Hertuginne Xenia:

Hertuginnen kaster klærne i Playboy

Med dette er hun den første adelige som poserer for det omdiskuterte magasinet.

POSERER: Den tyske hertuginnen stiller uten en tråd for Playboy. Faksimile: Playboy Germany. Foto: Ana Dias
POSERER: Den tyske hertuginnen stiller uten en tråd for Playboy. Faksimile: Playboy Germany. Foto: Ana Dias Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det velkjente erotiske magasinet Playboy fant for første gang veien til butikkhyllene i 1953. Flere kjente ansikter har posert for tidsskriften, som inneholder artikler, reportasjer, skjønnlitteratur - og mykporno.

Blant annet har Kim Kardashian (43) kastet klærne for bladet, Lillian Müller (72) har gjort det stort i Playboy - og for tiden kjemper norske Amalie Olufsen (26) om den gjeve tittelen «Playmate of the Year» i tyske Playboy.

25 år gamle Amalie Olufsen fra Mo i Rana er en av 12 kvinner som konkurrerer om den gjeve Playboy-tittelen «Playmate of the Year». Video: Playboy Deutchland. Reporter: Christina H. Korneliussen Vis mer

Nå har også en adelig latt klærne falle, skriver tyske Bild. I tyske Playboys siste utgave er det nemlig hertuginne Xenia (37), hvis fulle navn er Xenia Florence Gabriela Sophie Iris Prinsesse av Sachsen, hertuginne av Sachsen.

Faksimile: Playboy Germany. Foto: Ana Dias
Faksimile: Playboy Germany. Foto: Ana Dias Vis mer

Hun er tippoldebarn til den siste kongen av Sachsen, Friedrich August III., som gikk bort i 1932.

I et intervju med den tyske tabloidavisen forteller Xenia at hun er sikker på at tippoldefaren ville ha godtatt at hun poserer naken for Playboy.

- Han har blitt beskrevet for meg som morsom og kjærlig. Han ville godtatt dette, definitivt. Jeg føler et spesielt bånd til han.

Hva angår hennes gjenlevende familie er hun derimot mer usikker.

I truecrime-serien på Discovery+, får vi historien om Playboy-modellen Christina Carlin-Kraft som ble brutalt drept hjemme i sin egen leilighet i 2018. Video: Thea Hope/Rød Løper, Discovery+ Vis mer

- Jeg ville blitt overrasket om de kjøpte en utgave av bladet. Men jeg håper selvsagt at de i det minste tolererer det.

Xenia forteller at hun så på tittelen som en forbannelse da hun var et barn. Det kom ubehagelige spørsmål om rikdom og mulige ekteskap.

I dag ser hun på det som en velsignelse å være hertuginne - mye fordi det har åpnet dører for henne. Hun har nemlig deltatt i en rekke realityserier i hjemlandet.

- Jeg vil ta tilbake det som er ekte med reality-TV, og på samme tid vise folk hvem jeg virkelig er.

STOLT: Norske Helene Helland Granbo er forsidepike for jubileumsutgaven til Playboy-magasinet. Video: Thea Hope/ Rød Løper Vis mer

Dagbladets kommentator, Sigrid Hvidsten, poengterer at nakenhet slett ikke er uvanlig blant adelige.

- Da de første nakenfilmene ble produsert for over hundre år siden, ble de først og fremst vist på sosietetsklubber forbeholdt de aller rikeste i samfunnet, sier hun og fortsetter;

- Så sånn sett, kan du si at den europeiske adelen har lange tradisjoner for nakenbilder. Og dette at hun stiller i Playboy, viser jo at hun er akkurat som alle andre: Kaster klærne når det er opportunt.

Hvidsten mener videre at dette på en annen side viser en del av problemet med å opprettholde en adel.

- I samfunnet fungerer det kanskje først og fremst som en salgspitch.

LES OGSÅ: - Bryr seg ikke om ham