Britiske kongefamilien:

Hertuginne Kate og Prins William kommer til Norge

Kommer på besøk neste år.

TIL NORGE: Prins William og Hertuginne Kate kommer til Norge neste år. Foto: NTB Scanpix
TIL NORGE: Prins William og Hertuginne Kate kommer til Norge neste år. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Se og Hør): Tirsdag avslørte Kensington Palace på sin egen Twitter-konto at prins William (35) og Hertuginne Kate (35) kommer til Norge.

De skriver at det verdenskjente paret kommer til å dukke opp tidlig i 2018. De skal også innom Sverige på reisen sin.

- Hertugen og hertuginnen av Cambridge kommer til Norge og Sverige i forbindelse med FCO tidlig i 2018, bekrefter de på Twitter.

Trolig forskjøvet

- Det har den siste tiden florert rykter om et forestående besøk i Norge og Sverige for det unge hertugparet – og nå bekrefter altså Kensington Palace dette, sier TV 2s kongehusekspert Kjell Arne Totland til egen kanal.

Det norske kongehus melder også nyheten på sine egne nettsider. Der skriver de at dato og program for turen ennå ikke er fastlagt.

Se og Hørs kongehusekspert Anders Johan Stavseng sier at det har gått rykter om dette lenge.

- Det har tidligere vært snakk om at det norske kronprinsparet skulle møte prins William og hertuginne Kate på et arrangement i utlandet tidligere i år, men det ble det ikke noe av, forteller han og fortsetter:

STORFAMILIE: William og Kate kommer til Norge i 2018. Det er ikke kjent om barna, prins George og prinsesse Charlotte, blir med på turen. Foto: AFP PHOTO / Patrik STOLLARZ, NTB scanpix
STORFAMILIE: William og Kate kommer til Norge i 2018. Det er ikke kjent om barna, prins George og prinsesse Charlotte, blir med på turen. Foto: AFP PHOTO / Patrik STOLLARZ, NTB scanpix Vis mer

- Det har i alle år vært et nært forhold mellom det norske og britiske kongehus. Vår egen dronning Maud var britisk kongsdatter, og både kong Haakon og kong Olav tilbragte mye tid i England. Kong Olav var også fast gjest under Trooping the colour, og sto blant annet på balkongen sammen med prinsesse Diana, forklarer han.

TV 2s kongehusekspert Kjell Arne Totland tror besøket, som etter ryktene å dømme skulle skje sent i høst, ble forskjøvet på grunn av problemene hertuginne Kate har hatt med sin nåværende graviditet. Hun har vært svært kvalm, og blitt blant annet glipp av prins George (4) sin første skoledag som følge av dette.

Sykdommen har navnet «hyperemesis gravidarum», eller ekstrem svangerskapskvalme - som det heter på norsk.

Det innebærer blant annet kvalme, vektnedgang og dehydrering.

Paret er også foreldre til prinsesse Charlotte på to år.

Dronning Elizabeth har vært i Norge fire ganger. Første gang i 1955, året etter at hun ble kronet som dronning. Dronningen besøkte også Norge i 1969, 1981 og i 2001.

- Diana har også vært på besøk i Norge. I februar 1984 foretok hun sin første utenlandsreise alene. Da hun dro hjem offentliggjorde det britiske kongehuset at prinsesse Diana var i lykkelige omstendigheter – og ventet barn nummer to – prins Harry, sier Stavseng.

Offentliggjort tidligere enn normalt

Det var i starten av september det ble kjent at hertuginne Kate og prins William venter sitt tredje barn sammen.

- Hertugen og Hertuginnen av Cambridge er veldig glade for å annonsere at hertuginnen venter sitt tredje barn, skrev det britiske kongehuset på Twitter.

Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle, fortalte at graviditeten ble offentliggjort tidligere enn vanlig på grunn av svangerskapskvalmen.

- Kate blir rett og slett så dårlig at hun ikke greier å gjennomføre sine offisielle plikter, og måtte trekke seg fra sitt besøk til et barnesenter i London i dag, sa hun.

I tillegg til vesle George, har paret også dattera Charlotte (2). Den 29. april 2011 ga Kate og prins William hverandre sitt ja, og i fjor feiret paret at de hadde vært vært gift i hele fem år.

LES OGSÅ: - De har giftet seg i all hemmelighet

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer