det er liten tvil om at paret har fått mye oppmerksomhet de to siste årene, og i begynnelsen av mai kom de første voksfigurene av den kongelige duoen på Madame Tussauds i London. På omtrent samme tid fikk hertugparet også figurer av seg selv utstilt i samme museum i New York.

LONDON: Like før bryllupet i mai, ble voksfigurer av Meghan og Harry stilt ut ved Madame Tussauds i London. Foto: NTB Scanpix
LONDON: Like før bryllupet i mai, ble voksfigurer av Meghan og Harry stilt ut ved Madame Tussauds i London. Foto: NTB Scanpix Vis mer
NEW YORK: Figurene i New York ser mer ekte ut enn de som nylig har vært ute på vift i Berlin. Foto: NTB Scanpix
NEW YORK: Figurene i New York ser mer ekte ut enn de som nylig har vært ute på vift i Berlin. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Disse er dog noe mer realistiske, og mindre skremmende, antakelig fordi proporsjonene mellom hode og kropp stemmer bedre.

MEGHAN OG HARRY: Prins Harry og Meghan Markle gifter seg i St. George's Chapel i Windsor Castle. Her sier de «ja» til hverandre. Video: AP Vis mer

LES OGSÅ: - Nå vil hun få barn på egenhånd

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer