SNART EKTEFOLK: Lørdag 8.juni smies prinsesse Madeleine og hennes Chris i Hymens lenker. Allerede førstkommende søndag holdes det lysning for de to.  Foto: Det kongelige hoffs Facebookside
SNART EKTEFOLK: Lørdag 8.juni smies prinsesse Madeleine og hennes Chris i Hymens lenker. Allerede førstkommende søndag holdes det lysning for de to. Foto: Det kongelige hoffs FacebooksideVis mer

Her kan du protestere mot bryllupet

19. mai er ingen hvilken som helst dato for prinsesse Madeleine og hennes Chris.

SEOGHØR.NO: Søndag 19.mai kl. 11 får vi en forsmak på prinsessebryllupet i Sverige. Da holdes det lysning for prinsesse Madeleine og Chris O'Neill i Slottskyrkan - den samme kirken som de gifter seg i knappe tre uker senere.

Lysning innebærer en kunngjøring overfor presten og menigheten om at paret skal gifte seg, og historisk er det på dette tidspunktet forsamlingen kan komme med innvendinger om ekteskapet.

Kirken vil være åpen for allmennheten, men om du vil se det blivende ekteparet, gjelder det å være ute i god tid. Det blir det nok rift om plassene, i og med at det også vil være en rekke inviterte gjester som inkluderer familie, gode venner og det offisielle Sverige. Etter gudstjenesten vil det holdes mottakelse på Slottet for de innbudte gjestene.

Brudeparet vil også motta de første gavene denne dagen. Alle gjestene som også skal i bryllupet leverer tradisjonen tro bryllupsgavene sine under lysningen.

På det svenske kongehusets nettsider kan man se at de to først og fremst ønsker et bidrag til stiftelsen MinStoraDag eller Childhood Foundation.

LES OGSÅ: Frykter for Maddes liv