Hermer etter Haakon

Men kronprins Frederik når ikke helt opp.

HUNDEKREFTER: Kronprins Haakon fikk prøvekjøre en el-bil variant med hundespann på Tyrili stiftelsen i forbindelse med fylkesbesøket i Folldal, Hedmark i 2011. Selv eier han også flere miljøvennlige biler - men de går på hestekrefter.  Foto: NTB scanpix
HUNDEKREFTER: Kronprins Haakon fikk prøvekjøre en el-bil variant med hundespann på Tyrili stiftelsen i forbindelse med fylkesbesøket i Folldal, Hedmark i 2011. Selv eier han også flere miljøvennlige biler - men de går på hestekrefter. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: I 2003 viste kronprins Haakon (38) vei – og skaffet seg en miljøvennlig Think elbil. Siden har Haakon eid flere forskjellige elbiler. Nå – ni år senere – kopierer det danske kongehuset den norske kronprinsen.

Hoffet valgte nylig å investere i en kongeblå elbil av typen Renault Fluence Z.E. Bilen inngår i slottets bilpark og vil i hovedsak bli brukt under kjøreturer mellom Amalienborg og Fredensborg slott, skriver danske BilledBladet.

Den ene elbilen er dog ikke nok til å ta opp kampen om miljøtronen blant Skandinavias kongelige.

Tittelen som miljøkonge innehar fortsatt Haakon. I tillegg til elbilen Think har han to Toyota Prius hybridbiler, og en Lexus hybridbil stående i garasjen på Skaugum.

Kronprinsparet har de siste årene også innført flere miljøtiltak på Skaugum, som begrenset bruk av oppvarming og strøm, matkompostering og kildesortering.
 
Bli fan av Seoghør.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: - Trist at mamma aldri fikk møte Kate

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer