Hertuginne Kate og prins William:

Her skal de bo under sitt norgesbesøk

Hertuginne Kate og prins William får, etter det Se og Hør erfarer, Slottets fineste suite under sitt norgesbesøk.

SKAL BO PÅ SLOTTET: Mandag ble programmet for William og Kates Norgesbesøk annonsert. Etter det Se og Hør erfarer vil paret bo på Slottet mens de er i Norge. Foto: NTB Scanpix.
SKAL BO PÅ SLOTTET: Mandag ble programmet for William og Kates Norgesbesøk annonsert. Etter det Se og Hør erfarer vil paret bo på Slottet mens de er i Norge. Foto: NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Se og Hør): Det er knappe to uker til hertuginne Kate (35) og prins William (35) kommer på offisielt besøk til Norge, og mandag kunne slottet annonsere det offisielle programmet for besøket.

Mens kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit vil være til stede når paret ankommer Gardermoen, vil William og Kate, etter det Se og Hør erfarer, bo hos kongen og dronningen på slottet under sitt norgesbesøk.

Og det er ikke hvilken som helst suite som er satt av til hertugparet i anledning Norgesbesøket. De skal angivelig bo på Kong Haakon-suiten.

Det fineste gjersteværelset

Ifølge slottets egen hjemmeside er Kong Haakon-suiten oppkalt etter Norges første konge etter at landet ble selvstendig, altså kong Haakon 7.

Etter unionsoppløsningen i 1905 måtte Slottet ha et sted hvor andre lands statsoverhoder kunne overnatte når de kom på norgesbesøk, og den dag i dag blir Kong Haakon-suiten benyttet under statsbesøk eller andre spesielt viktige besøk til Norge.

Suiten består av en salong (stue), to soverom og et bad.

På slottets hjemmeside står soveværelset i Kong Haakon-suiten beskrevet som slottets fineste gjesteværelse.

Kong Haakon-suiten ble pusset opp på slutten av 1990-tallet, og den første som sov i sengen som står der i dag, var den sør-afrikanske presidenten Nelson Mandela, under sitt norgesbesøk i 1999.

SOVEVÆRELSET: Det er i denne sengen i Kong Haakon-suiten at at hertuginne Kate og prins William etter det Se og Hør erfarer skal sove under Norgesbesøket. Foto: NTB Scanpix.
SOVEVÆRELSET: Det er i denne sengen i Kong Haakon-suiten at at hertuginne Kate og prins William etter det Se og Hør erfarer skal sove under Norgesbesøket. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

Historisk suite

Mange konger og dronninger har opp gjennom tidene vært gjester på Kong Haakon-suiten. Rommet har nemlig tatt imot viktige gjester helt siden Norge ble en selvstendig nasjon.

Kong Haakons foreldre, kong Frederik og dronning Louise av Danmark, bodde på suiten under sitt besøk i 1907. Kong Edward og dronning Alexandra av England, foreldrene til dronning Maud, kom på besøk året etter.

Prins Williams egen farmor, dronning Elizabeth, har også bodd her flere ganger.

Det samme har dessuten dronning Margrethe av Danmark. Det svenske kongeparet, kong Carl Gustaf og dronning Silvia, samt keiseren og keiserinnen av Japan er også blant dem som har bodd i suiten.

Tett program

En rekke poster står på programmet under prins William og hertuginne Kates besøk i Norge i starten av februar.

Temaet for besøket er mental helse, hvor det åpnes for diskusjoner rundt utfordringer som ungdom kan møte i oppveksten i dagens samfunn.

Identitetsproblemer, mobbing, seksuelle overgrep og spiseforstyrrelser skal diskuteres, og det norske kronprinsparet vil være til stede sammen med hertugparet.

SKAM: Under finalefesten for Skam avslørte Ulrikke Falch til Dagbladet at hun hadde drukket halvannen flaske med vin før hun spilte innen scene med «William». - Jeg håper ikke NRK blir saksøkt nå, ler den unge skuespillerstjerna. Video: Marie Røssland / Reporter: Henriette Eilertsen Vis mer Vis mer

I tillegg til blant annet et besøk i Ingrid Alexandras skulpturpark og lunsj på Slottet, skal de også besøke Hartvig Nissens skole for å møte skaperne og skuespillerne bak suksesserien «Skam». ​

LES OGSÅ: Nå avslører Kate og William terminen til sitt ufødte barn

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer