Her takker hun for gratis gaver

– Det er vanlig folkeskikk å takke for gaver, sier slottet.

TAKKER PENT: Det kongelige hoff sender takkekort til firmaer som gir Mette-Marit gaver. Her er brevet de sendte til svenske Frogpearl i 2012. - Kronprinsesse Mette-Marit har bedt meg om å takke for de så meget for de nydelige smykkene som dere har sendt Foto: Frogpearl
TAKKER PENT: Det kongelige hoff sender takkekort til firmaer som gir Mette-Marit gaver. Her er brevet de sendte til svenske Frogpearl i 2012. - Kronprinsesse Mette-Marit har bedt meg om å takke for de så meget for de nydelige smykkene som dere har sendt Foto: Frogpearl Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: De siste dagene har det vært heftig debatt om Mette-Marits (39) garderobe, etter at slottet innrømmet at kronprinsessen tar imot gratis klær og tilbehør.

Seoghør.no har kontaktet kommunikasjonssjef Marianne Hagen ved Det kongelige hoff og hun ønsker ikke å kommentere hvilke merker som sponser Mette-Marit. Men hun innrømmer at slottet sender ut takkekort til de rause giverne. 

– Det er vanlig folkeskikk å takke for gaver, fastslår Hagen til Seoghør.no.

– Er det fast rutine at dere sender ut takkekort for gavene kronprinsessen får?

– Ja, det vil jeg tro er vanlig. Jeg oppfatter at vi takker for de gavene vi får, sier kommunikasjonssjefen.

Et av merkene som har fått takkekort fra hoffet er det svenske smykkemerket Frogpearl. I fjor sendte de et sett perlesmykker til Mette-Marit. Rett før jul dumpet det kongelige brevet ned i postkassen. Bildet av takkekortet er lagt ut på Frogpearls Facebook-side og på Instagram.

– Kronprinsesse Mette-Marit har bedt meg om å takke for de så meget for de nydelige smykkene som dere har sendt til Hennes Kongelige Høyhet. Kronprinsessen ble veldig glad for gaven, skriver seniorsekretær Grete Bergamini ved Det kongelig hoff, i brevet som er poststemplet 12. desember 2012.

Felicia Sobocki er administrerende direktør og medgründer av Frogpearl. Hun forteller at de sendte Mette-Marit øredobber og armbånd i «Berry pearls», sorte ferskvannsperler. Armbåndet har en verdi på cirka 700 kroner og øredobbene 400 kroner.

– Det er kjempegøy at hun likte smykkene. Jeg tror det er fordi våre smykker passer hennes stil, de er enkle og elegante, sier Sobocki til Seoghør.no.

Allerede i 2011 avslørte Se og Hør at Mette-Marit tar i mot gratis gaver. Året før fikk hun en veske fra Valentino til en verdi av 10 000 kroner. Det er ikke kjent hvorvidt kronprinsessen sendte takkekort for denne gaven.

I ukens Se og Hør Weekend finner du en komplett oversikt over Mette-Marits milliongarderobe.

LES OGSÅ: Coldplay spiller på Skaugum

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer