Ari Behns bortgang:

Her skal Ari Behn gravlegges

Etter familiens eget ønske.

SKAL GRAVLEGGES: Nå kommer det fram at Ari Behn skal gravlegges på Vår Frelsers gravlund i Oslo. Behn gikk bort 25. desember i fjor. Foto: NTB Scanpix
SKAL GRAVLEGGES: Nå kommer det fram at Ari Behn skal gravlegges på Vår Frelsers gravlund i Oslo. Behn gikk bort 25. desember i fjor. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

25. desember i fjor gikk Ari Behn bort etter å ha tatt sitt eget liv. Han ble 47 år gammel. 3. januar i år ble han bisatt fra en fullsatt Oslo domkirke, der kongefamilien og en rekke prominente gjester var til stede.

Det har det gått ti dager siden bisettelsen, og nå forteller familiens talsperson, Geir Håkonsund, til Se og Hør at Behn vil gravlegges på Vår Frelsers gravlund i Oslo, etter familiens eget ønske.

- Vi kommer ikke til å si noe mer utover at Ari Behn vil gravlegges på Vår Frelsers gravlund i Oslo, sier han til Se og Hør.

Håkonsund opplyser videre at familien ikke ønsker å si noe mer om saken, og at de heller ikke kommer til å uttale seg på et senere tidspunkt.

Det var VG som først omtalte saken.

Bisatt 3. januar

Under Aris bisettelse for halvannen uke siden var blant annet NATO-sjef Jens Stoltenberg og en rekke mennesker fra det offisielle Norge, som statsminister Erna Solberg til stede.

Kronprinsesse Victorias (42) ektemann prins Daniel (46) var det også. Han kom sammen med Petra Laurentien Brinkhorst av Nederland.

TAR FARVEL: Harald Rønneberg vil minnes Ari Behn som en herlig fargeklatt. Vis mer

Sigvart Dagsland og Erik Hillestad framførte «Alt eg såg» som solosang. Bisettelsen ble avsluttet med klokkespillet «Arie for Ari» av musiker og komponist Jon Håtun, også kjent som Jono El Grande.

Kåre Conradi, Dennis Storhøi og Elisabeth Thorsen leste tekster, og Ari Behns mor, far og søsken holdt minneord.

Mest oppmerksomhet fikk imidlertid Ari Behns eldste datter, Maud Angelica (16), som holdt en gripende tale om farens bortgang.

TALTE: Ari Behns eldste datter, Maud Angelica, brøt ut i gråt da hun framførte sine minneord om Ari Behn. Bilder fra NRK. Vis mer

Rørende minnetale

- I dag skal jeg holde tale for deg, og jeg skjelver kanskje også litt på hendene. Jeg skulle gi deg denne tegningen som julegave. Jeg jobbet på den i minst ti timer. Og mens jeg tegnet den, tenkte jeg på hvor mye jeg elsker deg, og hvor spent jeg var på å se reaksjonen din, var blant det hun sa i minneordet.

Videre fortalte 16-åringen at hun hadde gledet seg til å feire jul med faren og til å se ham igjen.

- Men, nå vil jeg aldri kunne se det koselige smilet ditt, og de snille øynene dine igjen, fortsatte hun.

Maud Angelica avsluttet med å takke for alle som har kommet for å minnes hennes far Ari Behn.

- Jeg husker så vidt siste gang jeg så deg. Det siste jeg sa til deg var sannsynligvis at jeg elsket deg. Jeg skulle så inderlig ønske at jeg kunne ha sagt hadet til deg, eller gitt deg tegningen min.

Nyheten om Ari Behns dødsfall preget hele nasjonen. Kort tid etter at nyheten slo ned som et lyn, begynte kondolansene å bre seg om i sosiale medier. Venner, familie og totalt fremmede delte lovord om 47-åringen, som på forskjellige måter hadde rørt dem alle.

VENN: Trond Giske møtte opp for å ta farvel med Ari Behn. Vis mer

LES OGSÅ: - Kongen er i bedring

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer