<strong>STRÅLTE I BLÅTT:</strong> Hertuginne Kate strålte i sin blå kjole under besøket på Fotografiska i Stockholm sist uke. Nå er kjolen nærmest umulig å oppdrive. Foto: NTB Scanpix.
STRÅLTE I BLÅTT: Hertuginne Kate strålte i sin blå kjole under besøket på Fotografiska i Stockholm sist uke. Nå er kjolen nærmest umulig å oppdrive. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

Hertuginne Kate:

Hertuginnens svindyre kjole er revet bort fra nettbutikkene

Kate er en internasjonal trendsetter.

Publisert
Sist oppdatert

(Se og Hør): Da Prins William (35) og hertuginne Kate (36) besøkte Norge og Sverige forrige uke, hadde hertuginnen, ikke overraskende, en rekke antrekk med i bagasjen.

<strong>SVINDYR:</strong> Den flotte langermede kjolen har en prislapp på omtrent 30.000 kr. Foto: NTB Scanpix.
SVINDYR: Den flotte langermede kjolen har en prislapp på omtrent 30.000 kr. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

Den britiske hertuginnen er kjent for å være en trendsetter innen mote, men på dette besøket ser det imidlertid ut til å ha vært ett antrekk som har vært til større inspirasjon enn de øvrige.

Da paret besøkte kunst -og designsenteret Fotografiska i Stockholm onsdag, bar Kate en langermet blå kjole fra den canadisk-fødte designeren Erdem. Nå ser det ut til at kjolen, som opprinnelig har en prislapp på omtrent 30.000 kroner, er utsolgt på samtlige nettbutikker som fører den.

Kjolen var også en av høydepunktene på catwalken under visningen av den London-baserte designerens høst- og vinterkolleksjon sist sommer. Den høyhalsede kreasjonen som har det feminine navnet «Christina»-kjolen, har blomstertrykk og trompetermer, og satt som støpt på den gravide hertuginnen.

STRÅLTE: Hertuginne Kate og prins William var fornøyde med norgesbesøket sitt så langt forrige torsdag, og Kate så frem til en dag med mer utendørsaktiviteter. Video: Kine Falch / Reporter: Henriette Eilertsen Vis mer Vis mer

Gravid trendsetter

Det er imidlertid ikke første gang at Kate inspirerer med sine antrekk. Da hun var gravid med prinsesse Charlotte i 2015, fikk en kremhvit kåpe fra Max Mara moteelskende rojalister til å respondere på samme måte.

Etter at designerkåpen, som ifølge Hello Magazine ble satt ned fra cirka 6800 kroner til 4000 kroner, gikk moteinteresserte rojalister av skaftet.

<strong>INSPIRERER:</strong> Hertuginne Kates antrekk inspirerer stadig moteinteresserte. Foto: Splash News/ All Over Press/ Splash News
INSPIRERER: Hertuginne Kates antrekk inspirerer stadig moteinteresserte. Foto: Splash News/ All Over Press/ Splash News Vis mer

Kort tid etter var kåpen ikke lenger tilgjengelig i nettbutikkene JohnLewis.com, og MatchesFashion.com, og ifølge Express ble Max Mara Studio-kåpen utsolgt på kun to timer.

Dette var heller ikke første gang gravide hertuginne Kate har skapt shoppinghysteri. Da 36-åringen besøkte Barlby Primary School i Notting Hill i januar 2015, var hun iført en kjole fra britiske Madderson som ble utsolgt på få timer.

Også i starten av sitt andre svangerskap viste Kate frem en første antydning til babymage i en pudderblå ullkåpe fra Matthew Williamson. Kåpen ble kort tid etter utsolgt i nettbutikken.

<strong>STILIG SVANGERSKAP:</strong> Hertuginne Kate i (f.v) en kåpe fra Séraphine i karshmirblanding, en ullkjole fra Maddersons mammakolleksjon og en ullkåpe fra Matthew Williamson. Samtlige plagg ble utsolgt etter Kates offentlige opptredener. Foto: Stella Pictures
STILIG SVANGERSKAP: Hertuginne Kate i (f.v) en kåpe fra Séraphine i karshmirblanding, en ullkjole fra Maddersons mammakolleksjon og en ullkåpe fra Matthew Williamson. Samtlige plagg ble utsolgt etter Kates offentlige opptredener. Foto: Stella Pictures Vis mer

Krasjet internett

Det er imidlertid ikke bare Kate som får internettservere til å gå varme når hun dukker opp i nye antrekk. Det kommende medlemmet av den britiske kongefamilien, Meghan Markle (36), har nemlig akkurat samme effekt på moteinteresserte.

Det er derfor, ifølge det amerikanske motemagasinet W Magazine, bare de aller heldigste som klarer å få tak i Meghan Markles antrekk, før de røskes ut av nettbutikkene.

Saken fortsetter under bildet.

<strong>POPULÆR:</strong> Denne vesken fikk internet til å kræsje hos den lille skotske designerfamilien. Foto: NTB Scanpix.
POPULÆR: Denne vesken fikk internet til å kræsje hos den lille skotske designerfamilien. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

Vesken Meghan bar under sin første offentlige opptreden, etter at paret kunngjorde sin forlovelse i november, var av merket «Strathberry».

Designerne bak merket er ifølge telegraph et ektepar på det skotske høylandet. Paret hadde sendt noen eksemplarer av sine vesker for å se om de kunne falle i smak hos Meghan. På dette tidspunktet var den amerikanske skuespilleren enda ikke forlovet med prinsen.

Lite visste designer-ekteparet at vesken, med en prislapp på omtrent 5000 kr, ble så populær at internett servere krasjet kort tid etter Maghans offentlige opptreden.

Vesken skulle vise seg å bli så populær at Meghan til slutt valgte å donere den bort til høystbydende, til inntekt for et veldedig formål, da vesken ble umulig å oppdrive på nettet grunnet det lille, og relativt ferske, designmerket. ​​

LES OGSÅ: ​- Slik blir det storslagne bryllupet

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer