Kong Carl Gustaf:

Her går det galt for kongen

Victoriakonserten gikk ikke helt knirkefritt for svenskekongen.

UPS: Kong Carl Gustaf klarte så vidt å holde seg på beina under Victoriakonserten. Foto: Alex Ljungdahl / Expressen
UPS: Kong Carl Gustaf klarte så vidt å holde seg på beina under Victoriakonserten. Foto: Alex Ljungdahl / Expressen Vis mer
Publisert

I går, torsdag, fylte svenskenes tronarving kronprinsesse Victoria 45 år, noe som tradisjon tro ble feiret med brask og bram i nabolandet.

Den ferske 45-åringen feires nemlig hvert år med den såkalte Victoriadagen, hvor det blir holdt både foredrag, utstillinger og andre aktiviteter på Öland.

Kvelden toppes vanligvis med den storslåtte Victoriakonserten, som ble holdt torsdag kveld. Her var flere av de kongelige på plass for å feire kronprinsessen.

Deriblant pappa, kong Carl Gustaf (76), som etter alt å dømme hadde litt vanskelig for å holde seg på beina.

Gikk galt for kongen

Tove Styrke, Victor Leksell og Tomas Ledin var bare noen av artistene som opptrådte på scenen under konserten, hvor flere hundre tilskuere hadde tatt plass for å hylle kronprinsessen.

Det var imidlertid da kongefamilien tok seg opp på scenen at det gikk galt, ifølge Expressen.

Da de skulle takke artistene klarte nemlig kongen å miste balansen, noe som resulterte i at han snublet på scenen, før en person hjalp kongen på bena igjen.

Ifølge Expressens reporter på stedet gikk det et gisp gjennom publikummet - som raskt ble forvandlet til applaus da kongen hadde fått tilbake balansen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer