TO DAGER IGJEN: Torsdag ankommer hertuginne Kate og prins William Norge. Hertugparet skal tilbringe to dager i Oslo med en fullspekket plan for dagene. Foto: NTB Scanpix.
TO DAGER IGJEN: Torsdag ankommer hertuginne Kate og prins William Norge. Hertugparet skal tilbringe to dager i Oslo med en fullspekket plan for dagene. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

Kate og William i Norge:

Her kan du møte Kate og William

Det blir et tettpakket program.

Publisert

(Se og Hør): Torsdag er dagen mange har ventet på. Klokken 11:45 lander Hertuginne Kate (36) og prins William (35) i Norge.

Allerede på fredag reiser det populære paret hjem igjen til England, men med et tettpakket program ser det likevel ut til at Kate og William vil rekke å se en hel del under sitt korte Oslo-besøk.

Kate får oppleve alt fra møte med «Skam»-stjerner til grilling av pølser på Tryvann. Hun og William skal bo Slottet, og der vil det blant annet bli holdt en middag torsdag kveld.

Her kan du møte hertuginne Kate og prins William:

Blir tatt imot på flyplassen

Når hertuginne Kate og prins William lander på den militære delen av Gardermoen blir de møtt ved flytrappen av kronprins Haakon (44) og kronprinsesse Mette-Marit (44).

Her blir det strenge restriksjoner for pressen, og publikum slipper ikke inn på området. Men tar man oppstilling langs E6 inn mot Oslo vil det være mulig å få et glimt av den kongelige kortesjen, bestående av limousiner, politibiler og motorsykler med blinkende lys.

Ankommer slottet

Etter planen skal kronprinsparet og hertugparet ankomme Slottet i limousiner klokken 12.45. Der blir de møtt av kong Harald (80) og dronning Sonja (80), som serverer lunsj til gjestene. Tradisjonen tro er det også satt av tid til offisiell fotografering i Fugleværelset.

Du kan vinke til gjestene når de kjører opp Slottsbakken og over Slottsplassen.

VARM VELKOMST: Når hertugparet ankommer Slottet skal kong Harald og dronning Sonja ta dem imot. Foto: NTB Scanpix
VARM VELKOMST: Når hertugparet ankommer Slottet skal kong Harald og dronning Sonja ta dem imot. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Guidet tur i Slottsparken

Klokken 15.00 skal Kate og William bli vist rundt i Ingrid Alexandras skulpturpark, som ligger i Slottsparken. Her vil kongeparet, kronprinsparet, prins Sverre Magnus (12) og prinsesse Ingrid Alexandra (14) vise frem de morsomme skulpturene.

Følget vil trolig komme ut gjennom hovedporten på Slottsparken og ta «sløyfa» mot Wergelandsveien og returnere til Slottet via baksiden.

SLOTTSPARKEN: Klokken 15.00 torsdag blir Kate og William guidet gjennom Slottsparken av blant andre Mette-Marit og Ingrid Alexandra. Foto: NTB Scanpix
SLOTTSPARKEN: Klokken 15.00 torsdag blir Kate og William guidet gjennom Slottsparken av blant andre Mette-Marit og Ingrid Alexandra. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Besøke Mesh

En time etter spaserturen i Slottsparken, klokken 16.00, skal Kate og William på en liten visitt innom gründerkollektivet MESH, som hjelper startup-bedrifter.

I fire etasjer finnes det kafé, kontorer, møterom og verksted. Her kan du se hertugparets ankomst - og avreise en time senere. MESH ligger i Tordenskiolds gate 2, mellom Spikersuppa og Rådhuskaia.

Møte med Skam-stjerner

På fredag møter Kate og William på Hartvig Nissen skole i Oslo klokken 10.15. Mental helse og «Skam» står på menyen når hertugparet besøker den videregående skolen, hvor deler av den populære TV-serien er spilt inn.

Skolen ligger på Oslos vestkant i President Harbitz gate 3. Her får man muligheten til å få et glimt av hertugparet både når de ankommer, og når de etterpå vil dra til Skaugum i Asker, hvor kronprinsesse Mette-Marit skal servere lunsj.

MØTE MED «SKAM»: Første visitt-besøk Kate og William skal gjøre på fredag skal være på Hartvig Nissen skole i Oslo. Der skal hertugparet møte flere av skuespillerne fra seriesuksessen «Skam». Foto: NTB Scanpix
MØTE MED «SKAM»: Første visitt-besøk Kate og William skal gjøre på fredag skal være på Hartvig Nissen skole i Oslo. Der skal hertugparet møte flere av skuespillerne fra seriesuksessen «Skam». Foto: NTB Scanpix Vis mer

Holmenkollen

Deretter vil neste severdighet utspille seg ved skiarenaen i Holmenkollen. Ifølge planen skal Kate og William være til stede rundt 13.55. Der skal de blant annet besøke toppen av skihopp-tårnet, og møte flere skihoppere.

Deretter vil de få en guidet tur i skimuseet, og se skihopperne suse nedover Holmenkollen skihopp.

Hvis du er heldig kan du få et glimt av hertugparet fra tribunen i den store hoppbakken.

Grille pølser på Tryvann

Det britiske hertugparets utflukt til Øvresetertjern, like ved Tryvann er Kate og Williams siste post på programmet i Norge. Her skal de delta på ulike skiaktiviteter og grille pølser ved et bål. Det er beregnet at de ankommer Tryvann klokken 14:30.

Til slutt får de en lukket omvisning i Tomm Murstads friluftsbarnehage i Tryvannsveien 59. Deretter bærer det rett til flyplassen.

LES OGSÅ: Dukket opp på etterfest med den «hemmelige» kjæresten

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer