Hertuginne Kate gjør som dronningen

Overtar som Family Action sin høye beskytter.

OVERRASKET: Hertuginne Kate har nylig blitt veldedighetsorganisasjonen Family Action sin høye beskytter. I formiddag overrasket hun på et arrangement i regi av organisasjonen. Foto: NTB Scanpix
OVERRASKET: Hertuginne Kate har nylig blitt veldedighetsorganisasjonen Family Action sin høye beskytter. I formiddag overrasket hun på et arrangement i regi av organisasjonen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

De siste årene har hertuginne Kate (37) fått større oppgaver i den britiske kongefamilien. Hun har nå blitt en dreven hertuginne, åtte år etter at hun giftet med prins William (27) i april 2011.

Hertuginnen holder et høyt tempo med svært mange offisielle oppdrag og kongelige tilstelninger på timeplanen - i tillegg til å være travel trebarnsmor for prins George (6), prinsesse Charlotte (4) og minstemann prins Louis (1) - som kom til verden for knapt halvannet år siden.

Tirsdag kveld var Kate til stede på Buckingham Palace da dronning Elizabeth (93) på høytidelig vis inviterte NATO-landenes ledere til mottakelse. Der var blant andre Noeges statsminister, Erna Solberg (58), Jens Stoltenberg (60) og Donald Trump (73) til stede.

GODE VENNER: Det er ikke første gang vi ser John Carew og Prins William kose seg i hverandres selskap. Senest på mandag fikk vi se guttene på tribunen da fotballaget Aston Villa skulle kjempe seg tilbake til hovedligaen i England. Og Carew er glad for vennskapet med prinsen. Vis mer

I dag, onsdag, var det imidlertid noe helt annet som sto på hertuginnens kalender. I formiddag besøkte hun nemlig et julemarked, etter å ha overtatt rollen som veldedighetsorganisasjonen Family Actions høye beskytter - en tittel hun har arvet fra ingen ringere enn dronningen. Det skriver The Sun.

SMIL OG LATTER: Hertuginne Kate så ut til å være i strålende humør på julemarkedet. Foto: NTB scanpix
SMIL OG LATTER: Hertuginne Kate så ut til å være i strålende humør på julemarkedet. Foto: NTB scanpix Vis mer

Kongelig besøk

Dronning Elizabeth har vært organisasjonens høye beskytter i hele 65 år - helt siden 1953, men nå har hertuginne Kate altså tatt over stafettpinnen. Før dronning Elizabeth ble organisasjonens høye beskytter, var det dronning Mary som hadde vervet.

PLUKKET UT TRÆR: Hertuginne Kate så ut til å trives med barna i London i formiddag. Foto: NTB Scanpix
PLUKKET UT TRÆR: Hertuginne Kate så ut til å trives med barna i London i formiddag. Foto: NTB Scanpix Vis mer
BLE VIST RUNDT: Hertuginne Kate ble vist rundt på arrangementet som var i regi av organisasjonen hun nå har blitt høy beskytter for. Foto: NTB Scanpix
BLE VIST RUNDT: Hertuginne Kate ble vist rundt på arrangementet som var i regi av organisasjonen hun nå har blitt høy beskytter for. Foto: NTB Scanpix Vis mer

På bildene fra julemarkedet ser det ut til at Kate setter pris på sin nye rolle, og hun smiler og ble tydelig satt pris på av begeistrede barn som fikk rojalt besøk. Under arrangementet hvor det ble markert at hun nå hadde tatt over stafettpinnen, deltok hertuginne Kate på en rekke juleaktiviteter.

Hun bidro også med å plukke ut juletrær sammen med barna.

FULL FART: Det var ingen tvil om at hertuginne Kate hadde nok å gjøre på julemarkedet. Foto: NTB Scanpix
FULL FART: Det var ingen tvil om at hertuginne Kate hadde nok å gjøre på julemarkedet. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Kledd i en tidsriktig rød boblejakke og grønn genser, ble hun vist rundt på markedet før hun satt seg ned og lagde juledekorasjoner med familier som hadde møtt opp - og det så absolutt ut til at barn og voksne satte pris på å få besøk av hertuginnen.

- Den nye høye beskyttelsen stemmer overens med hennes kongelige høyhets lange arbeid med de tidligere årene og viktigheten av å støtte barn og familier i denne perioden av livene deres, heter det i en uttalelse fra Kensington Palace, ifølge The Sun.

JULEAKTIVITETER: Kate deltok blant annet i laging av juledekorasjoner og plukking av juletrær. Foto: NTB Scanpix
JULEAKTIVITETER: Kate deltok blant annet i laging av juledekorasjoner og plukking av juletrær. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Langvarig engasjement

Family Action jobber for å hjelpe sårbare og vanskeligstilte barn og ble grunnlagt i 1869. Den britiske kongefamilien har lange tradisjoner for å hjelpe den kjente organisasjonen.

Organisasjonen støtter familier som opplever problemer som økonomiske utfordringer, mentale vansker, sosiale problemer, rusmisbruk og vold i nære relasjoner, ifølge The Sun.

Hertuginne Kate, som selv er trebarnsmor, har lenge vært opptatt av veldedighet og i januar 2019 besøkte hun Family Actions hovedkvarter i London, hvor hun lanserte organisasjonens nasjonale hjelpelinje «Family Line», hvor frivillige hjelper vanskeligstilte familier.

STRÅLTE: Hertuginne Kate og prins William var fornøyde med besøket sitt så langt, og Kate så frem til en dag med mer utendørsaktiviteter. Video: Kine Falch / Reporter: Henriette Eilertsen Vis mer

Det er ingen tvil om at hertuginnen har et godt hjerte, og i 2017 besøkte hun også Hornsey Road sitt barnesenter i London, som også driver med veldedighet.

Hertuginne Kate hadde ikke med seg ektemannen prins William på oppdraget. Han er for tiden på offisielt besøk i Kuwait.

LES OGSÅ: Dette sier utlandet om skandalen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer