Her må dronningen tørke tårene

Dronning Sonja tørket tårene på vei ut fra Wenche Foss' bisettelse.

<strong>OPPLØST I TÅRER:</strong> Dronning Sonja var oppløst i tårer da hun møtte Wenche Foss sin sønn Fabian Stang etter bisettelsen. I bakgrunnen prinsesse Astrid, som også er sterkt preget. Foto: Per Ervland/Seher.no
OPPLØST I TÅRER: Dronning Sonja var oppløst i tårer da hun møtte Wenche Foss sin sønn Fabian Stang etter bisettelsen. I bakgrunnen prinsesse Astrid, som også er sterkt preget. Foto: Per Ervland/Seher.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
DOMKIRKEN, OSLO (Seher.no): Kong Harald og dronning Sonja var selvsagte gjester da Wenche Foss ble bisatt fra Oslo Domkirke mandag.

Og kongeparet var tydelig preget av den rørende minnestunden da de kom ut av kirken. Særlig dronning Sonja måtte tørke en tåre på vei ut av kirken.

Etter Wenche Foss sin død uttalte kong Harald at teaterdivaen var en nær venn av familien.

- Det er et savn som vi kommer til å merke alle sammen. Hun var en stor skuespillerinne – og en meget god venn av familien vår også, sa en tydelig preget kong Harald til TV2 tirsdag i forrige uke.

Under bisettelsen var en av de mest rørende øyeblikkene, da Wenche Foss selv sang «Ingerid Sletten». Men den aller mest personlige talen, holdet barnebarnet Fabian Emil Stang.

Barnebarnet Fabian Emil Stang talte også.

- Hele Norges Wenche Foss var en diva. Men hun hadde også en annen rolle. Rollen som farmor. Å hevde at hun var en A4-farmor vil nok likevel raskt bli avslørt som løgn. De gangene hun hadde sagt seg villig til å være barnevakt, var det ofte en tekniker fra teateret som fikk jobben, sa Stang.

- Vi er utrolig stolte over vår farmor, og vi kommer til å svane henne dypt, avsluttet Wenche Foss' barnebarn.

En av de som holdt tale i kirken var Ellen Horn.

- Det var en veldig vakker seremoni, helt i trå med Wenches ånd. Jeg følte meg veldig nær Wenche da jeg sto der oppe, sa Ellen Horn til Seher.no etter bisettelsen.

Horn holdt tale på vegne av teatermiljøet, men ble ikke selv bedt av Wenche om å holde talen.

- Jeg har tomlet med å finne de rette ordene siden dødsfallet ble kjent. Utfordringen var å gjøre det kort nok, for hun hadde en så enormt lang karriere, sier Horn.

På Nationaltheatret merkes det fortsatt at den store teaterdivaen har gått bort.

- Stemningen på Nationaltheatret har vært veldig preget av sorg siste uken. Mange skuespillere har kommet til meg og bedt meg overbringe hilsninger. Alle har båret med seg at Wenche ikke er her lenger, sier Horn.

Les mer om bisettelsen her.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: - Å hevde at hun var en A4-farmor ville være en løgn

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer