Hermer etter Mette-Marit

Prinsesse Märthas kjolehemmelighet er avslørt.

TRE PÅ RAD: Mette-Marit (t.h.) og prinsesse Märtha var begge kledd i kjoler fra kronprinsessens gode venn, Emilio Pucci-designeren Peter Dundas, under prinsesse Madeleines bryllup. Danmarks kronprinsesse Mary matchet prinsessekollegaene i korallrøde bl Foto: All Over Press
TRE PÅ RAD: Mette-Marit (t.h.) og prinsesse Märtha var begge kledd i kjoler fra kronprinsessens gode venn, Emilio Pucci-designeren Peter Dundas, under prinsesse Madeleines bryllup. Danmarks kronprinsesse Mary matchet prinsessekollegaene i korallrøde bl Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Sjelden har så mange kostbare kjoler vært samlet på ett og samme sted som under prinsessebryllupet i Stockholm sist helg. Både kronprinsesse Mette-Marit (39) og prinsesse Märtha (41) stilte med nye kreasjoner for anledningen.

Mette-Marits lyseblå blonder ble det raskt avslørt at signert Emilio Pucci-designeren Peter Dundas. Men Märthas lavendelfargede gallaantrekk forble et mysterium…

Nå kan Seoghør.no avsløre at Peter Dundas også står bak denne kjolen.

- Vi kan bekrefte at begge kjolene er spesialdesignede av Emilio Pucci, sier motehusets pressekontakt hos Carla Otto i Milano.

Venn av Mette-Marit. Etter all sannsynlighet er det Mette-Marit som har satt Märtha i kontakt med Peter Dundas. Kronprinsessen er stamkunde hos designeren – som også er en nær venn.

Dette er første gang Märtha viser seg offentlig i klær fra det italienske motehuset. Vi er mer vant til å se henne i norsk design, som under før-festen i Stockholm fredag kveld. Da var hun kledd i en ny kjole med flettet liv fra Ingunn Birkeland.

Men også Dundas har norsk bakgrunn. Faren er norsk og moren amerikansk, og familien bodde i Oslo fram til Peter var 14 år. Da flyttet familien til USA. Siden 2008 har han vært sjefdesigner for Emilio Pucci og bodd i Firenze.

Se og Hørs reporter møtte Dundas i fjor, da han og Mette-Marit var til stede under lanseringen av den norske designeren Nina Skarra i New York.

– Det er gøy å lage antrekk til kronprinsessen, hun har veldig god smak. Jeg liker tingene jeg lager til henne – det er ikke alltid sånn med alle andre kunder, avslørte han til Se og Hør da.

Hollywood-stjernenes favoritt. I tillegg til å ha de to norske prinsessene på kundelisten, er Dundas en svært ettertraktet mann i både Hollywood – og i Norge.

I mai gikk han arm i arm med Johnny Depps nye kjæreste Amber Heard (27) på MET-gallaen, og måneden før skapte han store overskrifter med et dristig antrekk for Beyoncé (31). Like etter bruddet med Aksel Hennie dukket Tone Damli Aaberge (24) opp med ny Pucci-veske. Og Celinas Middelfarts (40) Pucci-kjole med skyhøy splitt skapte overskrifter i både Norge og Sverige under prinsessebryllupet siste helg.

Rådyrt design. Det er vanskelig å anslå prisen på Mette-Marit og Märthas kjoler, siden de ikke selges i butikk. Men på Internett koster en dekorert Emilio Pucci-kjole fra 20 000 til 60 000 kroner. Siden prinsessenes kjoler er spesialdesignede er antagelig prisnivået enda høyere for deres kjoler.

Dette er langt fra første gang Mette-Marit spesialbestiller en kreasjon fra sin gode venn Dundas. Under forrige kongelige bryllup, i Luxembourg i fjor, hadde hun fått spesialdesignet en rød kjole som en del av Livia Firths «Green Carpet Challenge».


Les alt om prinsessen Madeleine og Chris O'Neill i ukens utgave av Se og Hør - der det følger med et gratis bryllupsbilag på 32 sider!

SE VIDEO: Ari Behn sjarmerte svenskeneVi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer