FEIL: William og Kate har latt den lille prinsens høyre arm stikke opp under det innvendige beltet i babysetet, samt venstre del av babyens kropp som er helt fri for belte - noe som kan være farlig for barnet i en ulykkessituasjon. Foto: All Over Press
FEIL: William og Kate har latt den lille prinsens høyre arm stikke opp under det innvendige beltet i babysetet, samt venstre del av babyens kropp som er helt fri for belte - noe som kan være farlig for barnet i en ulykkessituasjon. Foto: All Over PressVis mer

Her gjør William sin første babytabbe

Trygg Trafikk: - Alle vil kunne se på bildet at dette ikke er gjort på den måten at det gir en tryggest mulig sikring for barnet.

SEOGHØR.NO: Hele verden har de siste ukene vært spent på når prins William og hertuginne Kates baby kom til å se dagens lys i England, og kaoset utenfor St. Mary's Hospital i London har vært til å ta og føle på for de mange skuelystne.

Mandag denne uken ble en liten arveprins født, til stormende jubel fra rojalister verden over.

De nybakte foreldrene ønsket å reise hjem så fort som mulig, og allerede dagen etter fødselen reiste William og Kate fra sykehuset med den lille gutten - som foreløpig ikke har fått navn.

Festet barnet på feil måte i babysetet
I matchende blått antrekk, og smilende fra øre til øre, kom William og Kate ut hovedinngangen ved fødeklinikken Lindo Wing klokken 20.13 lokal tid. Paret tok imot jubel fra folkemengden, og fortalte at alt hadde gått bra og at babyen lignet på sin mor, før de to gikk inn til klinikken igjen.

Etter en stund kom prins William ut med babyen i et bilsete fra Britax, som han forsiktig plasserte i bilen.

Og det er her de nybakte foreldrene har gjort deres første babytabbe: den innvendige stroppen i bilsetet er ikke festet på riktig måte, og noe som kan føre til stor skade for babyen i en ulykkessituasjon.

- Beltet går ikke over skulderen
Distriktsleder Ivar Ringen i Trygg Trafikk Oppland bekrefter:

- Alle vil kunne se på bildet at dette ikke er gjort på den måten at det gir en tryggest mulig sikring for barnet. Det ser ut som babyen er pakket inn i et pledd, og når jeg ser på bildet så ser jeg at det ene innvendige beltet ikke går over skulderen, og det er ikke bra!, sier Ringen til Seoghør.no.

Han forteller at det i Norge i dag er ført statistikker som viser at det er flere drepte og skadde barn i aldersgruppen 0 til 14 år, i forhold til gående og syklende barn i samme aldersgruppe.

- Dette viser at det er altfor mange voksenpersoner som slurver med sikring av barn i bil. Og som øvrighetspersoner i samfunnet er det derfor ekstra viktig å opptre som gode rollemodeller.

- Viktig med gode rutiner

Det finnes foreløpig ikke bilder som viser om Kate og William har endret på barnesetets innstillinger etter at de satte seg inn i bilen, selv om dette er mulig.

Ringen poengterer videre viktigheten med gode sikkerhetsrutiner:

- Det er veldig viktig at stolen blir plassert riktig i bilsetet, og at barnet blir plassert riktig i babysetet. Stolen må sitte mot kjøreretningen.

- Når det er sagt er jeg sikker på at de, som alle andre nybakte foreldre som drar fra barselavdelingen, er veldig bevisst på hvordan man sikrer barnet på best mulig måte, sier han til Seoghør.no.

De nybakte foreldrene er nå tilbake på Kensington Palace hvor de nyter de første dagene med det lille nurket, og det var pappa William selv som kjørte den lille familien hjem.

På nettsidene til Trygg Trafikk kan du lese mer om trafikksikkerhet og sikring av barn i bil.

LES OGSÅ: Se hva Haakon har på pulten!