Her viser Sofia seg i brudekjole for første gang

Men i lørdagens prinsebryllup velger hun neppe det samme...

SPENNINGEN STIGER: Lørdag 13.juni blir prins Carl Philip og Sofia rette ektefolk. Spenningen rundt brudens kjolevalg er stor! Foto: TT NYHETSBYRÅN
SPENNINGEN STIGER: Lørdag 13.juni blir prins Carl Philip og Sofia rette ektefolk. Spenningen rundt brudens kjolevalg er stor! Foto: TT NYHETSBYRÅN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Når Sofia Hellqvist står hvit brud lørdag, er det ikke første gang hun viser seg i brudekjole. For ti år siden var hun nemlig brudemodell i forbindelse med lanseringen avmagasinet XOXO.

Mye har skjedd siden den gang!

Den tidligere undertøysmodellen og «Paradise Hotel»-deltageren er forvandlet til en prinsesse, og når hun lørdag ettermiddag sier ja til sin prins Carl Philip - vil hun få den offisielle tittelen.

Det stiller krav til stilen hennes!

Tradisjonen tro bevoktes brudekjolen nærmest som en statshemmelighet, men noen hint har Sofia likevel gitt oss på sin stilreise inn i den kongelige verden.

SVENSK DESIGN: Under nobelfestlighetene i desember bar Sofia denne prinsessekjolen signert Ida Sjöstedt.  Foto: NTBscanpix
SVENSK DESIGN: Under nobelfestlighetene i desember bar Sofia denne prinsessekjolen signert Ida Sjöstedt. Foto: NTBscanpix Vis mer

– Jeg tror Sofia kommer til å kle seg i svensk design. Hun har brukt mye svensk tidligere, og det virker som hun synes det er viktig å støtte opp om design fra eget land, sier kongeekspert Johanna Lejon fra Svensk Damtiding til Se og Hør.

Sofia har brukt svenske moteskapere ved flere offsielle anledninger, og kanskje er det en av disse designerne som har fått det ærefulle oppdraget med å lage selveste brudekjolen?

- Når det kommer til designer tipper jeg på Lars Wallin. Han han står bak mange kjoler til svenske kjendiser, og er virkelig en spesialist på brudekjoler. Andre aktuelle navn er Ida Sjöstedt, som lagde Sofias nobelkjole, og Göran Alfredsson, som designet kjolene hun brukte i forbindelse med Madeleines bryllup, sier Lejon.

FAVORITT: Smale blondekjoler som denne, later til å være en vinner hos Sofia. 

 Foto: NTBscanpix
FAVORITT: Smale blondekjoler som denne, later til å være en vinner hos Sofia. Foto: NTBscanpix Vis mer

Ser man samlet på festkjolene bruden har valgt i kongelige sammenhenger, er det to elementer som ofte går igjen. Sofia har åpenbart en forkjærlighet for blonder og smale sihuetter!

– Ved en rekke anledninger har Sofia dukket opp i blonder fra topp til tå. Hun velger nok
også dette materialet på sin store dag!

LES MER: Les mer om prinsebryllupet i nyeste nummer av Se og Hør Extra! Foto: Se og Hør
LES MER: Les mer om prinsebryllupet i nyeste nummer av Se og Hør Extra! Foto: Se og Hør Vis mer

Silhuetten tror jeg blir smalere enn hva Madeleine og Victoria valgte i sin tid. Sofia er nemlig veldig glad i mer ettersittende plagg, forteller Lejon.

Som blivende prinsesse, har nok Sofia fått tilgang på det kongelige skattekammeret. Det store spørsmålet er nå om hun vil bære et av svigermors vakre diademer, eller om hun nøyer seg med noe enklere.

- Jeg tror hun kommer til å bære prinsesse Sivyllas diadem, et hårsmykke eller en blomsterkrans. En blomsterkrans hadde jo vært gøy, ettersom Carl Philips farmor hadde det da hun giftet seg, sier Lejon.

SIBYLLAS DIADEM: Prinsesse Madeleine bar Sibyllas diadem under kronprinsesse Victorias bryllup. Foto: NTBscanpix
SIBYLLAS DIADEM: Prinsesse Madeleine bar Sibyllas diadem under kronprinsesse Victorias bryllup. Foto: NTBscanpix Vis mer

Prinsesse Sibyllas diadem er en favoritt i den svenske kongefamilien, og har vært mye i bruk. Det var opprinnelig en bryllupsgave til britiske prinsesse Margaret av Connaught fra foreldrene, da hun giftet seg med svenske prins Gustaf Adolf i 1905.

SE.no gir deg alt du trenger å vite om prinsebryllupet gjennom hele helga, og fra kl. 15 lørdag kan du følge vår direktesending fra folkefesten foran slottet i Stockholm, med løpende ekspertkommentarer fra Se og Hørs kongehuseksperter Caroline Vagle og Anders Stavseng og moteekspert Marianne Jemtegård.

SE.no-sendingen er et konsernprosjekt i Aller.

LES OGSÅ: Kongeparet overrasket i DJ-bua

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer