Her jubler vesle Estelle for Northug

Prinsesse Estelle heiet på Sverige, men måtte se nabolandet stikke av med seieren to ganger!

ENGASJERT: Prinsesse Estelle var på plass under torsdagens øvelser i Falun med svensk flagg og lue! Foto: Stella Pictures
ENGASJERT: Prinsesse Estelle var på plass under torsdagens øvelser i Falun med svensk flagg og lue! Foto: Stella Pictures Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Tidlig krøkes den som god skidronning skal bli!

En del av kongefamiliens jobb er å heie fram landsmennene ved store idrettsarrangementer - og for Sverige og Norge innebærer det en hel del vintersport.

Akkurat nå er det VM i nordiske grener som gjelder, og den svenske kongefamilien inkludert arveprinsesse Estelle er allerede på plass.

GULL: Petter Northug (t.v.) kunne glede seg over gull på ski-VMs første dag. Foto: /All Over Press
GULL: Petter Northug (t.v.) kunne glede seg over gull på ski-VMs første dag. Foto: /All Over Press Vis mer

En gang i framtiden skal hun bli landets dronning, og da er det ikke så dumt å få med seg skientusiasmen helt fra barns ben av!

Allere som ett-åring debuterte hun på tribunen under et VM.

Torsdag denne uken var Estelle tilstede i Falun sammen med mamma Victoria, bestemor Silvia, bestefar Carl Gustaf, onkel Carl Philip og hans forlovede Sofia. Pappa Daniel måtte imidletid holde seg hjemme med forkjølelse.

ÅÅÅ NEEI: Både mor og datter ser skuffet ut.  Foto: Stella Pictures
ÅÅÅ NEEI: Både mor og datter ser skuffet ut. Foto: Stella Pictures Vis mer

Den lille prinsessen sto på VIP-tribunen sammen med familien - og viste stort engasjement. Hun er allerede godt dreven i heiarop og flaggvifting! Men til tross for kongelig jubel måtte likevel svenskene se seg slått av Norge, og søte Estelle fikk se både Petter Northug og Marit Bjørgan gå inn til gull.

Meningen er at den svenske kongefamilien skal være representert under hele mesterskapet, men på mandag 23. februar har Estelle 3-årsdag, og da ser det ut til at både hun og foreldrene er hjemme i Stockholm.

STERKE BÅND: Selv om Norge tok gull foran Sverige under VM i Oslo i 2011 fikk Mette-Marit både gratulasjoner og klem fra Daniel. 
 Foto: Andreas Fadum
STERKE BÅND: Selv om Norge tok gull foran Sverige under VM i Oslo i 2011 fikk Mette-Marit både gratulasjoner og klem fra Daniel. Foto: Andreas Fadum Vis mer

Neste helg skal de imidlertid kronprinsessefamilien tilbake, og da får deselskap av sine kongelige kollegaer her til lands. Ifølge kongehuset.no skal kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit til Falun for å heie fram de norske utøverne.

Selv om familiene heier på hvert sitt land, husker vi fra da VM var i Norge, at tonen på kongetribunen likevel var svært god. Det er liten tvil om at de har stor glede av hverandre, og ser nok fram til å møtes i Falun!

LES OGSÅ: I dag fyller Estelles prinsessekusine 1 år!

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer