Juan Carlos:

Her skjuler eks-kongen seg

Juan Carlos bor angivelig som en konge på et luksushotell i Abu Dhabi.

I EKSIL: Spanias tidligere konge, Juan Carlos (82), gikk tidligere denne måneden i eksil. Etter sigende befinner han seg nå i Abu Dhabi. Kona Sofia (ytterst t.h.) har imidlertid blitt værende i Spania. Her sammen med sønnen kong Felipe og dronning Letizia i 2019. Foto: NTB Scanpix
I EKSIL: Spanias tidligere konge, Juan Carlos (82), gikk tidligere denne måneden i eksil. Etter sigende befinner han seg nå i Abu Dhabi. Kona Sofia (ytterst t.h.) har imidlertid blitt værende i Spania. Her sammen med sønnen kong Felipe og dronning Letizia i 2019. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Den siste tiden har det stormet rundt Spanias tidligere konge, Juan Carlos (82). I juni ble det åpnet etterforskning mot eks-kongen for hans rolle i en spansk kontrakt med Saudi-Arabia om byggingen av en jernbane mellom Mekka og Medina.

Etterforskningen involverer også en hemmelig bankkonto i Sveits.

Tidligere i august overrasket 82-åringen stort da det ble kjent at han har flyttet fra landet han var regjerende monark i fra 1975 og frem til han abdiserte til fordel for sønnen kong Felipe (52) i 2014.

Det spanske kongehuset opplyste ikke om hvor Juan Carlos hadde flyttet - noe som har bidratt til heftige spekulasjoner i den internasjonale pressen om hvor eks-kongen nå kan befinne seg.

Den britiske avisen The Independent hevder å sitte på informasjon om at Spanias tidligere konge har tatt inn på luksushotellet Emirates Palace Hotel i Abu Dhabi i Midtøsten.

The Independent siterer igjen den spanske avisen ABC, som skriver at Juan Carlos skal ha fløyet med privatfly til byen Vigo i følge med fire livvakter, før han så ble fraktet i helikopter til det nevnte luksushotellet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer