Charles Guthrie:

Her går det galt for den tidligere forsvarssjefen

Gikk i bakken foran slottsbalkongen.

SKLIR: Storbritannias tidligere forsvarssjef, general Lord Charles Guthrie of Craigiebank (79) falt av hesten under dronning Elizabeths årlige bursdagsparade. Foto: NTB Scanpix
SKLIR: Storbritannias tidligere forsvarssjef, general Lord Charles Guthrie of Craigiebank (79) falt av hesten under dronning Elizabeths årlige bursdagsparade. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Lørdag var det duket for dronning Elizabeths årlige bursdagsparade i London, i anledning monarkens fødselsdag 21. april.

Nygifte prins Harry (33) og hertuginne Meghan (36) var selvskrevne gjester på den store dagen, og sistnevnte var blant dem som definitivt klarte å kapre folkets oppmerksomhet.

En som også - om enn noe ufrivillig - klarte å stjele showet under selve paraden, var Storbritannias tidligere forsvarssjef, general Lord Charles Guthrie of Craigiebank (79).

Med hodet først

Ifølge Independent måtte han fraktes til sykehus etter et stygt fall fra hesteryggen. 79-åringen ble liggende på bakken i kort tid, før politi og medisinsk personell kom løpende og tok hånd om ham.

FALLER: Charles Guthrie befant seg like ved Victoria Memorial da det gikk galt. Foto: NTB Scanpix
FALLER: Charles Guthrie befant seg like ved Victoria Memorial da det gikk galt. Foto: NTB Scanpix Vis mer
FORAN TILSKUERNE: Guthrie klarte ikke å forhindre fallet, og går dermed i bakken foran publikum. Foto: NTB Scanpix
FORAN TILSKUERNE: Guthrie klarte ikke å forhindre fallet, og går dermed i bakken foran publikum. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Paraden, som har navnet Trooping the Colour, er ingen beskjeden affære - og inkluderer en militær seremoni, salutt, korps og flyshow. Hensikten er å vise ære til monarken, i regi av den britiske hæren og regimenter fra Samveldet av nasjoner.

Fallet skjedde ifølge Independent like ved Victoria Memorial foran Buckingham Palace. Det er uklart om kongefamilien ble vitne til hendelsen fra slottsbalkongen.

Saken fortsetter under:

RASKT PÅ STEDET: Politiet kom raskt løpende for å hjelpe den tidligere forsvarssjefen, etter at han hadde falt av hesten sin foran slottsbalkongen. Foto: NTB Scanpix
RASKT PÅ STEDET: Politiet kom raskt løpende for å hjelpe den tidligere forsvarssjefen, etter at han hadde falt av hesten sin foran slottsbalkongen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
DRAMATISK: Politiet fikk raskt kontroll på situasjonen, som kunne framstå som dramatisk. Foto: NTB Scanpix
DRAMATISK: Politiet fikk raskt kontroll på situasjonen, som kunne framstå som dramatisk. Foto: NTB Scanpix Vis mer
FIKK BEHANDLING: Charles Guthrie ble raskt tatt hånd om av helsepersonell. Foto: NTB Scanpix
FIKK BEHANDLING: Charles Guthrie ble raskt tatt hånd om av helsepersonell. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Guthrie skal ha sklidd av salen på hesten og deretter ha truffet bakken med hodet først. Det er ikke gitt noen ytterligere informasjon om hans nåværende helsetilstand, men 79-åringen blir behandlet på sykehus.

- General Lord Charles Guthrie falt av hesten sin under paraden. Han fikk medisinsk hjelp umiddelbart, og blir nå tatt hånd om på sykehus. Vi ønsker ham en rask og god bedring, sier en talsperson for den britiske hæren til avisa.

Selv om det i utgangspunktet var dronningens store dag, er det ikke til å stikke under stol av visse andre kongemedlemmer stakk av med oppmerksomheten.

TIL SYKEHUS: Guthrie blir hentet av ambulanse og fraktet til sykehus, hvor han får behandling. Foto: NTB Scanpix
TIL SYKEHUS: Guthrie blir hentet av ambulanse og fraktet til sykehus, hvor han får behandling. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Hemmelighetsfull bryllupsreise

Prins Harry deltok nemlig i paraden sammen med sin kone, hertuginne Meghan (36), for første gang. Paret giftet seg for tre uker siden, og skal ifølge flere medier akkurat ha avsluttet hvetebrødsdagene.

Det britiske kongehuset, og hertugparets residens Kensington Palace, har holdt kortene tett til brystet om bryllupsreisen, og foreløpig er det ikke engang bekreftet at reisen har funnet sted. Spekulasjonene har derfor vært mange, der kjendisbloggen TMZ er blant dem som hevder å vite hvor ferden har gått.

HØYTIDELIG: Prins Harry og hertuginne Meghan avbildet sammen lørdag formiddag. Foto: NTB Scanpix
HØYTIDELIG: Prins Harry og hertuginne Meghan avbildet sammen lørdag formiddag. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Tilbake fra ferie eller ei, i dag sto altså kongelig parade på programmet for Harry og Meghan. Akkurat som på bryllupsdagen fikk ekteparet sitte sammen i åpen vogn trukket av hester, mens hertuginne Catherine (36) og hertuginne Camilla (70) satt sammen i en annen vogn.

Dronningen hadde også egen vogn, men satt derimot alene, trolig ettersom ektemannen har gått av med pensjon.

LES OGSÅ: - Tvunget til å returnere gaver for 77 millioner kroner