Her tråkker kong Carl Gustaf i salaten igjen

- Siden det er du som spør, så er dronningen kjempesjuk. Se videoen hele Sverige snakker om.

DÅRLIG PÅ EGENGÅND: Kong Carl Gustaf klarer seg ikke så bra alene uten dronningen til stede. Og ble svært irritert under sitt opphold i Botswana.  Foto: Stella Pictures
DÅRLIG PÅ EGENGÅND: Kong Carl Gustaf klarer seg ikke så bra alene uten dronningen til stede. Og ble svært irritert under sitt opphold i Botswana. Foto: Stella Pictures Vis mer
SEHER.NO: Kong Carl Gustaf har for vane å havne i pinlige situasjoner, og nok en gang har svenskekongen tråkket i salaten.
 
I forrige uke måtte kongen reise alene på statsbesøk til Botswana etter at dronning Silvia ble akutt syk.

Under oppholdet fikk han naturlig nok gjentatte spørsmål om dronningens helsetilstand, og til slutt fikk kongen nok.

Overfor Expressens reporter Johan T Lindwall sier kongen til slutt:
 
- Siden det er du som spør, så er dronningen kjempesjuk og jeg tror faktisk det er på tide at legene skjærer av henne ørene, så dårlig er hun faktisk, svarer en ironisk kong Carl Gustaf på videointervjuet.


- Det var sterk ironi fra kongen side. Det var et pressetreff om statsbesøket og kongen ville på denne måten markere at han bare ville svare på spørsmål om statsbesøket, sier informasjonssjef ved det svenske hoffet Betil Ternert til den svenske avisen Resume.se.

Ifølge nettstedets sak om episoden torsdag, kjøpte Expressen de eksklusive rettighetene til videoen, siden Lindwall ikke ønsket at hendelsen skulle komme ut. Torsdag kveld valgte Expressen likevel å publisere episoden.
 
Prøv å se for deg kong Harald si det samme. Ironi passer selvsagt svært dårlig for en konge.

Trykk her for å se det pinlige intervjuet på Expressen.se. Eller se videoen nederst i saken. Også SVT har nå publisert sin video, som du også kan se nederst i saken.

Dronning Silvia ble i begynnelsen av forrige uke så syk under ferie i Paris, at hun måtte avlyse statsbesøk til Botswana sammen med kong Carl Gustaf.

I etterkant var hun også så sjuk at hun ikke kunne fly, og måtte kjøre bil de 154 milene fra Frankrike til Sverige. På veien hvilte hun ut hos slektninger i Tyskland.

Selv om det nå har gått en uke siden hun ble akutt syk, er dronningen ikke tilbake i arbeid selv om hun nå er tilbake i Sverige. I siste liten måtte hun avlyse tirsdagen audiens for den brasilianske ambassadøren på slottet.

- Dronningen er hjemme på Drottningholm og er på bedringen vei, men hun kjente at hun ville stå over en dag til, sa hoffets talsperson Bertil Ternert til Svensk Damtidning.


Den offisielle grunnen til at dronningen ikke kan jobbe, er at hun har hatt en kraftig influensa.

Sist tirsdag møtte Kong Carl Gustaf presidenten Ian Khama i Botswana, og Khama sa da at kongen var tydelig urolig for konas helsetilstand.

- Kongen var bekymret for dronningen, bekrefter han til Expressen.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: Prins William skal ikke gå med giftering