Hertugparet av Sussex:

Her trosser Meghan og Harry vaktenes ordre

Klarte ikke dy seg da de møtte den unge, irske kunstneren.

IMPONERT: Da Meghan og Harry fikk se gaven som irske Chloe hadde laget til dem, brøt de reglene de hadde fått av vaktene på forhånd. Foto: Skjermdump, Instagram / NTB Scanpix
IMPONERT: Da Meghan og Harry fikk se gaven som irske Chloe hadde laget til dem, brøt de reglene de hadde fått av vaktene på forhånd. Foto: Skjermdump, Instagram / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nylig dro hertuginne Meghan (36) og prins Harry (33) på sitt første offisielle oppdrag utenfor Storbritannia, da de tok turen til Irlands hovedstad, Dublin.

Som medlem av kongefamilien har man et tett program og flere regler å følge på slike oppdrag.

Blant annet hadde duoen fått streng beskjed av sine vakter om at de ikke hadde mulighet til å ta imot gaver fra publikum, melder Expressen.

Men da paret møtte den unge kunstneren Chloe Mullins (19), valgte de å gjøre det motsatte av det de på forhånd skal ha fått beskjed om.

Den irske studenten hadde møtt opp for å gi Meghan og Harry en tegning hun hadde laget - basert på et av deres offisielle forlovelsesportretter - noe som raskt vekket deres oppmerksomhet.

FORLOVET: Det var dette bildet av Meghan og Harry som Chloe hadde tatt utgangspunkt i for sin tegning. Se hennes versjon lenger ned i saken! Foto: AFP / ALEXI LUBOMIRSKI/ NTB scanpix
FORLOVET: Det var dette bildet av Meghan og Harry som Chloe hadde tatt utgangspunkt i for sin tegning. Se hennes versjon lenger ned i saken! Foto: AFP / ALEXI LUBOMIRSKI/ NTB scanpix Vis mer


Imponert av tegning

Ifølge den svenske avisen var prins Harry svært begeistret da han fikk se tegningen på nært hold.

- Er det du som har tegnet den? Det ser veldig, veldig bra ut, skal han ha sagt til den unge kunstneren.

Møter og samtaler med publikum er ofte en del av programmet på kongelige oppdrag - noe det også var denne gangen.

Det å ta imot og ta vare på gaver, derimot, er noe mer uvanlig. Allikevel klarte ikke prins Harry å dy seg da han så den flotte tegningen.

Etter å ha fått vite at Chloe ønsket å gi tegningen i gave til det nygifte paret, fikk han en assistent til å ta vare på den, for så å ta den med seg.

Saken fortsetter under bildet.

FOLKELIGE: Meghan og Harry tok seg god tid til å hilse på alle de fremmøtte i Irlands hovedstad. Foto: REX / Shutterstock/ NTB scanpix
FOLKELIGE: Meghan og Harry tok seg god tid til å hilse på alle de fremmøtte i Irlands hovedstad. Foto: REX / Shutterstock/ NTB scanpix Vis mer

- De er virkelig snille

Til tross for at Meghan og Harry brøt vaktenes ordre ved å ta imot gaven, oppfylte de drømmen til en ung kunstner fra Irland ved å gjøre det.

Chloe har selv lagt ut en bildeserie av gaveoverrekkelsen på Instagram, og er overveldet over det faktum at tegningen hennes fikk bli med duoen hjem.

Saken fortsetter nedenfor.

«Kunsten min skal til Kensington Palace. Så glad for å ha få snakket med dem og for at de ville beholde tegningen min. De er virkelig snille», skriver hun.

19-åringen har også delt en video av møtet med hertugparet, der man tydelig ser hvor imponerte Harry og Meghan blir over kunsten hennes.

Mange regler å følge

Det er som nevnt ikke bare-bare å være kongelig, noe hertuginne Meghan virkelig har fått merke etter at hun giftet seg inn i den britiske kongefamilien i mai.

Hun har blant annet tidligere brutt kongelig etikette ved å komme med politiske uttalelser under en konferanse, samt høstet kritikk for flere av antrekkene hun har hatt på seg i offisielle settinger.

Som Se og Hør tidligere har skrevet, har Meghan måttet gjennomgå en rekke omveltninger for å bli medlem av verdens mest konservative kongefamilie.

Og selv om vi er kommet til 2018, og Europas kongehus stadig moderniseres, har 36-åringen også måttet finne seg i å gjøre en rekke motemessige endringer.

Saken fortsetter under videoen.

BLIND DATE: Under forlovelses-intervjuet med prins Harry og Meghan Markle kom det frem at deres første møte var en «blind date» og at prinsen ikke visste hvem skuespilleren var før de møttes. Video. NTB / Scanpix / AP Vis mer

Ifølge Business Insider anses det for eksempel som et brudd på kongelig klesprotokoll å vise bare legger. Uavhengig av temperatur og vær, skal kongelige kvinner helst bruke strømpebukse. Meghan ga for øvrig blaffen i dette under den offisielle forlovelsesannonseringen i fjor høst.

Farget neglelakk skal være noe annet Meghan har måttet vinke farvel til, ifølge Glamour. Dronning Elizabeth (92) sverger visstnok til farger som blekrosa eller hudfarget når neglene skal lakkes, noe Meghan senere har kopiert - også i sitt eget bryllup.

LES OGSÅ: Hertuginnen tatt på fersken i chatterom

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer